Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 03-22-2015, 11:01 AM
Evil Jack Evil Jack is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: UK
Posts: 493
Default Re: Omni Preamp fix?

Quote:
Originally Posted by chrisdee View Post
You could also try contacting a repair center directly
http://www.avid.com/audiorepair

But personally i would try the dealer route first.
Most repair centres do not deal with I/Os - certainly not in Europe.
Reply With Quote
  #32  
Old 03-24-2015, 07:09 AM
Steve1 Steve1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Maple Shade
Posts: 15
Default Re: Omni Preamp fix?

Quote:
Originally Posted by Meads View Post
Had the same issues with an Omni I bought used from eBay.
Bought an ASC, sent the unit in, they tried to fix it, in the end they sent me a brand new Omni and gave me a full refund on the ASC.

Avid is aware that this is a hardware issue, and they have been really helpful and costumer friendly about it. Thumbs up!
Hi Folks: Just to update, I did finally get through to Avid after waiting on hold for about 20 minutes and spoke to a fellow named "John". John and I were on the telephone for about 10 minutes but I think we only spoke for about 2 - 3 minutes as he had to keep looking things up. Anyway I tell him that the problem is with the preamps and it is a known one according the folks on this forum. He comes back after a few minutes and quotes me $2,995- to repair it plus $35.35 tax and $209.65 shipping. I tell him that is ridiculous as I could buy a new one for that and that according the forum Avid was standing behind is problem and fixing them for free. After being put on hold - again - he came back later with $947 to fix plus $29.75 tax and $66.31 shipping (why the shipping was less I'll never know). He flat out stated that "there are no exceptions for any type of Omni repair at this time."

The dealer I bought it from is on Ebay and I will try contacting them but things are not looking good. This is very disappointing. Hell, at this point I'd rather give Millennia about the same repair money to upgrade my HV - 3d from 4 to 8 preamps.

Any help greatly appreciated though.

-Steve.
Gladden Sound LLC
Reply With Quote
  #33  
Old 03-24-2015, 07:16 AM
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,903
Default Re: Omni Preamp fix?

Quote:
Originally Posted by Steve1 View Post
Hi Folks: Just to update, I did finally get through to Avid after waiting on hold for about 20 minutes and spoke to a fellow named "John". John and I were on the telephone for about 10 minutes but I think we only spoke for about 2 - 3 minutes as he had to keep looking things up. Anyway I tell him that the problem is with the preamps and it is a known one according the folks on this forum. He comes back after a few minutes and quotes me $2,995- to repair it plus $35.35 tax and $209.65 shipping. I tell him that is ridiculous as I could buy a new one for that and that according the forum Avid was standing behind is problem and fixing them for free. After being put on hold - again - he came back later with $947 to fix plus $29.75 tax and $66.31 shipping (why the shipping was less I'll never know). He flat out stated that "there are no exceptions for any type of Omni repair at this time."

The dealer I bought it from is on Ebay and I will try contacting them but things are not looking good. This is very disappointing. Hell, at this point I'd rather give Millennia about the same repair money to upgrade my HV - 3d from 4 to 8 preamps.

Any help greatly appreciated though.

-Steve.
Gladden Sound LLC
That's really weird.
The guy I talked to on the phone had to look the issue up as well, which took a few minutes, but he got back to me right away saying this indeed is a known issue, and that they'll fix it free of charge (only thing I had to pay for was shipping the unit to Ireland).

What led to the failure of my preamps was, that I hooked/unhooked a mic while phantom power was switched on. The preamps on the older revisions didn't take kindly to that and died. That's the issue Avid is aware of, and that's what I told the Avid rep when describing my issue to him.

I think you should try again, insisting on speaking to a manager if they won't follow through with it.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #34  
Old 03-24-2015, 10:07 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 19,711
Default Re: Omni Preamp fix?

