Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-25-2013, 12:40 PM
Fiachra Fiachra is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: London
Posts: 1
Default Midi stopped working after Osx 10.8.3 update

Hey all, Im running Pro Tools LE 8.0.5 on a 003+, on a 2.4GHz Mac, Intel Core 2 Duo with 4Gs Ram... I just upgraded to Lion OS X 10.8.3 and my Midi controller keyboard has stopped working ...
The 003 hardware is receiving signal from the controller (the midi light flashes when u hit a key) but I cant get any reaction from the software...
Any ideas that dont involve paying for the upgrade to PT 10 would be most welcome !
Reply With Quote
  #2  
Old 03-25-2013, 01:08 PM
Phil Ogden Phil Ogden is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,109
Default Re: Midi stopped working after Osx 10.8.3 update

PT8 is not supported on that version of OSX (Mountain Lion). That in itself is likely the problem.

If PT is working apart from the Midi keyboard issue, you could check with the manufacturer for updated drivers.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-25-2013, 01:30 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: Midi stopped working after Osx 10.8.3 update

Also, which MIDI keyboard is it, and have you tried resetting it to factory default settings?
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #4  
Old 03-25-2013, 03:42 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,738
Default Re: Midi stopped working after Osx 10.8.3 update

Quote:
Originally Posted by Fiachra View Post
Any ideas that dont involve paying for the upgrade to PT 10 would be most welcome !
Downgrade back to the latest version that worked !

Peach Mauve and Happy Meals
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-26-2013, 06:42 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,021
Default Re: Midi stopped working after Osx 10.8.3 update

Quote:
Originally Posted by Fiachra View Post
Hey all, Im running Pro Tools LE 8.0.5 on a 003+, on a 2.4GHz Mac, Intel Core 2 Duo with 4Gs Ram... I just upgraded to Lion OS X 10.8.3 and my Midi controller keyboard has stopped working ...
The 003 hardware is receiving signal from the controller (the midi light flashes when u hit a key) but I cant get any reaction from the software...
Any ideas that dont involve paying for the upgrade to PT 10 would be most welcome !
Besides downgrading back to your previous OSX version (you don't say what that was) you could grab Reaper as a trial and see if your setup is still working. That at least would give you an idea if your hardware is okay or you have to dig elsewheres.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
midi stopped working after upgrade yurtpoh macOS 4 07-11-2013 07:26 AM
PT LE 8.01 stopped working after MacOS 10..8 update on 09/02/2010 ericmedley 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 09-07-2010 01:32 PM
Midi Clock stopped working tonedef 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 08-15-2009 09:18 AM
MIDI playback stopped working Ken Burk 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-22-2009 07:52 AM
Midi Stopped Working: help plz gary kleiger 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 05-28-2005 03:56 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:53 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com