Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-19-2009, 11:17 AM
Tony Cariddi's Avatar
Tony Cariddi Tony Cariddi is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Burbank, CA
Posts: 95
Default Pro Tools LE to HD upgrade special: Open discussion

Hello,

The new "Raise Your Level" Pro Tools LE to HD upgrade offer sparked debate on the Pro Tools 8 Facebook fan page within the first few hours of its announcement. I am starting this thread in the spirit of open discussion where I can offer direct feedback from Avid Digidesign.

Feel free to post your feedback in this thread. We look forward to hearing from you.

Tony
__________________
Tony Cariddi
Avid
Marketing Director
Reply With Quote
  #2  
Old 10-19-2009, 11:23 AM
ThatDigiGuy ThatDigiGuy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: USA
Posts: 33
Default Re: Pro Tools LE to HD upgrade special: Open discussion

why so cheap? is digi coming out with something new? is this an attempt top satisfy people how have LE and want ADC? It's still out of my reach even with the slashed prices, but really, why?
__________________
Greg
Mac G5 PPC 2.5ghz 6gig
Pro Tools LE 8.0
Digi 003 Rack
Music Production Tool Kit
Reply With Quote
  #3  
Old 10-19-2009, 11:43 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,133
Default Re: Pro Tools LE to HD upgrade special: Open discussion

Quote:
Originally Posted by ThatDigiGuy View Post
why so cheap? is digi coming out with something new? is this an attempt top satisfy people how have LE and want ADC? It's still out of my reach even with the slashed prices, but really, why?
That hadn't crossed my mind but mabe this is a way to offer ADC for a few thousand dollars. It's difficult to think of another advantage for music production.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 10-19-2009, 11:46 AM
Tony Cariddi's Avatar
Tony Cariddi Tony Cariddi is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Burbank, CA
Posts: 95
Default Re: Pro Tools LE to HD upgrade special: Open discussion

Hi ThatDigiGuy,

Thanks for the post. The motive behind the Raise Your Level campaign is to raise awareness of Pro Tools|HD's benefits and to make the system more accessible to our customers.

One of the main benefits is HD's dedicated processing that ensures peak performance no matter how much you are demanding of your host processor. Other benefits are is expandable, high quality I/O, ADC for hardware and software inserts, and expanded track counts.

Tony
__________________
Tony Cariddi
Avid
Marketing Director
Reply With Quote
  #5  
Old 10-19-2009, 12:19 PM
getz76 getz76 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York, NY
Posts: 1,491
Default Re: Pro Tools LE to HD upgrade special: Open discussion

ADC for software should be in Pro Tools LE. I am currently using Mellowmuse's ATA which is an effective, if not ideal, workaround.

Pro Tools HD does not offer me any advantages. I record on locations 100% of the time, other than minor overdubs. I am a team of one and need to be able to hump all of my gear myself. Rack mounting a Mac Pro in a flightcase is not an option!

I would be interested in Pro Tools HD with a firewire interface, though. If Avid/Digidesign came out with a simple Firewire 800 interface that had four ADAT I/O and worked with Pro Tools HD, I would be first in line. DSP? When we have vast power in our current CPUs, it has to be on the way out.
__________________
| Logic Pro 9 | Reason 6.5 | Pro Tools 10 | MOTU UltraLite mk3 | RME ADI-2 | Summit Audio 2BA-221 x 2 | MOTU 8pre x 2 |
| Mac Pro (4,1) 2.26gHz Xeon x 2 16gB OS X 10.7.4 | Macbook Pro (8,2) 2.2gHz i7 Quad 16gB OS X 10.7.4 |
Reply With Quote
  #6  
Old 10-19-2009, 12:25 PM
The Dougfather The Dougfather is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 3,199
Default Re: Pro Tools LE to HD upgrade special: Open discussion

Guys, the current line of Pro Tools HD is over 7 years old and even with 54% off and a free interface it's still way too overpriced, all that cash for 2 pci-e cards......no way.

Paying for that level of plugin processing when beige 300mhz Powermac G3's were cutting edge was probably a very attractive offer. But now native is catching up big style.

