Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-19-2005, 11:29 AM
David Lawler David Lawler is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: Skippack, PA, USA
Posts: 32
Default Midi Time Code (MTC), or Midi Beat Clock

Hi, I am trying to sync my Mac Digi 002R/ProTools LE with Acid Pro 5.0c on my PC. Does Protools LE generate MTC, or Midi Beat Clock ? Acid Pro seems to want MTC only, and perhaps this is why it's not working.. Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 08-19-2005, 03:00 PM
TRSONE TRSONE is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1
Default Re: Midi Time Code (MTC), or Midi Beat Clock

pt does not generate mtc or beat clock.
i sync my pt rig with my mpc 2000 via mtc. the 2000 generats mtc. also i can control protools from the 2000 thru mmc(midi machin control). you will probaly need a smpte box that will lock up your set up.


good luck!

one
Reply With Quote
  #3  
Old 08-19-2005, 05:56 PM
s.d. finley s.d. finley is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Houston, TX. USA
Posts: 1,492
Default Re: Midi Time Code (MTC), or Midi Beat Clock

Quote:
pt does not generate mtc or beat clock.
i sync my pt rig with my mpc 2000 via mtc. the 2000 generats mtc. also i can control protools from the 2000 thru mmc(midi machin control). you will probaly need a smpte box that will lock up your set up.


good luck!

one
Not sure which version you use, but in both 5.21 and 6.4, PTLE CAN generate BOTH MTC and midi beat clock. For MTC hit the apple button and #2 on the keypad, and select the midi output for the MTC to be sent. Double check to make sure yer frame rates are the same. For beat clock, its under the midi menu.

rock

sdf
__________________
sdf

www.sugarhillstudios713.com
Reply With Quote
  #4  
Old 08-19-2005, 06:11 PM
David Lawler David Lawler is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: Skippack, PA, USA
Posts: 32
Default Re: Midi Time Code (MTC), or Midi Beat Clock

SDF...Beautiful, thanks..the Apple key/#2 settings are what I needed. Thanks again..
Reply With Quote
  #5  
Old 08-19-2005, 06:14 PM
s.d. finley s.d. finley is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Houston, TX. USA
Posts: 1,492
Default Re: Midi Time Code (MTC), or Midi Beat Clock

Happy to help...


sdf
__________________
sdf

www.sugarhillstudios713.com
Reply With Quote
  #6  
Old 08-19-2005, 09:34 PM
DJ Insomaniac DJ Insomaniac is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 1,282
Default Re: Midi Time Code (MTC), or Midi Beat Clock

About beat clock, do you know if it's possible to sync ProTools to incoming Beat Clock data?
__________________
Sam Ejnes
Mix Technician, Freelance Sound Editor/Re-recording Mixer
samejnes.com | IMDb | Analog Jitter

rMacBook Pro 2.2 gHz Core i7, 10.10.3
16 GB RAM
MOTU 828mkII, PT 12.1 HD
Axiom 61, 2xArtist Mix
Reply With Quote
  #7  
Old 08-20-2005, 10:42 PM
s.d. finley s.d. finley is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Houston, TX. USA
Posts: 1,492
Default Re: Midi Time Code (MTC), or Midi Beat Clock

Quote:
About beat clock, do you know if it's possible to sync ProTools to incoming Beat Clock data?
DJ, i dont think so....i think it only chases MTC..not sure tho, anyone else?

sdf
__________________
sdf

www.sugarhillstudios713.com
Reply With Quote
  #8  
Old 08-22-2005, 10:22 PM
Milamber Milamber is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: CA
Posts: 277
Default Re: Midi Time Code (MTC), or Midi Beat Clock

I would also like to know if Pro Tools can chase MIDI Beat Clock. I am using DP for MIDI and PT for audio and would like to sync the tempos using MIDI Beat Clock while using MMC & MTC for syncing transports.

Digi?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools Slaved by Midi Time Code or Midi Beat Clock DarylBham MIDI 5 06-14-2009 02:55 PM
is there latency when using midi time code or midi clock(im still new at this) Cali Hendrixx 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 03-15-2003 11:18 AM
is there latency using midi time code or midi clock(im new) Cali Hendrixx 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 03-13-2003 05:50 PM
is there latency using midi time code or midi clock(im new) Cali Hendrixx 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 03-13-2003 03:32 PM
MIDI Clock vs. MIDI Time Code thopman Tips & Tricks 2 06-20-2001 06:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:15 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com