Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-17-2003, 09:51 AM
chrispnyc chrispnyc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Chicago
Posts: 151
Default A question about Aux sends, Midi channels and Solo

howdy friends,

When I write tracks, I use a sampler and a few synths via midi. I assign each midi channel and then create an Aux input for the devices output. My question is this. Frequently, I will have a few sounds coming out the sampler over the same inputs (ie all drum sounds on individual midi tracks going into PT via inputs 3-4). A lot times I find myself wanting to solo the kick drum (say it its on midi channel 1, snare on 2, hat on 3). Is there anyway that I can set up PT so that when I hit solo on midi channel 1, it will solo the aux input for the device? I know I can set up a group for all of the midi channels that feed to the input, but I don't know how to do it so that I can solo midi channel 2 only and the aux without having to solo the midi channel and then the aux. Can I link them somehow?

Thanks for reading my exceptionally long explantion (I am sure I could have said it in 25 words or less)!

Chris
__________________
Digi 001
G4 w/ Giga 1.3
900 mb RAM
LE 6.4
Virus C, Akai S6000
Mackie analog 8 bus
a boatload of cables
and mad patience...

Reply With Quote
  #2  
Old 11-17-2003, 10:31 AM
dkrz dkrz is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: NYC area (USA)
Posts: 1,045
Default Re: A question about Aux sends, Midi channels and Solo

Command click on the Aux trk solo button. (It will turn grey..)

This will “Solo Safe” the trk so it can’t get muted when other trks are solo’ed. Works on any kind of track.

dk
__________________
www.dpkmusic.net
Reply With Quote
  #3  
Old 11-17-2003, 09:58 PM
chrispnyc chrispnyc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Chicago
Posts: 151
Default Re: A question about Aux sends, Midi channels and

Thanks! I will try this one out in the morning.

Much peace
Chris
__________________
Digi 001
G4 w/ Giga 1.3
900 mb RAM
LE 6.4
Virus C, Akai S6000
Mackie analog 8 bus
a boatload of cables
and mad patience...

Reply With Quote
  #4  
Old 11-17-2003, 11:51 PM
where02190 where02190 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Boston, Ma USA
Posts: 8,145
Default Re: A question about Aux sends, Midi channels and

Group the midi and aux channels, and in the setups, link the solo function to follow groups.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Solo does not use sends? Bill0287 Pro Tools M-Powered (Win) 6 02-03-2010 10:22 PM
solo mutes aux/hedphone sends jaimo ICON & C|24 2 04-22-2007 09:48 AM
Solo and Solo in Sends not coupled??? Andi R 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 07-20-2005 05:41 PM
MIDI channels question corTools MIDI 6 04-09-2004 09:34 PM
Can hardware sends & returns be used on multiple channels? novstar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-11-2001 05:27 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com