Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-18-2010, 10:57 PM
skatinblind815 skatinblind815 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 5
Default Cant create new "blank session"

Dear DUC members,
I am an extreme noob to pro tools and this website so I hope I am posting in the correct place! Okay so here is my problem. I am working in Windows Vista. I want to create a new, blank session in pro tools 8 LE. So I click File>New Session. Now I would like to create a blank session. I select Blank Session and click okay. Now I type in a name to save the session on my external harddrive, and this error message pops up:
"Sessions must be on an audio record volume. If permitted, set the volume(s) in question to "R" record in the Workspace."
After this message comes up I cannot proceed. I tried to figure it out but i cannot succeed.
Please help me,
Nick
Reply With Quote
  #2  
Old 04-18-2010, 11:18 PM
rqstudio rqstudio is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,322
Default Re: Cant create new "blank session"

In disk allocation, set external to R and system to P or T
__________________
www.rickqueststudio.com
Reply With Quote
  #3  
Old 04-21-2010, 03:03 PM
skatinblind815 skatinblind815 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 5
Default Re: Cant create new "blank session"

hey man,
I'm assuming you mean setting the allocation in the workspace. I tried to change the "A" for my external hard drive but a message came up that said that my hard drive "cannot be designated as an Audio Record volume because it is formatted as a FAT volume."
........
What does this mean????
thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 04-21-2010, 03:32 PM
stickboymusic stickboymusic is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 121
Default Re: Cant create new "blank session"

Needs to be NTFS

heres how

http://www.microsoft.com/windowsxp/u...nced/ntfs.mspx

Obviously this will format (wipe) your hard drive so take anything off it that you need first
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Create Session from Template" --> not showing CR92 Pro Tools 11 0 12-24-2013 07:05 PM
"Compiling" multiple sessions into one "Master" session. Any pointers? Nollykin Tips & Tricks 17 12-09-2013 11:36 AM
New Session only has "create blank" anackman Pro Tools 11 7 10-29-2013 05:40 PM
"Pro Tools not responding" error and a very "laggy" session! Help! drumbumd Pro Tools M-Powered (Win) 0 02-10-2012 06:37 PM
PT9 Session Troubles - "Bus Error" in "Main Thread" & Could not complete the Open... tohmit macOS 5 03-23-2011 01:13 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:27 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com