Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-23-2010, 10:30 AM
darentsmith darentsmith is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: SLC & Provo, UT
Posts: 12
Default Help Please - Waveform/Audio gone!

Hello all,

So weird thing just happened. Editing audio and get to a region that has no waveform. They were there before when I recorded the instrument (tbone), but now they're gone. I'm about 2/3 into the session and poof, a bunch of audio just isn't there anymore. The regions are sitting there in place, but no waveform, and no audio. Up to that point it was fine.

Any suggestions? Anyone run into this?

Thanks.


Daren
Reply With Quote
  #2  
Old 08-23-2010, 11:23 AM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Help Please - Waveform/Audio gone!

Did u start or @ some point maybe import from a different drive?.. If the audio was there u could re-calculate but it sounds like a drive is offline...
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #3  
Old 08-23-2010, 11:43 AM
formfunction formfunction is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,153
Default Re: Help Please - Waveform/Audio gone!

Quote:
Originally Posted by darentsmith View Post
Hello all,

So weird thing just happened. Editing audio and get to a region that has no waveform. They were there before when I recorded the instrument (tbone), but now they're gone. I'm about 2/3 into the session and poof, a bunch of audio just isn't there anymore. The regions are sitting there in place, but no waveform, and no audio. Up to that point it was fine.
As KeyBeetz said.. with disk allocation issues. did you get a pop up window when you opened the session saying that audio was missing? When you say "before" do you mean another day, or while that session has been open?

Losing audio is common when you don't have a handle on where your files are, disk allocation, and move your sessions around a bit, usually when copying in Finder, or dragging. Good Luck.. ff
Reply With Quote
  #4  
Old 08-23-2010, 03:10 PM
darentsmith darentsmith is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: SLC & Provo, UT
Posts: 12
Default Re: Help Please - Waveform/Audio gone!

Last I checked there was audio there, which was when it was recorded last thursday. Not sure what happened between now and then. As far as disk allocation, I checked that and all the audio has been saved to the same drive, so if the drive was offline I would know it.

Not sure guys. Weird. Thanks for the replies though.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-23-2010, 03:14 PM
formfunction formfunction is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,153
Default Re: Help Please - Waveform/Audio gone!

Quote:
Originally Posted by darentsmith View Post
Last I checked there was audio there, which was when it was recorded last thursday. Not sure what happened between now and then. As far as disk allocation, I checked that and all the audio has been saved to the same drive, so if the drive was offline I would know it.

Not sure guys. Weird. Thanks for the replies though.
Is the audio in the folder? Have you tried relinking? Importing? Going back to a saved version? What version of PT?
Reply With Quote
  #6  
Old 08-23-2010, 03:32 PM
LanceK LanceK is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Melbourne, Australia
Posts: 226
Default Re: Help Please - Waveform/Audio gone!

You can tell the regions to show the full path which will tell you if it's on another drive or not.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-23-2010, 06:03 PM
Ian Bodzasi Ian Bodzasi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 111
Default Re: Help Please - Waveform/Audio gone!

A couple of us have been having the same thing in 8.0.4...I'm about to downgrade to 8.0.3

http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=277213
__________________
www.bodzasi.com
Reply With Quote
  #8  
Old 08-23-2010, 08:09 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: Help Please - Waveform/Audio gone!

See this thread: http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=264755

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Waveform doesn't match audio! Crackerpants 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 01-29-2013 03:08 PM
Audio but no Waveform innermusic Pro Tools 10 1 03-31-2012 10:46 AM
Can see waveform but can't hear audio missmbc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-17-2011 08:18 AM
Need PT8 to Quantize audio waveform? Ormond 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-27-2009 12:59 PM
audio waveform and mixer zzangsoo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 08-02-2001 06:50 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:05 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com