Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 03-09-2018, 09:28 AM
migueldgoncalves migueldgoncalves is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Portugal
Posts: 18
Default Re: 2018.3 Running Very Well Here.

I must have missed 2018.2...
What's new in version 2018.3? On the website it only shows info on 2018.1
Reply With Quote
  #22  
Old 03-09-2018, 09:29 AM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 1,066
Default Re: 2018.3 Running Very Well Here.

There was no 2018.2.

PT expert has the full list of bug fixes if you can’t find them on AVID’s site.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #23  
Old 03-09-2018, 10:57 AM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,850
Default Re: 2018.3 Running Very Well Here.

Quote:
Originally Posted by migueldgoncalves View Post
I must have missed 2018.2...
What's new in version 2018.3? On the website it only shows info on 2018.1
To further Sardi's post.. Versions are year.month - so 2018.March basically. There was no release in February.

Joel
__________________
Jame Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3570 / 12GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Intel S5000PSL / 2 x Xeon E5450 / 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / M-Audio Project Mix IO

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Fender Mustang V 412 / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
  #24  
Old 03-09-2018, 12:01 PM
s.d. finley s.d. finley is online now
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Houston, TX. USA
Posts: 1,394
Default Re: 2018.3 Running Very Well Here.

Quote:
Originally Posted by CHRIS AIKEN View Post
I would update to Sierra. Going from El Capitan to Sierra made my cpu issues way better. I run a Lynx aurora 16 connected by thunderbolt.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Hi thanks for the info, just regular Sierra? I might have to try that
__________________
sdf

sugarhillstudios.com
Reply With Quote
  #25  
Old 03-09-2018, 12:02 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,422
Default Re: 2018.3 Running Very Well Here.

Bookmark this page.

http://avid.force.com/pkb/articles/e...-Release-Notes
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #26  
Old 03-09-2018, 12:03 PM
TrackerLe TrackerLe is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 162
Default Re: 2018.3 Running Very Well Here.

Strange... I thought the bug with BX_Digital and Eq Curve track view was fixed with 2018.3...
Brainworx Digital v3 no longer crashes Pro Tools when Mix Window EQ curve is shown (PT-237575)

It seems to be on Mac...but on Windows 10... BX_Digital still crashes Protools 2018.3 when EQ Curve in the Mix Window is activated...
Reply With Quote
  #27  
Old 03-09-2018, 12:53 PM
gives's Avatar
gives gives is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Portland, OR
Posts: 1,129
Default Re: 2018.3 Running Very Well Here.

Quote:
Originally Posted by CHRIS AIKEN View Post
I would update to Sierra. Going from El Capitan to Sierra made my cpu issues way better. I run a Lynx aurora 16 connected by thunderbolt.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Agreed El Capitan is a mess..
__________________
Gregory Ives, Composer/Sound Designer/Musician
http://www.gregives.com
https://pro-labs.imdb.com/name/nm1170521/?ref_=sch_int

Protools 2018.1 HD Native Thunderbolt Avid HD IO
Mac Pro 3.5GHz 6-Core Intel Xeon E5 64GB of Ram
OSX Sierra 10.12.6, Digital Performer 9.5
Reply With Quote
  #28  
Old 03-09-2018, 12:58 PM
gives's Avatar
gives gives is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Portland, OR
Posts: 1,129
Default Re: 2018.3 Running Very Well Here.

Quote:
Originally Posted by xylie6 View Post
Disconnecting and disabling WIFI are part of the recommended setup. I can tell you that WIFI in particular will slow down your computer for sure.

With all the spyware/malware and whatever else programmers do for the money, your computer is constantly reporting to someone what you do.

I like the idea of having a Pro Tools drive that does nothing else at all. No internet, no other programs, nothing. Anyway, that's what it is.
I never run Wifi always Ethernet connection to may control room studio. I have to have that with all the work going out the door, however never a problem with slowing here and have had not issues for years. Always a good idea to make sure that you don't have any spyware or crap in some prefs folder. I found some stuff that was giving me problems on one of my laptops on my mac. I was not really installed, but with some IT work got ride of anything using the System Profileer extensions and found some thing there were not from an identified developer and looked up what it was. Just some junk that somehow got on there. Fixed my problems and never came up a gain. G
__________________
Gregory Ives, Composer/Sound Designer/Musician
http://www.gregives.com
https://pro-labs.imdb.com/name/nm1170521/?ref_=sch_int

Protools 2018.1 HD Native Thunderbolt Avid HD IO
Mac Pro 3.5GHz 6-Core Intel Xeon E5 64GB of Ram
OSX Sierra 10.12.6, Digital Performer 9.5
Reply With Quote
  #29  
Old 03-09-2018, 04:23 PM
Downtown_BE Downtown_BE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: switzerland
Posts: 98
Default Re: 2018.3 Running Very Well Here.

I noticed that some backup software (even time machine) does slow down my system too (sierra and protools 12.8.3)
Reply With Quote
  #30  
Old 03-09-2018, 07:15 PM
TNM TNM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Melbourne, Australia
Posts: 997
Default Re: 2018.3 Running Very Well Here.

Quote:
Originally Posted by s.d. finley View Post
24bit or 32 bit @48k. 64 buffer with 3 audio tracks and zero plug ins and the cpu meter is spiking like crazy, even with transport not engaged/PT not playing.
128 is better but I get the occasional AAE-9093 error. I looked up the error and its not a clocking error. When I use just one Lynx 16 with LTHD, both with up to date firmware, I still get the error. Normally its 2 Aurora 16s with a Mytek DSD DA for monitoring. If use the Mac Pro built in as the interface no spikes. MacPro is 5.1 dual hex core 3.33ghz 64 gb RAM with an SSD for the OS which is El Capitan X.11.6. I had adjusted my buffer to 256 in a 20 track session with maybe 15 or so plug in, no reverb or multi band, linear eq so nothing piggish, and still got an error.
there is no way it can do 64 buffer sorry.. no matter if your mac is a super yet to be released one. No issues at 128 here though with apollo thunderbolt.

but yet you say you can use the built in audio no spikes? I don't experience that.. It depends i believe on how tracks are armed for monitoring with fx...

and if you have vi tracks armed so you can play them live..

128 seems the best compromise here over all, very rarely i have issues.
__________________
System 1: iMac i7 3.4ghz quad core, OSX 10.12.6, 32GBRam, 2TB Internal Apple HDD 7200 rpm, 256GB internal Apple SSD, TBolt 7200rpm G-Drive, Pro Tools 2018.3,, Cubase 9.5.2, UAD Apollo8 TBolt Quad x2, UAD satellite Octo TBolt x2, TBolt 512GB Lacie SSD, ATI 6970M
System 2: Macbook Pro Retina 2.8ghz i7 quad core, OSX 10.12.6, 16GB Apple Ram, 1TB Apple SSD, 1TB Thunderbolt SSD, Logic Pro 10.3.3, Cubase 9.5.2, Pro Tools 2018.4, Apollo Twin Duo, Nvidia 750M/Intel Iris Pro
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Going from PT 6.4 to 2018 CDB Studios WI Getting Started 7 02-25-2018 04:32 AM
Issues running PT 12.x and 2018 on Late 2012 i7 iMac 27" 3.4Ghz 32GB Ram foxes Pro Tools 2018 26 02-18-2018 11:44 AM
Xpand!2 2018 & Air Instruments 2018 lgreen100 Pro Tools 2018 16 02-15-2018 05:01 PM
Pt 2018 os x 10.12.6 Stys64 Pro Tools 2018 5 02-06-2018 08:14 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:54 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com