Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-03-2013, 06:39 PM
Tony_Nailz Tony_Nailz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Fultondale, Al
Posts: 49
Arrow Why are there so many 3rd gen mboxes for sale on ebay??

Hello all,

I am long over due for a hardware upgrade. I haven't used my prehistoric (yet stable) 001 rig in almost a year now. As of now, I can't afford to upgrade my machine(s) so I am stuck at PTLE 8 for now. However, I am able to upgrade my hardware. At this time, I am considering Mbox pro or Digi 002. As I look on ebay, I am seeing a sea of 3rd gen hardware & I'm beginning to wonder why is everyone ditching them. As attractive as they look, there must be a reason why everyone is reselling. Therefore, I wanted to ask around to see why is everyone reselling their 3rd gen hardware? Is it worth a try or should I follow my instincts & stick with 2nd gen hardware? Would my setup be strong enough for 3rd gen hardware? Do the 3rd gen hardware have any flaws, issues or setbacks?

<FWIW>I know that my rig is very outdated but it's the best that I can do right now. Mbox 1 runs flawlessly but I seriously need more I/O & midi for pete's sake.</FWIW>
Any input would be greatly appreciated.
-Best Regards
__________________
A. MacPro1,1 Intel Xeon 2.66GHz Quad Core (woodcrest), 8GB ram, OSX 10.6.8 250GB (Pro Tools 8.0.5), Digi 002r, 250GB Hard Drive (system)/ 250GB Hard Drive (recording) / 250GB Hard Drive (audio + sample bank), Mackie Control Universal + MCU XT (HUI mode), MPC 1000 & M-Audio Axiom 25 (primary rig)

B. MacBook4,1 2.1GHz Intel Core 2 Duo, 4GB, 150GB HDD+ 200GB EHDD, OSX 10.6.8, Mbox 2, Pro Tools LE 8.0.5 (mobile rig for editing)
*stability 1st*
Reply With Quote
  #2  
Old 02-03-2013, 07:10 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,737
Default Why are there so many 3rd gen mboxes for sale on ebay??

Seen people on here having issues with 3gen mbox - I wouldn't do it but then I don't have one so I can't say personally

I wouldn't risk a used one - I would go with a brand new one - for warranty and hopefully a new firmware loaded by avid
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-03-2013, 07:16 PM
RegenerationMix RegenerationMix is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Las Vegas
Posts: 752
Default Re: Why are there so many 3rd gen mboxes for sale on ebay??

If you are considering a digi 002, then you should really look into a 003r+.

You can get the 003r used at a good price now. The 003r and the 003r plus, will give you plenty of ins and outs.


Chris
__________________
http://www.youtube.com/user/RegenerationMix

http://soundcloud.com/regenerationmix

http://twitter.com/regenerationmix


MacBook Pro, 2.4GHZ, 16GB, Intel Core i7, Mac OS 10.9.1 128 SSD internal HD, 750 GB Internal HD, Pro Tools 10.3.8, Digidesign 003r, Waves 8.0, Final Cut Pro 7
Reply With Quote
  #4  
Old 02-03-2013, 07:23 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,737
Default Why are there so many 3rd gen mboxes for sale on ebay??

Also you should know that the 002 and the 003 all versions are going to be EOL after ProTools 10

Just be aware
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-03-2013, 07:49 PM
Tony_Nailz Tony_Nailz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Fultondale, Al
Posts: 49
Default Re: Why are there so many 3rd gen mboxes for sale on ebay??

Hello guys, thank you for your responses in regards to my upgrade efforts. I kinda figured that there "may" be an issue with the 3rd gen hardware. Then again perhaps ppl are having issues due to the fact that their machine specs aren't up to par to power the new hardware. Then again, the newer machines (ie. i3, i5 & i7) may run them with ease due to more modern chipsets. Considering the specs of my current machine, it might be in my best interest to roll with the 002 (at least for now). Furthermore, I would love to hear feedback from those who currently own & run 3 gen hardware, with no issues. What kind of cpu are you using? Which OS are you using? Which version of PT are you running? Which interface are you using?

My reason for asking? I will begin saving up for 3rd gen hardware & a new cpu. feedback will give me a basic idea of what works, what's stable & what will run smoothly and still have some head room to grow as new PT versions are introduced. Thanks again guys
__________________
A. MacPro1,1 Intel Xeon 2.66GHz Quad Core (woodcrest), 8GB ram, OSX 10.6.8 250GB (Pro Tools 8.0.5), Digi 002r, 250GB Hard Drive (system)/ 250GB Hard Drive (recording) / 250GB Hard Drive (audio + sample bank), Mackie Control Universal + MCU XT (HUI mode), MPC 1000 & M-Audio Axiom 25 (primary rig)

B. MacBook4,1 2.1GHz Intel Core 2 Duo, 4GB, 150GB HDD+ 200GB EHDD, OSX 10.6.8, Mbox 2, Pro Tools LE 8.0.5 (mobile rig for editing)
*stability 1st*
Reply With Quote
  #6  
Old 02-04-2013, 06:10 AM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 3,261
Default Re: Why are there so many 3rd gen mboxes for sale on ebay??

