Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-28-2007, 03:08 PM
Ozmo Ozmo is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Chicago
Posts: 39
Default Roland Edirol PCR-300 configuration with Mbox2

I just got my first real midi keyboard controller and I am confused as to how to connect and configure it in PTLE.

I am using the USB on the Edirol PCR-300 for power. There is also editor software for control map transfers through the PC.

Anyone else using one of these with the Mbox2?

Do I need to connect the midi cables to the Mbox2 also or do I just use the PCR-300's driver?

How should I configure the PCR-300 in Midi Studio and in the Peripherals setups?

Once I know that I have the connections and configuration correct, then I can worry about importing control maps for PT, Reason, and SampleTank.

Thanks,
__________________
Ozmo Lux'lucis
Taraxacum Officinale
Reply With Quote
  #2  
Old 09-28-2007, 10:51 PM
johnnyboy5000 johnnyboy5000 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Nevada, USA
Posts: 64
Default Re: Roland Edirol PCR-300 configuration with Mbox2

You don't have to connect the keyboard to the Mbox2 via midi because the keyboard is connected through USB. I know on the mac, pro tools LE 7.3.1, go to Setup menu/MIDI/Input Devices and enable your keyboard. Put a check in the box to enable it.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-29-2007, 03:31 AM
accession accession is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: On the road again... (Australia)
Posts: 1,319
Default Re: Roland Edirol PCR-300 configuration with Mbox2

Here's the Audio MIDI Setup I used back when I had a PCR-M30...
http://img.villagephotos.com/p/2005-...oMIDISetup.jpg

Not sure how similar it is to the PCR-300? I remember it being very confusing at first.

Hope that helps.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-01-2007, 02:20 PM
Ozmo Ozmo is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Chicago
Posts: 39
Default Re: Roland Edirol PCR-300 configuration with Mbox2

I have been able to get connected through USB. I am not using the MIDI cables at all. I couldn't get it set up as HUI under Peripherals though.

I am having success mapping controls through Reason Adapted and SampleTank2. Are there any CC mappings for Digi plug-ins?
__________________
Ozmo Lux'lucis
Taraxacum Officinale
Reply With Quote
  #5  
Old 10-02-2007, 06:17 AM
accession accession is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: On the road again... (Australia)
Posts: 1,319
Default Re: Roland Edirol PCR-300 configuration with Mbox2

Quote:
Are there any CC mappings for Digi plug-ins?
Only on instruments, such as Xpand, Hybrid, Structure, and the percussion mangler, Synchronic.

For everything else, it's HUI
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using a Edirol Roland PCR 300 with MBox 2. please help. stockyoafc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-22-2010 07:48 AM
Mactel & Roland/Edirol UM-4/SMPU-64??? Sonic Nomad 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-16-2007 10:40 PM
Roland Edirol PC-70 MIDI Controller - OSX & PT6? Kleekoh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-01-2003 03:50 PM
Roland Edirol PC-70 Controller - PT & OSX? Kleekoh MIDI 0 11-01-2003 03:47 PM
Roland Edirol cedricl 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-04-2002 03:13 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:56 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com