Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-28-2008, 09:40 AM
isfein isfein is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
Default adapting older PCI cards to newer comps

So I'm trying to put my old ProTools HD system in a new computer and the PCI card slots are different. I was wondering if there was any sort of adaptor or work around to get the cards to work in the newer mac. The computers are-
Power Mac G4 trying to put the protools system into a PowerMac G5 quad.

Obviously this is so I can have protools on the newer machine without having to buy new $10,000 PCI cards, thanks so much!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-28-2008, 10:48 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,480
Default Re: adapting older PCI cards to newer comps

Quote:
So I'm trying to put my old ProTools HD system in a new computer and the PCI card slots are different. I was wondering if there was any sort of adaptor or work around to get the cards to work in the newer mac. The computers are-
Power Mac G4 trying to put the protools system into a PowerMac G5 quad.

Obviously this is so I can have protools on the newer machine without having to buy new $10,000 PCI cards, thanks so much!
Hi,

You have PCIx cards your new computer has PCIe slots.

You can upgrade your cards to PCIe with Digidesign for $$$$
You could buy a Magma PE6R4 chassis to house your PCIx cards.
You could buy a second hand G5 dual 2/ 2.5 /2.7 PPC

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Older 11 rack and newer version Sam C Eleven Rack 6 04-02-2013 07:37 PM
Importing Newer sessions into older versions dannydog 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-12-2012 05:33 AM
Old TDM Mix Cards on Newer Processors aftermid Pro Tools TDM Systems (Win) 38 03-25-2011 02:58 AM
Can I import from newer version to older? grateful 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-12-2008 07:49 AM
Installing older version of PTLE over newer one? xeetstreet 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-29-2004 03:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:23 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com