Why not just stick with your Digi001, with its eight analog I/O and buy something that you can run thru it via optical input? That way you don't have to buy an Avid interface, and you can keep using it when you go beond PT 8 LE.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-04-2013, 06:26 AM
Tony_Nailz Tony_Nailz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Fultondale, Al
Posts: 49
Default Re: Why are there so many 3rd gen mboxes for sale on ebay??

Quote:
Originally Posted by Ben Jenssen View Post
Why not just stick with your Digi001, with its eight analog I/O and buy something that you can run thru it via optical input? That way you don't have to buy an Avid interface, and you can keep using it when you go beond PT 8 LE.
Don't get me wrong, I love the 001 setup. Infact I dont see myself getting rid of it because it is so-so-sooo stable. Thing is, I am beginning to grow onto my PTLE 8 setup (newer features). If I could use 001 with PTLE 8, I would be a very happy camper. PTLE 6.4 don't have that many plugins, I want to go beyond PTLE 8 but my current machine & hardware is at it's max. So that is why I am looking to retire my Mbox 1 & get a newer mac so I can atleast reach PTLE 9 or even 10. Thanks for your response Ben
Best Regards

*Also, I have tried & tried to bridge my rig via SPDIF but all I am getting is white noise
__________________
A. MacPro1,1 Intel Xeon 2.66GHz Quad Core (woodcrest), 8GB ram, OSX 10.6.8 250GB (Pro Tools 8.0.5), Digi 002r, 250GB Hard Drive (system)/ 250GB Hard Drive (recording) / 250GB Hard Drive (audio + sample bank), Mackie Control Universal + MCU XT (HUI mode), MPC 1000 & M-Audio Axiom 25 (primary rig)

B. MacBook4,1 2.1GHz Intel Core 2 Duo, 4GB, 150GB HDD+ 200GB EHDD, OSX 10.6.8, Mbox 2, Pro Tools LE 8.0.5 (mobile rig for editing)
*stability 1st*
Reply With Quote
  #8  
Old 02-04-2013, 06:33 AM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 3,261
Default Re: Why are there so many 3rd gen mboxes for sale on ebay??

Quote:
Originally Posted by Tony_Nailz View Post
Thing is, I am beginning to grow onto my PTLE 8 setup (newer features). If I could use 001 with PTLE 8, I would be a very happy camper.
Sorry, I forgot 001 stopped at 6.4.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-04-2013, 06:52 AM
Tony_Nailz Tony_Nailz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Fultondale, Al
Posts: 49
Default Re: Why are there so many 3rd gen mboxes for sale on ebay??

Quote:
Originally Posted by Ben Jenssen View Post
Sorry, I forgot 001 stopped at 6.4.
no problem, thanks for the suggestion
__________________
A. MacPro1,1 Intel Xeon 2.66GHz Quad Core (woodcrest), 8GB ram, OSX 10.6.8 250GB (Pro Tools 8.0.5), Digi 002r, 250GB Hard Drive (system)/ 250GB Hard Drive (recording) / 250GB Hard Drive (audio + sample bank), Mackie Control Universal + MCU XT (HUI mode), MPC 1000 & M-Audio Axiom 25 (primary rig)

B. MacBook4,1 2.1GHz Intel Core 2 Duo, 4GB, 150GB HDD+ 200GB EHDD, OSX 10.6.8, Mbox 2, Pro Tools LE 8.0.5 (mobile rig for editing)
*stability 1st*
Reply With Quote
  #10  
Old 02-04-2013, 11:32 AM
RegenerationMix RegenerationMix is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Las Vegas
Posts: 752
Default Re: Why are there so many 3rd gen mboxes for sale on ebay??

Hi, i still say get an 003r over the 002. They are running about the same cost now used and you can get a great deal. I bought mine for $550 or less off ebay.

also there have been some buzzings that the 003 may not end at pro tools 11.

At any rate, avid has not said it will not work, just it will not be supported.

My pro tools 8.0.5 which is not supported, still runs perfectly on my Lion Macbook pro.

Chris
__________________
http://www.youtube.com/user/RegenerationMix

http://soundcloud.com/regenerationmix

http://twitter.com/regenerationmix


MacBook Pro, 2.4GHZ, 16GB, Intel Core i7, Mac OS 10.9.1 128 SSD internal HD, 750 GB Internal HD, Pro Tools 10.3.8, Digidesign 003r, Waves 8.0, Final Cut Pro 7
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What's up with all the PT10's for sale on eBay w/o the activation card???? YYR123 Pro Tools 10 3 04-04-2012 05:34 PM
Is it possible to use 2 Mboxes? Cerulean 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 02-06-2007 06:00 PM
can i use 2 Mboxes? sendhelp 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-01-2006 10:54 PM
Two Mboxes? pgfitzgerald 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-20-2005 01:01 PM
Cat 43 for sale on ebay Henchman Post - Surround - Video 0 12-12-2003 11:08 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com