Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-04-2018, 07:28 PM
Krackle Krackle is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: inited states
Posts: 7
Default Pro Tools First-How to Monitor When Tracking-headphones..?

Hey all, first post here/

I decided to test the water in PT by using Pro Tools First for a while..Im a Reaper and Logic user with some Cubase in the past

I'm having a very difficult time figuring out how to monitor (headphones) the instrument I'm playing when Im recording..

I got something happening with BUSS 1-2 but it felt delayed and weird

Can't seem to find how to do this..clicked on the 'I' in my track but got nothing

Im away from home on an Apogee Duet
Im getting signal from my mic..
When i arm and record..the guitar is recording..can't hear it while I'm playing tho..

Is there a simple way to do this or is this a process..every other DAW I've used I've sorted this out in seconds..

Hoping someone can run me through this..thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 04-05-2018, 07:14 AM
Krackle Krackle is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: inited states
Posts: 7
Default Re: Pro Tools First-How to Monitor When Tracking-headphones..?

Wow..been scouring the web late last night and still can't get this solved..i must be much stupider than i thought i was...
Reply With Quote
  #3  
Old 04-05-2018, 09:28 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,191
Default Re: Pro Tools First-How to Monitor When Tracking-headphones..?

Not sure how your session is set up, but it sounds like you are busing the outputs of your channels. Can you try to add a new audio track, assign the output to your main stereo outs then press the I button to see if you hear it?
__________________
Will K

System Details
Reply With Quote
  #4  
Old 04-05-2018, 09:01 PM
Krackle Krackle is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: inited states
Posts: 7
Default Re: Pro Tools First-How to Monitor When Tracking-headphones..?

Somehow sorted this out now it's working fine..except for crashes.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wireless Headphones for Tracking gregersRhysy General Discussion 8 01-05-2015 07:49 AM
OT: Good headphones for tracking loud? Ru_C Pro Tools TDM Systems (Mac) 12 03-15-2010 05:10 AM
Which headphones have the least leakage tracking? Chris Pro Tools TDM Systems (Mac) 18 03-12-2007 03:29 PM
Tracking Headphones - Isolation Howardk Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 06-08-2004 11:52 AM
Monitor Latency and monitor thru headphones output... jeronimo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-06-2001 09:30 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:45 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com