Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-07-2014, 06:00 PM
joedexter23 joedexter23 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: United Kingdom
Posts: 23
Default Missing plugins after upgrade from 8 to 11!

Hey guys, a lot (such as BFD2, GTR and vocal rider), of my plugins are missing from PT 11. After I upgraded from 8 they disapeared. As stand alone plugins they are still on my computer and work fine, they just are not being seen my PT now. Like I said some plugins still work such as Melodyne and Omnisphere still work. PLease help!

I use a 2011 iMac running Mavericks 10.9.3
Reply With Quote
  #2  
Old 07-07-2014, 06:07 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,397
Default Re: Missing plugins after upgrade from 8 to 11!

Pro Tools 11 uses all new AAX-64 plugins.

Pro Tools 8 uses RTAS plugins, completely different, not supported on Pro Tools 11.

You need to upgrade your plugins.

You did not read the Pro Tools 11 systems requirements/install doc/release notes did you?
Reply With Quote
  #3  
Old 07-07-2014, 06:09 PM
joedexter23 joedexter23 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: United Kingdom
Posts: 23
Default Re: Missing plugins after upgrade from 8 to 11!

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Pro Tools 11 uses all new AAX-64 plugins.

Pro Tools 8 uses RTAS plugins, completely different, not supported on Pro Tools 11.

You need to upgrade your plugins.

You did not read the Pro Tools 11 systems requirements/install doc/release notes did you?
Ah thanks for the reply, that makes a lot of sense. I did do a lot of research before upgrading but will admit I missed that. Is it as simple as just upgrading or am I gonna need to dish out some cash to get the new versions?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-07-2014, 06:21 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Missing plugins after upgrade from 8 to 11!

most upgrades are between free and cheap
some are expensive

most are listed here http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=98
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #5  
Old 07-08-2014, 04:09 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,522
Default Re: Missing plugins after upgrade from 8 to 11!

Quote:
Originally Posted by joedexter23 View Post
Ah thanks for the reply, that makes a lot of sense. I did do a lot of research before upgrading but will admit I missed that. Is it as simple as just upgrading or am I gonna need to dish out some cash to get the new versions?
You're going to have to get BFD3 as BFD2 isn't aax 64 and won't be updated. Or you could do what I do when I need BFD2 inside PT11 - get Blue Cat Audio MB7-2 or Patchwork and host BFD2 inside that. The only bummer with that is as of now you can't use multiple outs from BFD2 into PT. If you need that and don't want to get BFD3 you get a combo PT10/11 license asset so you can do a co-install of both PT versions on the same partition of your OS. Do the drum tracks in PT10 and import them into your PT11 session. A bit of a pain but you'd get your individual audio outs from BFD2 and bypass the ADC bug in PT11 from multi-out vi's.

Before you get BFD3 I'd suggest taking a look at the fxpansion forums; it hasn't been all smooth sailing for BFD3. Try the severely limited demo and see if you like it. It's a total rewrite and gui change.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #6  
Old 07-08-2014, 08:51 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: Missing plugins after upgrade from 8 to 11!

And regarding the Waves stuff, you probably have an old version. You'll need to pay the Waves Update Plan fee to get them to version 9, to be compatible with PT11.

Alternatively, with all the sales they have, you may find it not much more to just upgrade to a bigger bundle that has those plugins in them. Or a hybrid between these two methods. Tell us what you have and we can suggest some ideas.

As for other 3rd party plugins, even if they're working okay so far, you may want to visit each company's website, and see if there are updates that will help them be even more compatible with PT11.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plugins Missing after PT 10 Upgrade Superman Pro Tools 10 4 01-19-2012 10:24 AM
Plugins missing after upgrade from PT7 to PT8 - How to reinstall? leadsynth Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 10-22-2011 03:38 PM
003rack Digirack plugins missing after upgrade to 7.4 henno 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 02-11-2008 02:36 PM
Plugins missing in drop down list, but in plugins folder ?? mixingmadness 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 09-12-2007 10:27 AM
missing plugins motionlab Pro Tools M-Powered (Mac) 1 10-01-2006 08:13 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:45 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com