Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 01-27-2015, 03:52 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,333
Default Re: Upgrade from PT11 to PT12 Cost

HD pricing is not yet available, but standard PT should be pretty straight-forward. If you already have PT11, then you can buy the support plan, right?
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #12  
Old 01-27-2015, 04:08 AM
KV626's Avatar
KV626 KV626 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Paris/Montreal
Posts: 450
Default Re: Upgrade from PT11 to PT12 Cost

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
If you already have PT11, then you can buy the support plan, right?
I guess so, but I'm in no rush. In fact I don't know, my accound already showing that I have PT11, would it make sense to buy a PT 11 upgrade? Sounds silly...Yeah I know I would get the support plan, but since I've started using Pro Tools - which is now quite a few years- I never had to use an ASC/online/phone support even once so... It might be useful, but the only reason I will get on the plan is for Pro Tools, not for support...

Hopefully when PT12 is actually released, then the upgrade plan will officially include PT11...
__________________
Mac Pro 5,1 (Mid-2012) 12-core 2 x 3.3 GHz / MSI RX 560 / 40GB ram / macOS 10.14.5 / Pro Tools 2019.5 / Logic Pro X 10.4.4
Arturia Keylab 88 Presonus Faderport 8 MOTU 896 iPad Air 2 w/ PT Control
NI Komplete Ultimate 11 • Albion One • Soundiron Choirs • Pianoteq • Analog Lab • VSL SE/Chamber Strings • etc
Reply With Quote
  #13  
Old 01-27-2015, 09:48 AM
Rosco1969 Rosco1969 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Edinburgh
Posts: 423
Default Re: Upgrade from PT11 to PT12 Cost

So, (just so I'm understanding this correctly, I'm on PT11 btw) if, you've paid $199 before the end of 2015 for the support plan... you get all updates and/or upgrades of Protools, and you would pay this $199 annually and this would continue to operate this way (annually).

or...

If you DON'T have the $199 support plan in place before the end of 2015, and then decide to update/upgrade Protools, you will HAVE to purchase a new license @ $899?

Someone please tell me whether I'm understanding this right, or not...

Thanks

Rosco
Reply With Quote
  #14  
Old 01-27-2015, 11:23 AM
gtomassetti's Avatar
gtomassetti gtomassetti is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Central CT
Posts: 255
Default Re: Upgrade from PT11 to PT12 Cost

So, I'm using an HDN system with OMNI that I've had since early 2013.

Am I correct in assuming that the cost for upgrading from HD11 to HD12 is not yet published? I've looked all over, but haven't found that information.
__________________
Mobile: 17" MBP (2.66 GHz Intel Core i7, 8 GB RAM, 10.10.5), True Systems Precision 8, MH LIO-8
Home: Mac Pro (2x2.4 GHz Quad-Core Intel Xeon "Westmere", 32 GB RAM; 10.10.5; boot drive 960 GB Mercury Accelsior_E2 PCIe card), OMNI, MH ULN-2, MOTU 8pre
PT HDN 12.6; REAPER 5+ (32 & 64-bit); PreSonus Studio One 3 Pro, Central Station Plus, and FaderPort
WAY too many plugins and VIs; WaveLab 8.5; Sound Forge Pro
Finale 2014d, 2014.5, 25.2
Reply With Quote
  #15  
Old 01-27-2015, 11:26 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,333
Default Re: Upgrade from PT11 to PT12 Cost

Quote:
Originally Posted by Rosco1969 View Post
So, (just so I'm understanding this correctly, I'm on PT11 btw) if, you've paid $199 before the end of 2015 for the support plan... you get all updates and/or upgrades of Protools, and you would pay this $199 annually and this would continue to operate this way (annually).

or...

If you DON'T have the $199 support plan in place before the end of 2015, and then decide to update/upgrade Protools, you will HAVE to purchase a new license @ $899?

Someone please tell me whether I'm understanding this right, or not...

Thanks

Rosco
I have let myself understand that it is just like you said: either sign up for the annual 199 price tag or re-purchase the software when you need it again.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #16  
Old 01-27-2015, 12:21 PM
SearingSounds SearingSounds is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Riverside CA
Posts: 38
Default Re: Upgrade from PT11 to PT12 Cost

Quote:
Originally Posted by Rosco1969 View Post
So, (just so I'm understanding this correctly, I'm on PT11 btw) if, you've paid $199 before the end of 2015 for the support plan... you get all updates and/or upgrades of Protools, and you would pay this $199 annually and this would continue to operate this way (annually).

or...

