Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-10-2014, 11:15 PM
Rectifried Rectifried is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Los Angeles
Posts: 388
Default what is up with the session I/O dialog upon opening a session

your xxx has changed..
yes I unchecked the overwrite session... then checked it either or..

a few times a day I walk away and see that the session "opening" is hung on some dialog like this when nothings change from last time..

bug or am I missing something... after 10+ years of tangling with PTHDTDM
__________________
Hal Cragin On the DUC Since The Year 2000 AD

PT 2020.5, macpro 12 core trashcan 64 gig ram, MBP i7 9,1 16gig ram OS 10.12.3.. TBlt UA Apollo16 SSD's [samsung],
Reply With Quote
  #2  
Old 01-15-2014, 10:08 PM
DMB13KOS DMB13KOS is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: North CA
Posts: 148
Default Re: what is up with the session I/O dialog upon opening a session

Do you have an Mbox and a Mac?

There was some issue with the driver that some of the Mbox appears as a new item and as such the working Mbox is a new I/O....or the computer thinks so.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-15-2014, 10:38 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,836
Default Re: what is up with the session I/O dialog upon opening a session

Same here on both our systems (see below) and everytime we open PTHD10/11 we get the window saying some paths have been deactivated etc etc etc. Over write session on and off, no difference..

Annoying as Hell
Christopher
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #4  
Old 01-16-2014, 03:41 AM
Ticker Ticker is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Santa Cruz, CA
Posts: 141
Default Re: what is up with the session I/O dialog upon opening a session

Back when I was running PT LE 8 with the 002 Rack I used to get this same message every time I booted up PT. I upgraded several months ago and changed my interface to an Apogee Duet 2. No difference. Whether I'm running PT 10 or PT 11, it's still always the same at the start of every session, telling me that some paths have "been made inactive because they could not be assigned to existing path definitions" and asking if I want a "detailed report".

The detailed report: Missing Stems
"The input path "A 1-2" was made inactive because its stem is missing."

Am wondering why I would encounter this with both the 002 Rack and the Apogee Duet?
__________________
Current system:
MacPro (Late 2013) 3.5 GHz 6 Core, 32 GB RAM
OSX 10.12.5
Pro Tools 12.8
Apogee Duet 2
Glyph Drives + Blackmagic dock with Samsung SSDs
Reason 10, Ivory II, BFD3, Finale
Plugins: Kush, Kontakt, Komplete Ultimate, Exponential Audio, Waves, Slate, Fab Filter, TDR, Pultec Bundle, Bomb Factory, UVI Workstation, Sonnox, Soundtoys, Massey, Valhalla, Aether, PhoenixVerb, etc...
also 17" MacBook Pro w Core i7, OSX 10.9.4
Reply With Quote
  #5  
Old 01-16-2014, 10:50 AM
DMB13KOS DMB13KOS is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: North CA
Posts: 148
Default Re: what is up with the session I/O dialog upon opening a session

That's the issue.

Check under Audio MIDI - in the MIDI window you'll see numerous greyed-out Mbox icons....and finally the LAST real one, as if the Mbox reloads and starts new every time you start the Mac.

I remove the unused icons every so often, but it still does the I/O dialog box every time I restart the computer.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-16-2014, 09:38 PM
JGlen JGlen is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Arnold, Ca.
Posts: 69
Default Re: what is up with the session I/O dialog upon opening a session

I have the same issue whenever I open a project in PT 10 & 11. I'm running Windows 7. Very frustrating!
__________________
ADK Quad Pro, Intel Core i7 3770 IVB 3.5 Ghz, Windows 7 64
Seagate 500G Sata 600 OS Drive, Seagate 1 TB Sata 600 Audio Drive, 8 gigs of ram, 700 watt Coolermaster Silent Pro power supply. Apollo Quad Interface, Burl B2 ADC, Dangerous D-Box, UAD 2 Duo, Avalon 737, UA 610 MK II, UA 1176 LN Hardware, Focal CMS 65 monitors, and a bunch of other stuff.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-17-2014, 01:46 AM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 3,033
Default Re: what is up with the session I/O dialog upon opening a session

This drives me insane to!!!!!!!!
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #8  
Old 01-17-2014, 05:02 AM
Trailerman Trailerman is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Manchester, UK
Posts: 275
Default Re: what is up with the session I/O dialog upon opening a session

Seeing this since I installed 11.1.1 every time I load a session, even though I've checked my IO and resaved.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-17-2014, 12:28 PM
climber climber is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: North Conway, NH
Posts: 326
Default Re: what is up with the session I/O dialog upon opening a session

I see this too... HIGHLY annoying. I also have some inputs that won't go away!
__________________
__________________
Al Hospers
bass, vocal, composer, engineer

CleverSounds Recording

------------------------------------------------------
OS X Mojave, Late 2013 MacPro, 6 core, 32 GB RAM, Orion Studio , PT2019.10, Slate Raven MTi, ISA428, ADL600, Distressor, Grace 501, Dimedio, Obsidian, One LA, BAC500, Harrison 32 EQ, UAD2 OCTO, Focal 6 be, Auratones...
Reply With Quote
  #10  
Old 01-17-2014, 01:04 PM
btwnthbttns's Avatar
btwnthbttns btwnthbttns is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Vashon, WA
Posts: 161
Default Re: what is up with the session I/O dialog upon opening a session

Quote:
Originally Posted by Trailerman View Post
Seeing this since I installed 11.1.1 every time I load a session, even though I've checked my IO and resaved.
Ditto what Trailerman says. This has been happening to me every time I open a session since I installed the latest PT 11 update. VERY irritating, to say the least.
__________________
System Details
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 11.02 freezing after closing a session and opening new session asaffulks Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 2 12-17-2013 01:49 PM
Defaults for new session dialog? Matthew Steel Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 04-15-2010 03:02 PM
Playback settings dialog when opening a session Brandonx1 Post - Surround - Video 1 04-05-2008 09:50 PM
PT 7.1 "Closing Session" dialog JKD99 Post - Surround - Video 3 09-10-2006 03:18 PM
Problems with Opening TDM Session in LE Session BenTerry 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-19-2004 12:53 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:29 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com