Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools SE and Essential (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-15-2013, 09:38 PM
StereoProphet StereoProphet is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Stockbridge, United States
Posts: 1
Default Sound Distortion/Buzzing In Pro Tools SE?

Hey so yesterday (6/15/2013) I bought my M-Audio KeyStudio. After waiting like 5 hours for Pro Tools to install I got straight to work. Today I've been having an issue with the sound; After like 5-10 minutes or working the sound gets distorted or buzzy, depending on the instrument or loop it may even crackle. I haven't found a way around it besides unplugging my M-Audio Micro USB AI, waiting for a few minutes or closing out Pro Tools. It only happens in Pro Tools, I keep the M-Audio Micro USB plugged in when I use my other DAW's and they work flawlessly, but Pro Tools does it, and it is beginning to get to the point where it is slowing my production. Any tips?

EDIT: I now see that this is quite common, but I dont see any threads for PT LE or for people using the M-Audio Micro USB AI, mostly the M-Audio Minibox 2
__________________
And I Quote, We Came Like Them Like Them ****** On Boats, You Thinks Its A Joke Ya Third Eye Vision Is Broke - Capital STEEZ

Last edited by StereoProphet; 06-15-2013 at 09:39 PM. Reason: Adding newfound information
Reply With Quote
  #2  
Old 06-16-2013, 02:27 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,515
Default Re: Sound Distortion/Buzzing In Pro Tools SE?

Quote:
Originally Posted by StereoProphet View Post
Hey so yesterday (6/15/2013) I bought my M-Audio KeyStudio. After waiting like 5 hours for Pro Tools to install I got straight to work. Today I've been having an issue with the sound; After like 5-10 minutes or working the sound gets distorted or buzzy, depending on the instrument or loop it may even crackle. I haven't found a way around it besides unplugging my M-Audio Micro USB AI, waiting for a few minutes or closing out Pro Tools. It only happens in Pro Tools, I keep the M-Audio Micro USB plugged in when I use my other DAW's and they work flawlessly, but Pro Tools does it, and it is beginning to get to the point where it is slowing my production. Any tips?

EDIT: I now see that this is quite common, but I dont see any threads for PT LE or for people using the M-Audio Micro USB AI, mostly the M-Audio Minibox 2
Hi, Did any of the other posts have a solution? Not sure if you were exaggerating or not, but if it took 5 hours to install Pro Tools, something's very wrong.

Start here:

Help us Help You - READ THIS Before Posting!

And make sure you do all of the Optimizations for your O/S. If that doesn't help, post details about your system - if you use Windows, please post a SANDRA.

Chris
__________________
Help Us Help You

Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS Catalina 10.15.7
Pro Tools HD 2020.12.0
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buzzing Sound During Recording and Playback Tman311 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 09-22-2014 06:53 PM
Sound Distortion Issues with Pro Tools 8 SupposedGhosts 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 09-08-2013 02:27 PM
Sound distortion with Pro tools LE 7.1 melodic101 Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 03-16-2007 10:38 AM
Buzzing sound while recording Russ M. Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 03-30-2006 04:32 PM
BUZZING / RINGING SOUND coaster 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 02-05-2001 12:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com