Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-20-2012, 04:10 PM
Midimax Midimax is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Prague, Czech Republic
Posts: 6
Default 2 instrument tracks each controlled by different MIDI input/instrument

I would appreciate help with setting up my tracks in PT9 MP as I have very limited knowledge of MIDI setup and PT.
I would like to be able to control/record two instrument tracks using two external devices - 1 track controlled by 1 device:
M-Audio Axiom pro 61 MIDI controller - connected via USB (Hypercontrol)
Nord Electro 3 (monotimbral) - connected via MIDI OUT + MIDI IN of M-Audio FastTrack C400 - NE3 sends/receives MIDI data only on channel 1 by default

I am trying to make Track 1 play and record the virtual Vacuum instrument via Axiom and Track 2 play the audio and record midi data of my NE3, so I set up the tracks like this:
MIDI Input of Track 1 set to AxiomPro61HyperControl All Channels
MIDI Output of Track 1 set to the plugin Vacuum 1-1 (automatically after setting the insert/plugin to this track)
MIDI Input of Track 2 set to C400 Channel 1
MIDI Output of Track 2 set to none or to C400 Channel 1

Audio Input of Track 2 is set to C400 Analog 1-2 Input.

I end up with two undesired results depending on whether the MIDI Thru opiton is selected or deselected.
1. MIDI Thru selected:
if the last clicked/selected MIDI Output was Track 1 Vacuum 1-1 then it Axiom plays this intrument but no MIDI is recorded on this track, NE3 plays both the NE3 sound plus the Vacuum plugin sound and Track 2 records MIDI data.
if the last clicked/selected MIDI Output was Track 2 C400 Channel 1 then both Axiom and NE3 play only NE3 sound and only Track 2 records MIDI data.

2 MIDI Thru deselected:
Track 1 is mute - no midi input from Axiom gets to the Vacuum plugin.
Track 2 plays and records MIDI data when I play NE3.

I believe that there is a way to achieve what I was trying to do and I hope that my English is good enough for you to understand my description.
Thanks a lot for any help.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIDI Input Selector Not Working on Instrument Tracks? kafka MIDI 0 08-02-2011 07:50 PM
RTAS instrument not receiving midi input parke02 Pro Tools M-Powered (Win) 9 12-08-2008 08:10 PM
Midi Input drops out on just Instrument tracks? Hp trigger Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 09-14-2007 05:40 PM
No Instrument Insert on Instrument tracks Bazbo Virtual Instruments 4 03-01-2007 07:00 AM
No sound from "Aux Input" and "Instrument" tracks slowdude 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 12-25-2005 04:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:52 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com