Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-05-2007, 07:34 AM
Wheeltard Wheeltard is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: The Big Peach
Posts: 323
Default Jump up to 7.4?

Hey all,
I've been sitting tight at 7.1 (with the latest cs update) happily, and stably (is that a word?) so. Haven't really delved into the bells and whistles on 7.4 -- I hear people are going [bleep] over the time stretch capabilities, etc.

I'm an 002 user and just wanted to know of experiences -- good or bad -- in making the jump up. Also, I admit I've been really slack, what's the pricing for a jump up? I know I can do searches, I just wanted to some real world experiences to temper my judgment and expectations. Everything's just so solid and stable right now, I'm just curious as benefits involved in making the step up.

Any input would be greatly appreciated.
Best,
Wheels
__________________
www.myspace.com/colmarkwheeler
Reply With Quote
  #2  
Old 12-05-2007, 05:35 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Jump up to 7.4?

75.00 to upgrade from anything earlier than 7.3.

Like any new release its never a bad thing to wait for a cs update or two. (usually the most stable version of PT is the one you just upgraded from)

Elastic audio is part of PT now and since it can't be disabled you might as well jump on the band wagon.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #3  
Old 12-05-2007, 05:36 PM
Wheeltard Wheeltard is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: The Big Peach
Posts: 323
Default Re: Jump up to 7.4?

Anyone?
__________________
www.myspace.com/colmarkwheeler
Reply With Quote
  #4  
Old 12-05-2007, 06:51 PM
johnnyboy5000 johnnyboy5000 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Nevada, USA
Posts: 64
Default Re: Jump up to 7.4?

I haven't got into elastic audio of 7.4 yet, but 7.3 introduced new looping and zooming features which were a jump from 7.1. IMO, made Pro Tools a lot better.

Check these videos of the new features in 7.3, might help you decide. There are also videos of 7.4 features on the digidesign site, but I couldn't find them.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-05-2007, 08:44 PM
Wheeltard Wheeltard is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: The Big Peach
Posts: 323
Default Re: Jump up to 7.4?

Thanks fellas. I'll check out the videos.
Wheels
__________________
www.myspace.com/colmarkwheeler
Reply With Quote
  #6  
Old 12-06-2007, 01:12 AM
Chris7514 Chris7514 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 283
Default Re: Jump up to 7.4?

Hi !
I have two systems- PT 7.1 with the latest update I use in my main studio, and 7.3.1 cs5 on my portable system. I upgraded my main system ( 002 R plus iMac ) to 7.3,back in July or so ,and it gave me so many problems, that I had to downgrade back to 7.1 ( the stable one ). However I did upgrade to 7.3.1.on my Mac Book Pro with mBox. The cs5 upgrade solved lots of issues (common start/stop problem etc.). I'm actually considering to upgrade back to 7.3.1.cs5 on my main system now, after I tested it on my portable one. My practical advice is: if you have TWO independent systems- go for it on one of them! I heard good comments about new 7.4 features. but if you have only one system, and you do studio work with deadlines to meet, I would wait some time after some bugs are found and fixed with new upgrades. Usually two-three months period of time would be sufficient ( beta testers are working around a clock as we speak !). Good luck !
Chris7514
Reply With Quote
  #7  
Old 12-06-2007, 06:59 AM
Wheeltard Wheeltard is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: The Big Peach
Posts: 323
Default Re: Jump up to 7.4?

Thanks for the insight, Chris, but no, I just have one set-up -- 20" iMac 2.16, 3 gig RAM. The only significant addition I would be looking at would be with the addition of Logic 8 Studio at the first of the year. I've often toyed with the thought of getting my Mac mini an MBox companion, but just can't justify two workstation DAWs.

I'd say at this point there's just not enough to get me to take the leap given my current level of satisfaction and stability with 7.1. Thanks again for your advice and input.
Wheels
__________________
www.myspace.com/colmarkwheeler
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jump to Aux? SimonN Pro Tools 10 1 12-30-2012 07:50 AM
PT8- Should I Jump Yet? RaySoul 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 06-23-2009 09:06 PM
Jump to HD???? NEIGHTD 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 11-20-2007 05:48 PM
Before I jump into XP Jonah 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 10-16-2002 01:59 AM
should i jump? oscarr General Discussion 3 06-29-2000 09:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com