Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-28-2020, 09:26 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,885
Default S1 OLED update lag

Hi there - I'm setting up a workstation with 3 S1s and a Dock, tablets on everything. All is working well EXCEPT: When banking faders, the faders bank instantaneously, the tablets all update instantaneously, but the track names on the S1s' OLED display take roughly 5 seconds to update - this can't be normal behavior.


Any ideas about what might be going on here? Firmware is up to date on all units, most recent Eucon release (Unified install 2020.11), Pro Tools 2020.11.


Thanks in advance,
Rich
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.14, PT 2020 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24, 3xS1/Dock.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-28-2020, 03:00 PM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,885
Default Re: S1 OLED update lag

So this seems to re-occur - I just started a session in Cubase 11 and now it's happening there. A restart fixes it, but what's going on with this??
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.14, PT 2020 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24, 3xS1/Dock.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-08-2020, 12:33 PM
traksion traksion is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Los Angeles
Posts: 15
Default Re: S1 OLED update lag

I'm experiencing the same issue in PT 2019.6 with the S1 I recently purchased. I don't use the bank buttons often, but I'm constantly switching layouts when mixing (via softkeys). More often than not when I switch layouts the OLEDs lag, or just don't change until I stop playback. My firmware is also up to date.
Very frustrating.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-08-2020, 01:20 PM
Ryan Young's Avatar
Ryan Young Ryan Young is online now
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 1,800
Default Re: S1 OLED update lag

If you turn off Auto-launch and open EuControl manually, does it help?
__________________
-Ryan Young

•2019 Mac Pro 3.5 GHz 8-Core Intel Xeon W - 48 GB 2666 MHz DDR4 (OS 10.15.5) •HD Native PCIe, HD Omni, 192 I/o, Pro Tools Ultimate •Avid S3 + Dock •Blackmagic Intensity Pro (HDMI) •5.1 Room with JBL LSR4300 series

Additional Systems

•2010 Mac Pro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon - 48 GB 1333 MHz DDR3 (OS 10.14.6) •HD Native PCIe, 192 I/o, 96 I/o, Pro Tools Ultimate •McMix (x4), McControl (x1), JLCooper Surround panner for D-Command ES, Avid Control •Blackmagic Intensity Pro (HDMI) •7.1.4 Room with JBL LSR4300 series

•2017 MacBook Pro 2.8 GHz i7 - 16 GB 2133 MHz LPDDR3 (OS 10.14.6) •HD Native TB, HD Omni, Pro Tools Ultimate •McMix (x1), McControl (x1), Avid Control * or * D-Command ES Main Unit •Fed into whichever system is the main system
Reply With Quote
  #5  
Old 12-09-2020, 10:44 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,885
Default Re: S1 OLED update lag

I'm very curious if anyone has a clue what this might be about? I will say that here at least, it hasn't recurred since a day or two after my posts. I did absolutely nothing to fix it.
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.14, PT 2020 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24, 3xS1/Dock.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dust on oled Macsearcher Avid S1, S3, Dock and Control 0 09-23-2019 08:42 AM
S3 OLED Issue thumos Avid S1, S3, Dock and Control 7 06-27-2019 03:46 PM
plugins and oled's ripekeai Avid S1, S3, Dock and Control 1 05-17-2019 09:47 PM
OLED eq graph Macsearcher Avid S1, S3, Dock and Control 9 10-26-2018 03:02 PM
OLED brightness RogerPaolo Avid S1, S3, Dock and Control 20 08-02-2018 08:29 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:32 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com