Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 11-25-2019, 06:48 PM
rtd3audio rtd3audio is offline
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: Miami, Florida
Posts: 13
Default Pro Tools 10 not suppressing Windows 7 menu functionality

Hello Avid community, I have an extremely frustrating and specific problem with Pro Tools 10 on Windows 7 OS that I desperately need help with.

Whenever I start a new session, blank or otherwise, my alt key and windows key still belong to the Windows OS. And what I mean by that is when I try to use the alt key in a keyboard shortcut such as import video file (Ctrl+Alt+Shift+I) or even zooming (alt+scroll), the top left menu gets selected instead; allowing me quick access of File, Edit, etc. And the same thing goes for my windows key, except that it, of course, opens the start menu.

So this has basically left all keyboard shortcuts containing the alt key or the windows key off-limits to me which is very time consuming and burdensome.

This is the strange part, though. I mentioned at the beginning that it's only when I start a new session. If I open any previous Pro Tools session, the issue is gone. The alt key and windows key function as intended, and I am able to use all shortcuts related to those keys without any problems.

I've tried a number of troubleshooting options to no avail including but not limited to: registry edits, programs such as KeyTweak or AHK, System Restore, toggling Command Focus, and swapping-out keyboards.

At this point, I have no idea what else to try and would greatly appreciate any help or outside perspectives.

Thanks in advance,
Robbie
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I / O menu does not exist in the setup menu, Pro Tools First Berry Oaks Pro Tools 12 0 01-19-2017 02:11 AM
pro tools plugin menu, and options menu blank lucidlife Pro Tools 10 4 12-07-2014 01:16 AM
Losing QWERTY keyboard functionality with open plugin windows fixxer49 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-12-2009 02:12 PM
Menu BUG...Menu FREEZES...Menu LOCKS UP...Restart Pro Tools! a2zproductions Pro Tools TDM Systems (Mac) 16 05-08-2008 09:30 AM
functionality request - soft keys for menu items GMitchell ICON & C|24 2 09-11-2005 10:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com