Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-09-2014, 01:12 PM
k6entertainment k6entertainment is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: fresno
Posts: 4
Default Recording problems

why is my track recording a wav pattern even when no sound is being added through the microphone on pro-tools 8
Reply With Quote
  #2  
Old 10-09-2014, 01:13 PM
k6entertainment k6entertainment is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: fresno
Posts: 4
Default Re: Recording problems

Quote:
Originally Posted by k6entertainment View Post
why is my track recording a wav pattern even when no sound is being added through the microphone on pro-tools 8
I even tryed unplugging the mic
Reply With Quote
  #3  
Old 10-09-2014, 02:04 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Recording problems

first guess would be a busing error but without more information it's just a guess

please review the Help Us Help You link in the top section of the page
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #4  
Old 10-09-2014, 02:09 PM
k6entertainment k6entertainment is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: fresno
Posts: 4
Default Re: Recording problems

more information as far as what? please ask i will b more than happy to include any info i have
Reply With Quote
  #5  
Old 10-09-2014, 04:43 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Recording problems

OS version
PT8.x.x
model of interface
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #6  
Old 10-09-2014, 05:16 PM
k6entertainment k6entertainment is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: fresno
Posts: 4
Default Re: Recording problems

0s x 10.9.5
pt8.0.3
interface:alesis multimix4
i believe that s the name f the interface
Reply With Quote
  #7  
Old 10-09-2014, 11:29 PM
clutch clutch is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: wellington, nz
Posts: 457
Default Re: Recording problems

From the information you've posted, I'm surprised that ProTools runs at all...
OSX10.9.5 is only qualified to run ProTools 11 and above. Some folks are able to run version 10.3.x but it's unsupported and won't uninstall.
Either roll back your OS to a supported version or upgrade your version of ProTools to one that's supported on the OS.
__________________
He used to cut the grass...he was a very nice boy...
Reply With Quote
  #8  
Old 10-10-2014, 12:46 AM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Recording problems

PT 8 LE (8 M-powerd uses M-Audio interface + an iLok) only uses Avid made interfaces and will not launch w/o one attached
no Alesis interface will work with 8
PT 8 and OSX 10.9 are a total no go combination
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems recording... jeanounou Pro Tools M-Powered (Win) 0 03-04-2013 03:58 AM
Recording Problems Jwat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-12-2010 07:05 PM
Problems recording RockNice Virtual Instruments 6 04-08-2008 11:00 PM
Recording Problems mattmattmatt Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-08-2007 04:43 PM
Recording problems djjstylz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-19-2005 07:22 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:32 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com