Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-14-1999, 01:57 PM
Guest
 
Posts: n/a
Default Why is \"Paste, on the fly\" a no go?

Grabbing a region I wanted to "pop it in" at several places, it was a guitar riff, and there is no math or set patterns to my arrangement decisions, I put things here, there, everywhere, like anyone.
While rolling I pressed the Apple V command to paste the riff "on beat", it wound up way back from where the cursor was (which was a bore) & when I pressed Apple V again nothing happened!No further pastes possible. What is this? Do one paste then stop functioning?
How can I "pop things in" on the fly intuitively with no grids, markers etc? Obviously a sampler could do it but PT has got to be better that that , aint it?
I RTFM, I must have missed it. How is this most basic task done by you guys out there? I am sure I have seen my chums running Logic Audio do it, what about Pro Tools?

Thanks



Jules
Reply With Quote
  #2  
Old 10-14-1999, 04:32 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: Why is \"Paste, on the fly\" a no go?

Make sure the track you want to paste to is the active track and while in playback, hit the down arrow before you paste.

Rail

------------------
Recording Engineer
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #3  
Old 10-14-1999, 06:51 PM
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Why is \"Paste, on the fly\" a no go?

I see yes! Thanks! Once I got into groove with

apple V - down arrow!
apple V - down arrow!
apple V - down arrow!
apple V - down arrow!
apple V - down arrow!

In / out / shake it all about!

I was able to paste short funky guitar riffs in the right spots & very nearly in time, needing just a bit of nudging afterwards! V happy! Thanks again!

Was that in the manual? If so what page, I can't find it!



Jules

Be nice to have that on one button hit on PT 5 eh?

[This message has been edited by Julian Standen (edited 10-14-99).]
Reply With Quote
  #4  
Old 10-14-1999, 11:36 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: Why is \"Paste, on the fly\" a no go?

Well it is in the manual, but not stated the way you expect no doubt.

The down arrow is documented as being the method to grab the playback cursor location and place the edit cursor at that location (remember that there are two cursors - the playback and the edit cursor).

Paste, simply always pastes to the edit cursor position.

So when you hit the down arrow you're simply placing the edit cursor at the desired location (where the playback cursor is) - and when you paste, that's where it goes.

If you wanted to - you could easily create a macro to do this with QuicKeys. PT 5.0 does have some macro capability built in I believe - so perhaps this will be possible to automate without QuicKeys.

Rail

------------------
Recording Engineer
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #5  
Old 10-15-1999, 02:27 AM
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Why is \"Paste, on the fly\" a no go?

I will create a macro button for it, thanks
Jules

[This message has been edited by Julian Standen (edited 10-15-99).]
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Copy... Paste... Paste... Paste...? accession 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 02-14-2017 03:46 AM
copy and paste EVERYTHING aldersyde Pro Tools 10 1 06-10-2012 09:23 AM
Copy works paste doesnt paste??? SoMedia Pro Tools M-Powered (Win) 12 01-04-2011 01:19 PM
cut and paste? STUDIO A 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-26-2004 09:19 AM
cut and paste Tom Harmon General Discussion 1 11-17-2000 09:33 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:32 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com