Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-02-2018, 03:13 AM
alonper alonper is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Jerusalem
Posts: 4
Default Waves as DSP plugins on Ultimate 2018.04 HDX

Hi,

We just upgraded from HD to HDX running PT ultimate 2018.04.
We are trying to undestrand, suddenly after the upgrade we cannot run Waves AAX plugins as DSP plugins, they are available only as native plugins...?
And, we cannot add native plugins during record enabled, only after inserting a DSP plugin in the chain.. why is that?

Thanks in advance

Last edited by alonper; 10-02-2018 at 03:27 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-02-2018, 03:44 AM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 1,634
Default Re: Waves as DSP plugins on Ultimate 2018.04 HDX

Waves never made AAX DSP plug-ins.

Did you upgrade from a TDM system?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 10-02-2018, 03:50 AM
alonper alonper is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Jerusalem
Posts: 4
Default Re: Waves as DSP plugins on Ultimate 2018.04 HDX

Yes we had the Pro Tools HD with Avid HD io's..

Is there a way to insert native plugins on a track while being on record mode? It bypassed .

Last edited by alonper; 10-02-2018 at 04:01 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-02-2018, 06:24 AM
dtmprod dtmprod is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 433
Default Re: Waves as DSP plugins on Ultimate 2018.04 HDX

It was that way with TDM as well. Trying to use native in record mode automatically goes into bypass. Like you mentioned, using a DSP plugin first 'fixes' that.....
Reply With Quote
  #5  
Old 10-02-2018, 06:28 AM
jsvalmont jsvalmont is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Texas
Posts: 133
Default Re: Waves as DSP plugins on Ultimate 2018.04 HDX

You can run Waves plugins as AAX DSP if you have a DigiGrid DLS. It uses an AAX DSP shell plugin to talk to the SoundGrid server that is actually running the plugin.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-02-2018, 06:32 AM
alonper alonper is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Jerusalem
Posts: 4
Default Re: Waves as DSP plugins on Ultimate 2018.04 HDX

So what is the point if you can insert native plugin , but only after inserting a DSP plug?
Reply With Quote
  #7  
Old 10-02-2018, 08:16 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,666
Default Re: Waves as DSP plugins on Ultimate 2018.04 HDX

Quote:
Originally Posted by alonper View Post
Hi,

We just upgraded from HD to HDX running PT ultimate 2018.04.
We are trying to undestrand, suddenly after the upgrade we cannot run Waves AAX plugins as DSP plugins, they are available only as native plugins...?
And, we cannot add native plugins during record enabled, only after inserting a DSP plugin in the chain.. why is that?

Thanks in advance
It was a horrible thing when Waves didn't support AAX-DSP. I have moved on from waves products for that reason. I do use maybe 2 or 3 of their plugins still but for the most part i don't use most of what i own.

These are really good guys that do support AAX-DSP plugins. not all of their plugins are AAX-DSP but the channel strips, eq's and comps are for sure.

https://www.plugin-alliance.com/


these guys are awesome as well. I believe almost 100% of their lineup is AAX-DSP. Great prices too, couldn't say that about Waves TDM.

http://www.sknoteaudio.com/wp/
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-02-2018, 09:34 AM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 3,012
Default Re: Waves as DSP plugins on Ultimate 2018.04 HDX

McDSP are kick arse for AAX-DSP plug-ins !!


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #9  
Old 10-02-2018, 01:20 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,925
Default Re: Waves as DSP plugins on Ultimate 2018.04 HDX

Quote:
Originally Posted by Raoul23 View Post
McDSP are kick arse for AAX-DSP plug-ins !!
and so are Sonnox
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #10  
Old 10-03-2018, 03:50 AM
Will Russell's Avatar
Will Russell Will Russell is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Newfield, NY (Ithaca)
Posts: 954
Default Re: Waves as DSP plugins on Ultimate 2018.04 HDX

I had an HD system with Waves TDM plugins and Waves stated publicly that they would write for AAX-DSP. So I upgraded to HDX only to find that Waves changed their minds.

I too have now moved on from Waves. Honestly, I'm still angry about it. I'm never giving them money for their own DSP. Never.

BTW- I invested in a lot of SoftTube plugins because of their AAX-DSP support and they have also recently announced that they will not be doing any more AAX-DSP, so I'm phasing them out as well.

McDSP, Sonnox, Metric Halo, PluginAlliance, SKNote all make great plugins.
__________________
Will Russell
Electric Wilburland Studio
www.wilburland.com
12 core 3.06Ghz MacPro, OS 10.14.5, PT2019.6, HDX, D-Command
Retina 5k iMac OS 10.14.5, PT2019.6, MBox3
Retina MacBook Pro OS 10.14.5, PT2019.6

Last edited by Will Russell; 10-04-2018 at 03:05 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ProTools 2018.4 Ultimate and macOS Mojave BillDog793 Pro Tools 2018 121 03-07-2019 04:37 AM
2018.7 Ultimate Slow Load stanonbass Pro Tools 2018 14 08-27-2018 12:54 PM
PT 2018.4 Ultimate bugs ? Glazik Pro Tools 2018 26 07-10-2018 11:56 PM
Protools Ultimate 2018 quits unexpectedly cristtiah Pro Tools 2018 3 06-26-2018 02:25 PM
S6 M10 v3.5 works with PT ultimate 2018.4 ? vudoo Pro Tools | S6 3 05-30-2018 03:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com