Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-16-2020, 01:52 PM
IrelandM IrelandM is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Carrickfergus Northern Ireland
Posts: 88
Default midi note not sounding

To Midi Users,


Having a slight problem getting my Kronos Mk2 to trigger midi notes inside the BBCSO Plugin using its usb out with ProTools Ultimate 2020.3.0 running MacOS Mojave 10.14.5 could anyone offer a bit of midi help.

All Instruments are loaded and record ready inside the plugin but I can only play the samples from the keyboard interface inside the BBCSO plugin but not via my main keyboard.


Regards
Reply With Quote
  #2  
Old 05-27-2020, 07:31 PM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,277
Default Re: midi note not sounding

Quote:
Originally Posted by IrelandM View Post
To Midi Users,


Having a slight problem getting my Kronos Mk2 to trigger midi notes inside the BBCSO Plugin using its usb out with ProTools Ultimate 2020.3.0 running MacOS Mojave 10.14.5 could anyone offer a bit of midi help.

All Instruments are loaded and record ready inside the plugin but I can only play the samples from the keyboard interface inside the BBCSO plugin but not via my main keyboard.


Regards

Assuming all your USB MIDI connections are set up correctly and your Kronos MIDI out is set up correctly, have you set up the MIDI Studio properly inside Pro Tools? You need Pro Tools to recognize the Kronos as a MIDI controller. Does the Kronos work properly with other VI's?
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2019.10
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #3  
Old 06-03-2020, 09:08 AM
IrelandM IrelandM is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Carrickfergus Northern Ireland
Posts: 88
Default Re: midi note not sounding

In the Audio Devices panel of audio Midi setup I see the Kronos USB has only 2ins/2outs which shows a microphone inside the devices panel.

Not sure if the USB is configured how would I get Pro Tools to recognize the Kronos as my main MIDI controller. I have VI's and they sound using the mini keyboard inside the Vi instrument but no longer being triggering via the Kronos.

I had some Vi's working before in Omini mode or channels 1to16 this setup is not working presently.


Regards
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIDI notes not sounding mickeyrouse Pro Tools 12 2 03-20-2019 04:17 AM
Drawn MIDI note length only staccato notes, regardless of note length kingofallwookies Pro Tools 11 2 02-07-2014 07:10 AM
Midi 101 really missing? Set high note/low note on track's input robinsonsdca macOS 4 11-10-2011 01:23 PM
EXPORT MIDI from Stryke NOTE FOR NOTE... riggi Virtual Instruments 1 03-10-2008 07:32 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com