It would be nice to see something like mojo for Pro Tools, a mobile or at least semi transportable form of DSP acceleration.

Quite frankly i'd just settle for ADC.
__________________
iMac i5 2.8GHz, Macbook Pro 2.4GHz, Pro Tools 10/11, MOTU 828mk2, Presonus Digimax FS, Presonus Firestudio Project, TC Konnekt 24D
---
iCON Photography
Reply With Quote
  #7  
Old 10-19-2009, 01:30 PM
soundeziner soundeziner is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 262
Default Re: Pro Tools LE to HD upgrade special: Open discussion

Dear Digi,

I have a few LE systems I'd love to upgrade. While the slow economy is one of the leading factors for you to make the offer, it is also the leading reason why I'll have to quietly curse and watch it pass by.
__________________
Todd A. Judge, MPSE
Reply With Quote
  #8  
Old 10-19-2009, 03:17 PM
ThatDigiGuy ThatDigiGuy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: USA
Posts: 33
Default Re: Pro Tools LE to HD upgrade special: Open discussion

Tony,

Thanks for the response. I worked on an HD system at the previous studio I worked at. I will agree it was nice. However, it is an older system and I agree that native is catching up. I also need to be flexible for on location recording. HD makes it very hard to do so. Its still too pricy.

Aside from that. Why is it such a problem to introduce ADC for LE? I have the production kits and they work just fine for Music Production. I have the track count and even the processing power for numerous instrument tracks. My only beef with the system is the additional time I need to spend at the end of a mix to correct delay compensation. I think you would please your customers much more by adding that feature. Frankly, I don't think having an HD system is a huge selling point in a studio anymore. Its the product. So why not help your customers out and add that feature? The idea of switching to a Logic based studio grows bigger in my mind everyday. I'm sure I'm not the only one. Something like ADC could change that.

I hope Digi comes through in the end.
__________________
Greg
Mac G5 PPC 2.5ghz 6gig
Pro Tools LE 8.0
Digi 003 Rack
Music Production Tool Kit
Reply With Quote
  #9  
Old 10-19-2009, 03:25 PM
WilliamDC WilliamDC is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: DC Metro
Posts: 297
Default Re: Pro Tools LE to HD upgrade special: Open discussion

As nice as the discount is, it's not enough to entice me to upgrade to HD. I think I'll wait until there is some sort of solution that is more portable.
__________________
William
002R - 2ghz Intel Core 2 duo Imac - 3GB of RAM
OSX 10.6.7 - PT LE 8.0.5
http://www.pureshift.com
http://www.bsodmusic.com
Reply With Quote
  #10  
Old 10-19-2009, 03:35 PM
wcody wcody is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Metro Denver Area, CO
Posts: 271
Default Re: Pro Tools LE to HD upgrade special: Open discussion

I would have to agree that the most important new feature for me is ADC. I'm already running an 8-core Mac Pro with two UAD cards and the Music Production Toolkit on a Digi 002, and the system isn't even breathing hard.

For my needs, going to HD doesn't make any sense.

Perhaps the HD upgrade offer would entice LE users with underpowered Macs or PCs without a good outboard mic pre, but even then, it's a lot cheaper just to upgrade the host computer and buy a Focusrite Octopre than going HD.

I would gladly pay Digi for a real ADC function - maybe up to a couple $100, but no way is it worth almost $5K for an entry-level into HD when all I really get is ADC, and a host computer that's practically hibernating.
__________________
Cody Cabaña Productions
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Say what you want, but AVID allows great open-discussion & community kaiserpathos General Discussion 8 06-14-2011 04:49 PM
Pro Tools LE to HD upgrade special: Open discussion Tony Cariddi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 920 11-24-2010 08:31 PM
Open for discussion: freedom, openess provides profit and innovation TCM General Discussion 1 05-29-2010 03:08 PM
Open discussion: iLok. All welcome. RobMacki Pro Tools TDM Systems (Mac) 80 10-13-2004 08:51 PM
IK Upgrade Special Joe Evans 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 13 04-11-2004 04:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com