Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-12-2020, 08:45 AM
SomeOtherGuy SomeOtherGuy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Los Angeles
Posts: 358
Default DADman MTRX profile question

I've saved my DADman MTRX profile and it loads each day on startup.

If I open a Pro Tools session with a hardware insert EQ on line inputs/outputs, the DADman switches this insert to mic level and I then have to go in and switch it back to line level.

All other settings are recalled correctly except for this. Any idea how to fix this?
Thanks.
__________________
Pro Tools Ultimate, Avid MTRX, MOM, Mac Pro 3.5 Ghz 6-Core (2014) 64 GB RAM, Mac OS Mojave, Samsung T5 SSDs
Reply With Quote
  #2  
Old 06-12-2020, 09:46 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 962
Default DADman MTRX profile question

Are you also actively using PRE protocol via IAC in Pro Tools peripherals to communicate with the MTRX preamps?


Jeff



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #3  
Old 06-12-2020, 09:53 AM
SomeOtherGuy SomeOtherGuy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Los Angeles
Posts: 358
Default Re: DADman MTRX profile question

Yes, as such: (maybe I need to hit the reset button?)
Attached Images
File Type: png SS.png (35.0 KB, 0 views)
__________________
Pro Tools Ultimate, Avid MTRX, MOM, Mac Pro 3.5 Ghz 6-Core (2014) 64 GB RAM, Mac OS Mojave, Samsung T5 SSDs
Reply With Quote
  #4  
Old 06-12-2020, 10:06 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 962
Default Re: DADman MTRX profile question

Can you please give this a test and let us know if it’s what you are experiencing? Thanks.

https://avid.secure.force.com/pkb/ar...s-In-Pro-Tools


Jeff



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #5  
Old 06-12-2020, 11:45 AM
SomeOtherGuy SomeOtherGuy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Los Angeles
Posts: 358
Default Re: DADman MTRX profile question

That's it, it's the bug you mentioned. Closing and reopening fixed it.

This is a troublesome bug since you have
line level hardware suddenly patched through at mic level, causing an extreme increase in volume and distortion.

I see Avid has recognized the bug workaround back in January. Any idea when this might be fixed?

Thanks for alerting me to this.
__________________
Pro Tools Ultimate, Avid MTRX, MOM, Mac Pro 3.5 Ghz 6-Core (2014) 64 GB RAM, Mac OS Mojave, Samsung T5 SSDs
Reply With Quote
  #6  
Old 06-12-2020, 11:47 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 962
Default Re: DADman MTRX profile question

Thanks for confirming. Would you mind opening a case and then I can reference your case number and get the issue escalated so we can get the bug squashed?

https://avid.secure.force.com/pkb/ar...-Case-Creation


Thanks,


Jeff



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #7  
Old 06-12-2020, 12:01 PM
SomeOtherGuy SomeOtherGuy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Los Angeles
Posts: 358
Default Re: DADman MTRX profile question

Done. Case #03963888

Thanks Jeff.
__________________
Pro Tools Ultimate, Avid MTRX, MOM, Mac Pro 3.5 Ghz 6-Core (2014) 64 GB RAM, Mac OS Mojave, Samsung T5 SSDs
Reply With Quote
  #8  
Old 06-12-2020, 12:02 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 962
Default Re: DADman MTRX profile question

Thanks. I’ll light a fire.


best,


Jeff



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #9  
Old 06-12-2020, 12:04 PM
SomeOtherGuy SomeOtherGuy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Los Angeles
Posts: 358
Default Re: DADman MTRX profile question

Thanks Jeff. If you might also take a look at my other long-standing open case #03559541, would greatly appreciate it.
__________________
Pro Tools Ultimate, Avid MTRX, MOM, Mac Pro 3.5 Ghz 6-Core (2014) 64 GB RAM, Mac OS Mojave, Samsung T5 SSDs
Reply With Quote
  #10  
Old 06-12-2020, 12:08 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 962
Default Re: DADman MTRX profile question

Will do when I’m back in the office on Monday.

best,


Jeff



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DADman .dms vs .dmprof file question Rich Breen Avid S6 15 03-16-2020 03:04 PM
DADman/PROmon on MTRX with OSX above 10.12 Sierra paulo m Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 03-01-2019 04:05 PM
MTRX Reference (Ref) Button in DADman Software jb_trm Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 02-20-2019 06:53 PM
S6 & MTRX question its2loud Avid S6 8 01-21-2019 09:40 AM
Sum and Intercancel between MTRX DADman and S6 laki Avid S6 1 12-27-2017 04:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com