Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-03-2012, 12:29 AM
csa produktion csa produktion is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: Sweden
Posts: 33
Default Priority Ram or HD?

Hi,

I´m about to buy me a Macbook Pro 2,6GHz with SSD. Should I go for 16GB 256GB SSD or 8GB 512GB SSD? I know I could take the highest of both but feel that the cost would hit me to much .

Already got a HDX-system that works next to good but I need a transportable system to.

The Best /M
Reply With Quote
  #2  
Old 12-03-2012, 01:22 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,675
Default Re: Priority Ram or HD?

Quote:
Originally Posted by csa produktion View Post
Hi,

I´m about to buy me a Macbook Pro 2,6GHz with SSD. Should I go for 16GB 256GB SSD or 8GB 512GB SSD? I know I could take the highest of both but feel that the cost would hit me to much .

Already got a HDX-system that works next to good but I need a transportable system to.

The Best /M
How should we know? We have no idea what you are doing with the system, how many other drives you are using, what VIs (and which sample libraries), external memory servers, what interfaces (USB or FW or Thunderbolt...?) you want to use with it etc. etc.

If you are buying a Retina MBP, max out everything, especially RAM because you can't change it later. One of the reasons I'd avoid a Retina MBP -- and go for the classic style 15" MBP and put two large SSDs inside it (one replacing the optical drive), the other reason I woudl go for that MBP is the built in no-adapter-needed Firewire 800 which is nice for my needs, but it only has a single Thunderbolt port while the 15" Retina has two.

Darryl
Reply With Quote
  #3  
Old 12-03-2012, 01:30 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 19,057
Default Re: Priority Ram or HD?

It is still not recommended to record to system drive (HDD or SSD, no difference) so if you can fit all your programs and samples in the smaller drive I'd take more memory. 'cause you will still need external hard drive.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-03-2012, 04:00 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,549
Default Re: Priority Ram or HD?

Quote:
Originally Posted by csa produktion View Post
Hi,

I´m about to buy me a Macbook Pro 2,6GHz with SSD. Should I go for 16GB 256GB SSD or 8GB 512GB SSD? I know I could take the highest of both but feel that the cost would hit me to much .

Already got a HDX-system that works next to good but I need a transportable system to.

The Best /M
Hi,

My system drive uses more than 256 i would say that is too small.

and i have a seperate audio drive, separate samples drive and seperate backup drive in the mac.


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools Shortcut Priority Modest-Machine 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-11-2011 10:17 AM
PRIORITY: Vocalign Le not working in PT9 writeroxie macOS 19 01-21-2011 03:18 AM
Video playback / priority issue... komakaze 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 06-18-2009 07:50 PM
DSI priority @8 missing stillwarm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-30-2009 07:06 AM
1st priority: new monitors or converters? steelronkeel 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 17 08-10-2004 03:57 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com