Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-02-2010, 07:42 PM
ericmedley ericmedley is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Charleston, SC
Posts: 3
Default PT LE 8.01 stopped working after MacOS 10..8 update on 09/02/2010

Macintosh dual PowerPC G5 2.0 Ghz - 6.5Gig RAM
OSX 10.5.8
Pro Tools LE 8.01
Digi 003 Rack interface

date: 09.02.2010

After OSX Update with following items
************************************************** *********
2010-09-02 14:52:38 -0400: Installed "Server Admin Tools" (10.5.7)
2010-09-02 14:53:20 -0400: Installed "QuickTime" (7.6.6)
2010-09-02 14:54:01 -0400: Installed "Safari" (5.0.1)
2010-09-02 14:55:10 -0400: Installed "Security Update 2010-005" (1.0)
2010-09-02 14:55:40 -0400: Installed "Java for Mac OS X 10.5 Update 7" (1.0)
2010-09-02 14:55:44 -0400: Installed "QuickTime Broadcaster" (1.5)
2010-09-02 14:55:45 -0400: Installed "Server Admin Tools" (10.5.7)
2010-09-02 14:56:34 -0400: Installed "iTunes" (9.2.1)
************************************************** *********

Pro Tools will no longer make it through launch. It get's to last section of the splash screen and crashes. (Pro Tools Unexpectedly quit)

The Digi003 seems to reset itself every other time or so when the program crashes.

I have tried/checked the following things.

Deleted all prefs files as recommended in the tech note (DAE Prefs, DigiSetup, etc...) empty trash/restart.

No help.

I've attempted to do a reinstall of the PT software starting with version 8.0 and intending to then upgrade back to 8.01. Cannot get new install to stay up long enouhg to enter in Auth Code. It still crashes in the Auth window.

Checked to make sure the Firewire port was disabled in the 'Network' control panel and is so.

This was a well working system for over a year prior to this mac os update.

any ideas?
Thanks in advance.

Eric
Reply With Quote
  #2  
Old 09-02-2010, 08:33 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: PT LE 8.01 stopped working after MacOS 10..8 update on 09/02/2010

Quote:
Originally Posted by ericmedley View Post
Macintosh dual PowerPC G5 2.0 Ghz - 6.5Gig RAM
OSX 10.5.8
Pro Tools LE 8.01
Digi 003 Rack interface

date: 09.02.2010

After OSX Update with following items
************************************************** *********
2010-09-02 14:52:38 -0400: Installed "Server Admin Tools" (10.5.7)
2010-09-02 14:53:20 -0400: Installed "QuickTime" (7.6.6)
2010-09-02 14:54:01 -0400: Installed "Safari" (5.0.1)
2010-09-02 14:55:10 -0400: Installed "Security Update 2010-005" (1.0)
2010-09-02 14:55:40 -0400: Installed "Java for Mac OS X 10.5 Update 7" (1.0)
2010-09-02 14:55:44 -0400: Installed "QuickTime Broadcaster" (1.5)
2010-09-02 14:55:45 -0400: Installed "Server Admin Tools" (10.5.7)
2010-09-02 14:56:34 -0400: Installed "iTunes" (9.2.1)
************************************************** *********

Pro Tools will no longer make it through launch. It get's to last section of the splash screen and crashes. (Pro Tools Unexpectedly quit)

The Digi003 seems to reset itself every other time or so when the program crashes.

I have tried/checked the following things.

Deleted all prefs files as recommended in the tech note (DAE Prefs, DigiSetup, etc...) empty trash/restart.

No help.

I've attempted to do a reinstall of the PT software starting with version 8.0 and intending to then upgrade back to 8.01. Cannot get new install to stay up long enouhg to enter in Auth Code. It still crashes in the Auth window.

Checked to make sure the Firewire port was disabled in the 'Network' control panel and is so.

This was a well working system for over a year prior to this mac os update.

any ideas?
Thanks in advance.

Eric
How did you apply the update? Did you back up before doing so?
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #3  
Old 09-03-2010, 06:15 AM
ericmedley ericmedley is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Charleston, SC
Posts: 3
Default Re: PT LE 8.01 stopped working after MacOS 10..8 update on 09/02/2010

Quote:
Originally Posted by Dism View Post
How did you apply the update? Did you back up before doing so?
Unfortunately no. As I think about it, this update also had a qurik to it as well. The machine restarted after the update but hung on reboot and needed to be manually rebooted. Perhaps I'll see if I can find the update on the Apple site and reload it and see if it comes back.

As it stands now, I'm dead in the water.
__________________
Eric Medley Music Productions
http://www.ericmedley.com
Mixing and recording for over 20 years...
Reply With Quote
  #4  
Old 09-03-2010, 10:38 AM
Slim Shady Slim Shady is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Los Angeles, CA
Posts: 7,527
Default Re: PT LE 8.01 stopped working after MacOS 10..8 update on 09/02/2010

Yeah I would try downloading the 10.5.8 combo updater from Apple and re-installing it.

Never use Software Update to update your OS (not sure if you did, but just putting it out there), the combo updaters are the safest way to handle such upgrades.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-07-2010, 01:32 PM
ericmedley ericmedley is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Charleston, SC
Posts: 3
Default Re: PT LE 8.01 stopped working after MacOS 10..8 update on 09/02/2010

Bump and update:

reinstalled OSX update. Found some new issues.

I went back to an older computer to make sure the 003 interface was okay and it was. This older computer had a bad firewire port and I used a PCI firewire card on it. On a hunch I put the card into the newer G5 and Pro Tools will launch. It's flaky and cannot stay up for long and crashes out but does get farther than when the interface is connected to the Mac G5s firewire port.

I now suspect it might have something to do ith the internal Firewire port (hardware/software or combination of both.) either way Pro Tools will not stay running long enough to test.
__________________
Eric Medley Music Productions
http://www.ericmedley.com
Mixing and recording for over 20 years...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi stopped working after Osx 10.8.3 update Fiachra macOS 4 03-26-2013 06:42 AM
Possible??Update M-Powered8 to a version compatible on MAcOS Lion??? libellus Pro Tools M-Powered (Mac) 0 11-10-2011 01:37 AM
update PT 8.0.4 to 8.1 and MacOs 10.5.6 to 10.6.4 matt_the_manic Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 09-16-2010 09:46 PM
PT has stopped working??? digifriend 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 13 10-06-2008 01:12 PM
7.3 Will not start after MacOS Update hec 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-18-2007 09:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:14 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com