Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-14-2020, 04:22 AM
bartosz idzi bartosz idzi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Poland
Posts: 74
Default 20.1.0 automation mode soft keys still not working

Hello,

Does anyone beta test/use this stuff? I'm on ios 13.3.1, Avid Control on iPhone SE and PT 2019.12

1. Automation mode soft keys are still not working (read,touch,latch)

2. Redesigned pan graphs for channels are even smaller now, and there's a huge empty space in between stereo panners, is this a good move really?

3. Soft mode bar is missing from the bottom, is there a way to put it back there?
__________________
Mac Pro 2 x 3.46Ghz - 64 Gb RAM - SSD 256 Gb - SSD 1TB - OS 10.14.6 - Metric Halo 2882 - Pro Tools 2019.12
Reply With Quote
  #2  
Old 02-17-2020, 03:59 AM
studiosus studiosus is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: switzerland
Posts: 37
Default Re: 20.1.0 automation mode soft keys still not working

How are you using the Automation softkeys? They work fine when programmed to some buttons in my old artist transport. I have to hold down the softkey and press at the same time a select button next to a fader to change its mode. Or hold down alt/opt on your keyboard and press the softkey to change all your channels.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-17-2020, 04:51 AM
bartosz idzi bartosz idzi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Poland
Posts: 74
Default Re: 20.1.0 automation mode soft keys still not working

Hi, thank you for your reply.

I use them in Avid Control app, on the Softkeys page. Atomation suspend works for example, but all the mode keys - Read,Write,Touch,Latch, Off do not have any effect on a track. If I go to the channel page and change automation mode from there, it works.
__________________
Mac Pro 2 x 3.46Ghz - 64 Gb RAM - SSD 256 Gb - SSD 1TB - OS 10.14.6 - Metric Halo 2882 - Pro Tools 2019.12
Reply With Quote
  #4  
Old 02-17-2020, 09:09 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,414
Default Re: 20.1.0 automation mode soft keys still not working

Have you tried Do to All and Selected.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-19-2020, 02:07 AM
bartosz idzi bartosz idzi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Poland
Posts: 74
Default Re: 20.1.0 automation mode soft keys still not working

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
Have you tried Do to All and Selected.
mr Jones,
I do not understand what you are reffering to, i am afraid.

No Artist Control or mix here. I am using only the Avid Control app, IOS 13.3.1 - on the softkeys page the buttons for changing automation modes - Touch, latch, etc, do not have any effect on selected tracks. Automation suspend button works, for example, plugin automation on/off button works, etc.

What it is that I am missing?
__________________
Mac Pro 2 x 3.46Ghz - 64 Gb RAM - SSD 256 Gb - SSD 1TB - OS 10.14.6 - Metric Halo 2882 - Pro Tools 2019.12
Reply With Quote
  #6  
Old 02-19-2020, 11:06 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,414
Default Re: 20.1.0 automation mode soft keys still not working

After selecting a mode softkey you need to press, do to all or do to selected softkey for them to do anything
Reply With Quote
  #7  
Old 02-19-2020, 11:37 AM
bartosz idzi bartosz idzi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Poland
Posts: 74
Default Re: 20.1.0 automation mode soft keys still not working

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
After selecting a mode softkey you need to press, do to all or do to selected softkey for them to do anything
Sheesh! very sorry then. I did not know that. After modifying the buttons with do to selected command, the mode switches. Thank you! Reading the guide now...
__________________
Mac Pro 2 x 3.46Ghz - 64 Gb RAM - SSD 256 Gb - SSD 1TB - OS 10.14.6 - Metric Halo 2882 - Pro Tools 2019.12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Soft Keys - System Soft Key Display Mode skilletaudio Avid S6 0 09-25-2019 10:07 AM
S6 Master/Automation Soft Keys Not Working MoreMe Avid S6 3 03-16-2018 12:08 PM
Soft Keys 9-16 not working. J-S-Q Avid S1, S3, Dock and Control 2 05-19-2015 01:51 AM
Lost Automation Modes Soft Keys in 2.5.6 mystic merlin Artist Series 19 05-23-2011 03:21 PM
HyperControl Instrument Mode Soft-Keys 3-4 filosofem MIDI 1 05-19-2009 09:26 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:51 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com