Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-12-2008, 10:55 AM
manbeargun manbeargun is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 17
Default micro problems =(

so iv about had it with this micro. first i was using lepoard with it and it was getting sort of glitchy: kept saying i needed to increase buffer and not enough cpu power, and i noticed every once in a while my operating system would crash, the black and white screen fades down and says you need to hold down the power button blah blah. i figured this was because i am stuborn and wanted to use lepoard. so today i decided to go back to tiger, i completely wiped my drive, installed tiger and now as soon as i plug the micro in the computer crashes right away. im about to flip on this thing. i have a warranty and can send it back, but want to make sure this thing is faulty. any reason why it would do this?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-12-2008, 12:20 PM
manbeargun manbeargun is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 17
Default Re: micro problems =(

also....because the micro has to be plugged into the left USB on the macbook pro, this makes it not possible to use a power supply. will using the little extension thing that came with the micro solve this problem? iv heard that using usb hubs will not work with the micro, not sure about this thing though.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-12-2008, 05:09 PM
Brad Gillie Brad Gillie is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Fort Worth
Posts: 78
Default Re: micro problems =(

My Micro works great. I like the convenience of being able to edit on the sofa at home and on airplanes. As for it not fitting in your left USB port - that's why Digi gives you the extension.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-12-2008, 06:40 PM
drguitar drguitar is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Los Angeles
Posts: 626
Default Re: micro problems =(

Pro Tools LE is NOT yet compatible with Leopard

therefore you should not expect this to work

AT ALL

you must wait for a compatible pro tools update for Leopard
__________________
iMac 27 inch Quad Core 3.4 GHz
OS X 10.8.2
24 GB RAM
Digi 002 Mixer
PT 10.3.4 + PT 10 HD

MacBook Pro 2.4 GHz Core 2 Duo
OS X 10.8.2
6 GB RAM
Mbox 2 Pro
PT 10.3.4 + CPTK
Reply With Quote
  #5  
Old 04-12-2008, 07:21 PM
Shawn Simpson Shawn Simpson is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Olathe, KS
Posts: 1,948
Default Re: micro problems =(

drguitar, you may have missed the part where he said he had wiped his drive and gone back to Tiger.

What we'd need to know is exactly which version of tiger and PT are you trying to use?
Reply With Quote
  #6  
Old 04-12-2008, 07:51 PM
manbeargun manbeargun is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 17
Default Re: micro problems =(

Quote:
drguitar, you may have missed the part where he said he had wiped his drive and gone back to Tiger.

What we'd need to know is exactly which version of tiger and PT are you trying to use?
im using 7.3.1 on mac 10.4.10. i remember reading not to update to 10.4.11. i installed it PT, then unistalled and installed again and it seems to be working fine for now. hopefully it will keep running. in the manual it says to connect the micro before installing PT, and when i did that my system would crash. so after installing then connectin the micro, it seems to be working ok without the "hardware buffer/cpu" errors and crashes, but my sessions dont really have alot of plugs or tracks so i guess ill have to see once i beef up the sessions.

iv also read that its a must to have a external drive for the audio files when recording with PT. is this neccessary with the micro, since im just going to be editing on the go and not tracking?
Reply With Quote
  #7  
Old 04-12-2008, 08:19 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,814
Default Re: micro problems =(

You can skate by with the internal drive for working on SMALL sessions but any session with a lot of tracks will not run well from a 4200 or 5400 rpm drive.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #8  
Old 04-13-2008, 10:46 PM
drguitar drguitar is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Los Angeles
Posts: 626
Default Re: micro problems =(

wow

sorry to bump this post for no good technical reason, but mea culpa

you're very right and indeed I didn't read the post carefully enough

sorry about that! I'm usually more thorough than that

best to all
__________________
iMac 27 inch Quad Core 3.4 GHz
OS X 10.8.2
24 GB RAM
Digi 002 Mixer
PT 10.3.4 + PT 10 HD

MacBook Pro 2.4 GHz Core 2 Duo
OS X 10.8.2
6 GB RAM
Mbox 2 Pro
PT 10.3.4 + CPTK
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Micro problems Rick S 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-06-2010 07:09 PM
problems using mbox micro iMartin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-18-2010 05:22 AM
Mbox Micro Audio output problems Jeff W. 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 05-03-2010 03:12 AM
Problems with Mbox 2 Micro seangp 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-21-2008 12:16 PM
USB MOTU Micro Express midi problems w/001 & DP 867 Mac: Help! fingerz88d 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-22-2003 08:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com