Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-15-2003, 07:37 AM
linpaws linpaws is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: almere, 6 mtr below sealevel
Posts: 167
Default Will the core audio driver enable audio units ?

Or is audio units a total different story ?
Which will not be supported by protools ?
__________________
Paul
Reply With Quote
  #2  
Old 03-15-2003, 08:33 AM
froyo froyo is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Posts: 2,863
Default Re: Will the core audio driver enable audio units ?

Hello. Yes Core Audio and Audio Units are two separate things. Think of Core Audio as input/output and Audio Units as plug ins. Sort of the way ASIO lets you open a piece of software on any compatible hardware and access its input and output (Core Audio), and VST is a plug in format (Audio Units). For more info check this Apple page.

Apple info

Core Audio drivers are scheduled to be released by the end of March. This will allow you to open any compatible software with your Digidesign hardware, as well as being the main sound device on your Control Panel (CD's, web sounds, etc.). Audio Units is a plug in format. There is much debate, rumor and uncertainty about this. Digidesign has not released an official word on it. It appears from what little info we can gather that Digidesign will not support Audio Units. It seems that they are banking on Rewire2, TDM, HTDM and RTAS. This will all play by the end of the year I guess.
__________________
froyo
Reply With Quote
  #3  
Old 03-15-2003, 12:53 PM
J. Guerrero J. Guerrero is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Veracruz, Ver., México
Posts: 485
Default Re: Will the core audio driver enable audio units ?

To complete, Froyos info:
Digidesign has said officially that Audio Units will not be supported under Pro Tools since they use DAE for processing, and that they'll stick to DAE. So you'll need Logic Audio if you want AUs.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-15-2003, 05:21 PM
froyo froyo is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Posts: 2,863
Default Re: Will the core audio driver enable audio units ?

Hello. J. Guerrero where does Digidesign officially say this? I must have missed it!
__________________
froyo
Reply With Quote
  #5  
Old 03-16-2003, 03:01 AM
linpaws linpaws is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: almere, 6 mtr below sealevel
Posts: 167
Default Re: Will the core audio driver enable audio units ?

Thanks for yer answers..
It's not i'm looking for AU in particular, i'm looking for a way to use my upcoming reaktor 4 upgrade which -at first-
will not be connectable to PT.
NI leaves me -and others- in the dark about the release date of the rtas support.
So i've been looking for the micro version of logic, but that seems to be discontinued as well, or i just can't navigate the emagic site
__________________
Paul
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Legacy Audio Interface And Video Slave Driver Units... He's Dead Jim Digidesign Hardware & Software 9 10-10-2010 06:21 PM
PT 7 Core Audio Driver hands 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 05-02-2006 11:26 AM
audio units support, core audio support dubber 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 05-31-2004 06:53 PM
Audio Units, Core Audio, and the Powercore Firewire Box deepdownlow 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-31-2003 01:00 AM
Bug in Digi Core Audio Driver? Driver update coming? mgbasinski 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-10-2003 09:59 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:31 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com