Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 01-29-2020, 12:07 PM
avernon82 avernon82 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: 1326 Monterey St
Posts: 32
Default Re: Eucon instability

ok, would love some help getting my system stable as well

I don't see how to set static IP addresses on the Fire HD10s, I don't see the option in the settings.
Reply With Quote
  #12  
Old 01-29-2020, 12:19 PM
mixboy bob mixboy bob is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 558
Default Re: Eucon instability

Quote:
Originally Posted by avernon82 View Post
ok, would love some help getting my system stable as well

I don't see how to set static IP addresses on the Fire HD10s, I don't see the option in the settings.
https://www.groovypost.com/howto/cus...ndle-fire-hdx/
__________________
http://www.robburrell.com
PTHD Ultimate 2019.12/2018 Mac Mini 3.2ghz 6-core i7/32GB RAM/Aja T-Tap/Akitio Thunder 3 Quad Mini with 4TB SSD drives/Focusrite 16Line/UAD-2 Octo PCIe in Sonnet chassis/32 Channel S1/Dock with (5) 2019 Amazon Fire HD 10 Tablets/XMON//11.1.4 Dolby Atmos Setup

Last edited by mixboy bob; 01-29-2020 at 02:26 PM. Reason: Broken link
Reply With Quote
  #13  
Old 01-29-2020, 12:37 PM
avernon82 avernon82 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: 1326 Monterey St
Posts: 32
Default Re: Eucon instability

There is nothing in that link about setting static IP settings in Amazon Fire HD
Reply With Quote
  #14  
Old 01-29-2020, 02:26 PM
mixboy bob mixboy bob is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 558
Default Re: Eucon instability

Quote:
Originally Posted by avernon82 View Post
There is nothing in that link about setting static IP settings in Amazon Fire HD
New link posted... that was weird.
__________________
http://www.robburrell.com
PTHD Ultimate 2019.12/2018 Mac Mini 3.2ghz 6-core i7/32GB RAM/Aja T-Tap/Akitio Thunder 3 Quad Mini with 4TB SSD drives/Focusrite 16Line/UAD-2 Octo PCIe in Sonnet chassis/32 Channel S1/Dock with (5) 2019 Amazon Fire HD 10 Tablets/XMON//11.1.4 Dolby Atmos Setup
Reply With Quote
  #15  
Old 01-29-2020, 02:30 PM
Lynn Gräber Lynn Gräber is offline
Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: Nashville, TN.
Posts: 97
Default Re: Eucon instability

You have to find the MAC address of each or your Fire HD, then reserve an IP address using those MAC addresses under your router preferences. This process can be a bit different depending on the router, you may just have to poke around your settings.

I don't have my router or Fire HD's with me at the moment, but I remember the MAC addresses being kinda hidden in the wifi settings on the Fire HD's.
Reply With Quote
  #16  
Old 01-29-2020, 03:04 PM
avernon82 avernon82 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: 1326 Monterey St
Posts: 32
Default Re: Eucon instability

Thank you so much! Set my tablets to Static...fingers crossed
Reply With Quote
  #17  
Old 01-29-2020, 04:49 PM
avernon82 avernon82 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: 1326 Monterey St
Posts: 32
Default Re: Eucon instability

no luck, still dropping out
Reply With Quote
  #18  
Old 01-30-2020, 10:12 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,473
Default Re: Eucon instability

I just want to double check this is off
Attached Images
File Type: jpg Annotation 2020-01-30 101202.jpg (39.8 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #19  
Old 01-31-2020, 02:09 AM
Clemens Becker Clemens Becker is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Germany
Posts: 20
Default Re: Eucon instability

Hi, similar problems with unstable setup.
i use 2 S1 with Fire HD pads, one Dock with an iPad Air. Is there somewhere a Manual how to setup all 6 items with an static IP? Just couldn`t find any, Thanks
Clemens
Reply With Quote
  #20  
Old 01-31-2020, 09:15 AM
avernon82 avernon82 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: 1326 Monterey St
Posts: 32
Default Re: Eucon instability

So I don't know how to set the surfaces to a static IP, but for the FireHDs, go to your wifi connection, tap on it. There's a little pencil in the upper right corner, tap on that. Tap on Advanced options. Scroll down in that window to find where you can chose between Static and DHCP. Choose Static, then enter your desired IP address. the iPad is better documented online, so do a google search for that

EDDIE

hands free Alexa is turned of
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Instability Issue munchman Eleven Rack 5 01-29-2018 03:00 PM
SSD 4 and instability nozzles macOS 2 01-23-2012 07:28 AM
Instability of 7.3 midi sordino 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-13-2007 05:35 AM
General instability in PT7, looking for help. deafguy Pro Tools TDM Systems (Mac) 12 04-30-2006 11:02 AM
Bluetooth and Instability? Mount Royal Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 09-09-2005 05:14 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com