If you DON'T have the $199 support plan in place before the end of 2015, and then decide to update/upgrade Protools, you will HAVE to purchase a new license @ $899?

Someone please tell me whether I'm understanding this right, or not...

Thanks

Rosco
I would like to get this cleared up also.
Reply With Quote
  #17  
Old 01-27-2015, 12:46 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: Upgrade from PT11 to PT12 Cost

This is exactly right. You eitherbuy a new copy of Protools, or buy a hardware bundle that includes it (Mbox Pro, Eleven Rack, Protools Quartet/Duet). Or you can get on a month to month subscription, which works out to be more expensive.
Reply With Quote
  #18  
Old 01-27-2015, 12:50 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: Upgrade from PT11 to PT12 Cost

Quote:
Originally Posted by gtomassetti View Post
So, I'm using an HDN system with OMNI that I've had since early 2013.

Am I correct in assuming that the cost for upgrading from HD11 to HD12 is not yet published? I've looked all over, but haven't found that information.
The cost is $599, and gives you upgrades and support for a year. If you don't buy that every year, your license keeps working at the features it has, but can not be upgraded. If you want to jump back in later you either buy a new HD system, or get on a subscription/rental plan.
Reply With Quote
  #19  
Old 01-27-2015, 01:09 PM
Rosco1969 Rosco1969 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Edinburgh
Posts: 423
Default Re: Upgrade from PT11 to PT12 Cost

I would have thought that no matter when you decided to "opt in" it would cost you $199... whether its now, or in 2 years time!

This would mean that if I, in two years time decide I would like to upgrade my PT11 to PT12 (if 13 isn't out by then) then it would cost me $899!!??

That CANNOT be right.... doesn't make ANY sense.... when you compare the cost it was to upgrade from 9 to 10... or 10 to 11. I got a free upgrade from 9 to 10... but the upgrade price from 10 to 11 was around the £200 mark if I remember correctly. So, now it would be $899!.. Ye right!

I have no need to upgrade just yet, I paid my money and am entitled to all the updates etc to PT11.

I wish someone from Avid would pitch in here.

(If this is indeed the case then Logic Pro X here I come, lol)
Reply With Quote
  #20  
Old 01-27-2015, 01:19 PM
gtomassetti's Avatar
gtomassetti gtomassetti is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Central CT
Posts: 255
Default Re: Upgrade from PT11 to PT12 Cost

Quote:
Originally Posted by nst7 View Post
The cost is $599, and gives you upgrades and support for a year. If you don't buy that every year, your license keeps working at the features it has, but can not be upgraded. If you want to jump back in later you either buy a new HD system, or get on a subscription/rental plan.
So, $600 a year for the privilege/pleasure of continuing to work in Pro Tools? That somewhat sucks.

I deal with my yearly Waves update plan and my monthly Adobe Creative Cloud subscription as it is.

I see that Steven Slate is offering a subscription option for his plugins as well, and I know at least one other DAW has moved to a subscription-based model, so obviously the bean-counters have decided that this is the wave of the future.

But I'm still old-fashioned enough that I'd prefer to buy the damned software and be done with it.

Now, if Avid would get together with Native Instruments and fixed whatever screwup had has caused me to not be able to use Guitar Rig 5 at all, well, at that point I'd say, "Sign me up."
__________________
Mobile: 17" MBP (2.66 GHz Intel Core i7, 8 GB RAM, 10.10.5), True Systems Precision 8, MH LIO-8
Home: Mac Pro (2x2.4 GHz Quad-Core Intel Xeon "Westmere", 32 GB RAM; 10.10.5; boot drive 960 GB Mercury Accelsior_E2 PCIe card), OMNI, MH ULN-2, MOTU 8pre
PT HDN 12.6; REAPER 5+ (32 & 64-bit); PreSonus Studio One 3 Pro, Central Station Plus, and FaderPort
WAY too many plugins and VIs; WaveLab 8.5; Sound Forge Pro
Finale 2014d, 2014.5, 25.2
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
If we get the update to PT11 before 2015,how about PT12? Rockman413 Pro Tools 11 5 12-10-2014 11:09 AM
PT11 Upgrade cost Moviesound Pro Tools 11 2 06-22-2013 07:42 AM
cost from PT9 to PT11? Willie Myers Pro Tools 9 5 04-24-2013 07:53 PM
Cost of OS X ver 6.0 upgrade? Barnabas Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 12-11-2002 08:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com