Hold your horses. I got a word that this issue has been escalated and will be taken a closer look...
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #35  
Old 03-24-2015, 10:27 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,752
Default Re: Omni Preamp fix?

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Hold your horses. I got a word that this issue has been escalated and will be taken a closer look...
Thanks for the feedback on this, we’ll look into it and get back to you.

__________________
Gerald G.
Community Administrator
Avid Pro Audio Community
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #36  
Old 03-26-2015, 08:55 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,752
Default Re: Omni Preamp fix?

Quote:
Originally Posted by diamondschwin View Post
I have two omnis, both rev A boards with the latest firmware that both exhibit the quiet preamp issue, one has barely any juice on 1 and the other on 2. I believe they are both out of warranty at this point so I was wondering if there was a definitive fix for this problem or will it just keep happening? theres an authorized repair place I will be taking them too, but at this point I may just ditch them completely and move on to bigger and better things.
-Max
Hi Max, we’ve looked into this and found your original case. The price that we quoted initially was incorrect, apologies for this. The second price that we quoted was correct for an out of warranty repair in the US. John was under the impression that you were out of warranty-if the situation is different, please let us know. Regarding Meads post, that repair was performed in Europe. In some countries Avid’s warranty policy may be different, so it’s possible that the previous repair was done under warranty for that reason. Here is a link to Avid’s warranty policy.

__________________
Gerald G.
Community Administrator
Avid Pro Audio Community
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Pro Tools 11 FAQ
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #37  
Old 03-26-2015, 10:12 AM
diamondschwin diamondschwin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nashville/NYC
Posts: 468
Default Re: Omni Preamp fix?

So currently can a defective omni with this issue be fixed free of charge (besides shipping?)
__________________
Max Holland
Producer / Re-Recording Mixer
Nashville / NYC

MKD Creative

HOBO Audio
Reply With Quote
  #38  
Old 03-27-2015, 10:31 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,752
Default Re: Omni Preamp fix?

Quote:
Originally Posted by diamondschwin View Post
So currently can a defective omni with this issue be fixed free of charge (besides shipping?)
An OMNI will not automatically be fixed free of charge unless it’s under warranty (http://www.avid.com/about-avid/legal-notices/product-warranties).

If you are having trouble with your OMNI please contact Avid directly (find your local office # in the Pro Tools... section here and select RMA/Repairs when calling).

__________________
Gerald G.
Community Administrator
Avid Pro Audio Community
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Pro Tools 11 FAQ
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #39  
Old 04-05-2016, 02:08 PM
Ricky Cobble Ricky Cobble is offline
Member
 
Join Date: Sep 1999
Location: Nashville, TN
Posts: 95
Default Re: Omni Preamp fix?

Does anyone know an independent tech that can repair these defective units?
__________________
Ricky Cobble
Reply With Quote
  #40  
Old 04-05-2016, 04:15 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default Re: Omni Preamp fix?

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
Hi Max, we’ve looked into this and found your original case. The price that we quoted initially was incorrect, apologies for this. The second price that we quoted was correct for an out of warranty repair in the US. John was under the impression that you were out of warranty-if the situation is different, please let us know. Regarding Meads post, that repair was performed in Europe. In some countries Avid’s warranty policy may be different, so it’s possible that the previous repair was done under warranty for that reason. Here is a link to Avid’s warranty policy.

__________________
Gerald G.
Community Administrator
Avid Pro Audio Community
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Pro Tools 11 FAQ
Translation, we only will do the right thing and stand by the quality of our products if you live in a country that actually makes us do the right thing?
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OMNI Preamp issue... JR Fountain Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 21 05-18-2012 07:41 AM
OMNI Preamp gain stargazer Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 05-17-2012 12:43 PM
OMNI Preamp gain stargazer Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 05-14-2012 02:59 PM
Omni Preamp? DetroitT Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 01-11-2012 04:58 AM
OMNI preamp impedance? Mr.Scarbee Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 08-09-2011 04:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:14 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com