Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-01-2019, 02:10 PM
mushanga mushanga is offline
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: London
Posts: 4
Default Cannot get rid of Pro Tools Aggregate I/O after uninstall of Pro Tools 9

Hi,

I uninstalled Pro Tools 9.0.6 from my iMac Retina 2015 running macOS Mojave, removing what I thought were all the associated files. Yet despite this whenever I start up my Mac the audio output defaults to the Pro Tools Aggregate I/O and I cannot seem to permanently remove this from my system. I am using Logic and want to completely wipe all remains of Pro Tools. Is there an uninstaller that can do this? Why does this Aggregate I/O device keep reappearing?

Any help greatly appreciated!
Reply With Quote
  #2  
Old 12-01-2019, 02:41 PM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 1,792
Default Re: Cannot get rid of Pro Tools Aggregate I/O after uninstall of Pro Tools 9

Audio MIDI setup in Utilities folder in your Applications folder is where you can remove it.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 12-01-2019, 03:37 PM
mushanga mushanga is offline
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: London
Posts: 4
Default Re: Cannot get rid of Pro Tools Aggregate I/O after uninstall of Pro Tools 9

Quote:
Originally Posted by Sardi View Post
Audio MIDI setup in Utilities folder in your Applications folder is where you can remove it.
Thanks for your suggestion - I have already tried this countless times. Makes no difference as the Pro Tools Aggregate I/O just gets repopulated in the list of devices in Audio MIDI setup after restarting the machine.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-01-2019, 03:59 PM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 1,792
Default Cannot get rid of Pro Tools Aggregate I/O after uninstall of Pro Tools 9

Hmmm... that’s curious.

If you don’t delete it, select a different interface for system audio in System Preferences, does it stick on reboot?

There should be no reason why it changes that setting on its own.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #5  
Old 12-02-2019, 08:29 AM
ChuckS ChuckS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,193
Default Re: Cannot get rid of Pro Tools Aggregate I/O after uninstall of Pro Tools 9

Do you have another version of PT installed? If so, every time you start that it will recreate the aggregate device.
__________________
PT 2019.10 DP 10.01 VEP 7.x Komplete Audio6 HP Envy 8G i7 Quad Laptop Win10 (x64 1909)
PT 2019.10 DP 10.01 VEP 7.x 828mkII ADA8200 MTP-AV 2011 Mac Mini i7 Quad High Sierra.6
Reply With Quote
  #6  
Old 12-02-2019, 02:48 PM
mushanga mushanga is offline
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: London
Posts: 4
Default Re: Cannot get rid of Pro Tools Aggregate I/O after uninstall of Pro Tools 9

Quote:
Originally Posted by Sardi View Post
Hmmm... that’s curious.

If you don’t delete it, select a different interface for system audio in System Preferences, does it stick on reboot?

There should be no reason why it changes that setting on its own.
Unfortunately it doesn't stick on reboot, instead it defaults to Internal Speakers and the Pro Tools Aggregate I/O still appears in the list. I have an RME Babyface Pro which is what I would like to be the default output.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-02-2019, 02:50 PM
mushanga mushanga is offline
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: London
Posts: 4
Default Re: Cannot get rid of Pro Tools Aggregate I/O after uninstall of Pro Tools 9

Quote:
Originally Posted by ChuckS View Post
Do you have another version of PT installed? If so, every time you start that it will recreate the aggregate device.
Hi.. no - I only had Pro Tools 9.0.6 installed on the Mac. There must be some files hidden somewhere which weren't deleted which make the system think PT is still installed..?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools Aggregate esmallwood Avid S1, S3, Dock and Control 5 05-12-2016 12:49 PM
Pro Tools Aggregate i/o storkindeutschland Pro Tools Express on Mac OS X 3 08-30-2014 09:30 AM
Pro Tools Aggregate I/O ggkarman macOS 24 09-10-2012 02:01 AM
Pro Tools Aggregate I/O GTBannah macOS 20 02-03-2012 01:50 AM
What is Pro Tools Aggregate? sixstrings22 macOS 1 10-21-2011 04:00 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:10 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com