Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-18-2019, 12:50 PM
mix1961's Avatar
mix1961 mix1961 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: NEW CANEY
Posts: 5
Default First time PT First user!! Help!

Hello Avid/PT community!
First time PT user here. I recently purchased the Focusrite Scarlett Solo interface which came with downloadable PT first. After downloading the free software,(By the way I'm running Win7/64bit system) I unzipped the file and launched the setup. During the setup I experienced several pop up messages.
See attached screen shots.
Basically while installation process the messages are asking to reboot system.
When I say yes. it reboots and goes thru the same installation and pop msg same thing, reboot system. over and over. It will not install. I have downloaded the latest drivers from Avid and Focusrite as well. My ilok account is linked with avid and user license valid. Screen shot four is just about where the pop-up message happens wanting to reboot the computer. Screen shot two is a message that pops up when the installation tried to install but failed
997.overlapped I/O operation is in progress.
Please help.... Thanks
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	three.jpg
Views:	0
Size:	66.1 KB
ID:	11297   Click image for larger version

Name:	one.jpg
Views:	0
Size:	81.2 KB
ID:	11298   Click image for larger version

Name:	two.jpg
Views:	0
Size:	77.0 KB
ID:	11299   Click image for larger version

Name:	four.jpg
Views:	0
Size:	63.6 KB
ID:	11300  
Reply With Quote
  #2  
Old 01-18-2019, 01:38 PM
64GTOBOY's Avatar
64GTOBOY 64GTOBOY is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 566
Default Re: First time PT First user!! Help!

Win 7 is no longer supported. Did you spend time with the Pro tools first common issues thread ? http://duc.avid.com/showthread.php?t=402840
__________________
Dell XPS 8900 i7-6700K CPU @ 4.00GHz 32 Gig Memory:Seagate 2 TB,1TB,4TB OS Windows 7 Ultimate
PT 18.7 Native through A&H Qu-32
Reply With Quote
  #3  
Old 01-18-2019, 01:57 PM
mix1961's Avatar
mix1961 mix1961 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: NEW CANEY
Posts: 5
Default Re: First time PT First user!! Help!

Yes I did, according to my find.. . . . .
Intel® PC with Windows 7 64-bit (Home Premium, Professional and Ultimate Editions), Windows 8.1 (Standard and Pro Editions), or Windows 10 (standard or Anniversary)
__________________
Rmixon
Reply With Quote
  #4  
Old 01-19-2019, 04:08 PM
Porter22 Porter22 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: USA
Posts: 2
Default Re: First time PT First user!! Help!

I think you may want to download a different version of PTF .
v12.3.1
12.8 or 12.8.1
or 12.8.2


if these don't work, make sure you fully uninstall ALL of the files associated with PTF before you try to install it again. I.E go through your program files and manually delete anything that may have gotten leftover from the incomplete install. This happens when some parts are compatible and some are not. If you try to install it again, it may try to use some of those corrupted files and then loop through without having them actually there. After your sure you got everything, reboot your computer and then re download and then reinstall.

I once had to completely reinstall windows cuz of that bonkers biznass... sry hope this helps.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-19-2019, 05:06 PM
mix1961's Avatar
mix1961 mix1961 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: NEW CANEY
Posts: 5
Default Re: First time PT First user!! Help!

Thanks you, Porter - I'll give it a try and see.
I did try the other versions, however I didn't delete the old files from programs
So now I will go thru and delete everything.
Problem is, the first download of PTF never would load or make it thru the installation. It would as to reboot now or later, I did both. when I said yes, it would loop over and over throughout the rebooting process. when I prompted no, it would just quit installing.
I'll give your advice a try and let you know what happens.
Thanks, Appreciate the feedback.
__________________
Rmixon
Reply With Quote
  #6  
Old 01-21-2019, 11:37 AM
mix1961's Avatar
mix1961 mix1961 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: NEW CANEY
Posts: 5
Default Re: First time PT First user!! Help!

Quote:
Originally Posted by Porter22 View Post
I think you may want to download a different version of PTF .
v12.3.1
12.8 or 12.8.1
or 12.8.2


if these don't work, make sure you fully uninstall ALL of the files associated with PTF before you try to install it again. I.E go through your program files and manually delete anything that may have gotten leftover from the incomplete install. This happens when some parts are compatible and some are not. If you try to install it again, it may try to use some of those corrupted files and then loop through without having them actually there. After your sure you got everything, reboot your computer and then re download and then reinstall.

I once had to completely reinstall windows cuz of that bonkers biznass... sry hope this helps.
Hello Porter,
Nothing worked. Errrrr! I deleted all old PT files and downloaded each version one at a time, still...same msg...... reboot half way thru install.
I think I'm going to cave in and give up. Not worth my time and efforts. Thanks for the advice. Take care
__________________
Rmixon
Reply With Quote
  #7  
Old 01-22-2019, 11:50 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,102
Default Re: First time PT First user!! Help!

Have you tried installing as administrator? To do so, right click on the PT installer and choose Run as administrator. This will launch the setup program with elevated privileges, which may help your issue.

I also see that in one of the pictures there is a checkbox checked asking to view the installer log file. Does the log file ever open? Looking through the installer log file will usually give you a good idea of why it failed.
__________________
Will K

System Details
Reply With Quote
  #8  
Old 01-22-2019, 02:36 PM
mix1961's Avatar
mix1961 mix1961 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: NEW CANEY
Posts: 5
Default Re: First time PT First user!! Help!

Quote:
Originally Posted by junkgear View Post
Have you tried installing as administrator? To do so, right click on the PT installer and choose Run as administrator. This will launch the setup program with elevated privileges, which may help your issue.

I also see that in one of the pictures there is a checkbox checked asking to view the installer log file. Does the log file ever open? Looking through the installer log file will usually give you a good idea of why it failed.
Yes sir I did indeed try to install as administrator. Still..... would not install, just keeps asking for reboot half way thru installation.
I opened the log file and skimmed thru it...but it was so convoluted that I didn't take the time to read it verbatim. I will try again and post log file as an attachment. Maybe you can assist as guidance.
Thanks for responding.
__________________
Rmixon
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is there a way to batch change User Time Stamp with Original Time Stamp? noiseboyuk Post - Surround - Video 2 03-08-2018 03:33 PM
1st time pt 10 user 201spotlite Pro Tools 10 15 01-02-2013 05:20 PM
New mac user - long time PC user. Need to install on Mac. SixChurchStreet Pro Tools M-Powered (Mac) 0 04-21-2010 06:54 AM
FIRST TIME USER CAN SOME ONE HELP ME PLEASE KineticRdy4War Pro Tools M-Powered (Win) 1 04-18-2007 10:38 PM
FIRST TIME USER! HELP! enginehere 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 10-20-2002 02:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com