Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-14-2010, 10:49 AM
WorshiperDj WorshiperDj is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Seattle, WA
Posts: 37
Default Multiple blue screen errors when trying to install/run PT 8.03 in Windows 7 Ultimate

So I was recently able to upgrade my system to a self-built DAW:

-AMD Phenom II x4 945 Processor 3.00 GHz
-4.00 GB Memory
-Windows 7 Ultimate 64-bit OS
-Radeon X1300/X1550 Series Graphics (waiting to upgrade this)
-Texas Instruments 1394 OHCI Compliant Host Controller
-500GB Hard Drive
(Wish it could be a Mac, but such is a tight budget)

After much toil, I discovered that in no way was I going to get my PT 6.9 to work even in XP Mode, so I went and purchased PT 8.01.

After successfully (And smoothly I might add) installing all the components (Including the plug-ins and third party stuff), I attempt to open PT, and after loading for a bit, it gets to "Loading DAE" and blue screen error, reading, "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA"

So, after research on the DUC and downloading and installing the 8.03 upgrade as well as the Win7 Beta Audio Drivers, I try to open PT with "Run As Administrator", and it works until I go to select a template to open, and blue screen error reading, "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION"

Can anyone help me?? Am I missing a windows configuration step? (As far as I know, I followed all the PT Windows config setups)

I think I've just set a personal record for blue screen errors in one day!! (Probably now upwards around 10...and it's only 10:00AM!!)

PLEASE HELP!!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-14-2010, 11:22 AM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,514
Default Re: Multiple blue screen errors when trying to install/run PT 8.03 in Windows 7 Ultim

Sounds like a nightmare! Post a SANDRA report so we're not shooting in the dark.
__________________
Help Us Help You

Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS Catalina 10.15.7
Pro Tools HD 2020.12.0
Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2010, 11:59 AM
WorshiperDj WorshiperDj is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Seattle, WA
Posts: 37
Default Re: Multiple blue screen errors when trying to install/run PT 8.03 in Windows 7 Ultim

How would I do that? My computer knowledge only goes so far... and thanks for the reply!
Reply With Quote
  #4  
Old 01-14-2010, 01:07 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,747
Default Re: Multiple blue screen errors when trying to install/run PT 8.03 in Windows 7 Ultim

Right off the bat, a second hard drive for audio is a must.
If it wouldn't run 6.9 successfully, it's less likely to run 8.
AMD's are not the best choice for running PT8, Intels are much more predictable.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-14-2010, 02:45 PM
WorshiperDj WorshiperDj is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Seattle, WA
Posts: 37
Default Re: Multiple blue screen errors when trying to install/run PT 8.03 in Windows 7 Ultim

Thanks for the info! Here's the asked for SANDRA report....I just used the Computer Overveiw. The right one, yes?

As for PT: Pro Tools LE 8.03

Hope this has the needed info! If there's any other SANDRA reports needed, let me know. Thanks for the help! It's much needed as time is running short!


SiSoftware Sandra
Computer
Model : Gigabyte GA-MA790GPT-UD3H

Processor
Model : AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
Speed : 3GHz
Cores per Processor : 4 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Quad-Core
Integrated Data Cache : 4x 64kB, Synchronous, Write-Back, 2-way, Exclusive, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 4x 512kB, ECC, Synchronous, Write-Back, 16-way, Exclusive, 64 byte line size
L3 On-board Cache : 6MB, ECC, Synchronous, Write-Back, 48-way, 64 byte line size, 4 threads sharing
Computer
Mainboard : Gigabyte GA-MA790GPT-UD3H
BIOS : Award (Phoenix) F3 09/16/2009
Bus(es) : ISA X-Bus PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
Total Memory : 4GB DIMM DDR3 ChipKill
Chipset
Model : AMD RS780 Host Bridge
Front Side Bus Speed : 2x 2GHz (4GHz)
Memory Bus Speed : 2x 101MHz (202MHz)
Chipset
Model : AMD F10h Athlon 64/Opteron/Sempron HT Hub
Front Side Bus Speed : 2x 2GHz (4GHz)
Total Memory : 4GB DIMM DDR3 ChipKill
Memory Bus Speed : 2x 804MHz (1.6GHz)
Memory Module(s)
Memory Module : G.Skill F3-12800CL9-2GBNQ 2GB DIMM DDR3 PC3-12800U DDR3-1600 (10-10-10-27 4-37-11-6)
Memory Module : G.Skill F3-12800CL9-2GBNQ 2GB DIMM DDR3 PC3-12800U DDR3-1600 (10-10-10-27 4-37-11-6)
Video System
Video Adapter : Radeon X1300 / X1550 Series (Microsoft Corporation - WDDM) (PS3.0, VS3.0 445MHz, 128MB 243MHz, PCIe 1.00 x16)
Graphics Processor
Storage Devices
ST3500320AS (500.1GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ) : 466GB (C:)
PIONEER DVD-RW DVR-111D (ATA33, DVD+-RW, CD-RW, 64kB Cache) : N/A (D:)
Logical Storage Devices
System Reserved : 100MB (NTFS)
Window 7 (C:) : 466GB (NTFS) @ ST3500320AS (500.1GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ)
3.5" 1.44MB (A:) : N/A
Optical Drive (D:) : N/A @ PIONEER DVD-RW DVR-111D (ATA33, DVD+-RW, CD-RW, 64kB Cache)
Peripherals
LPC Hub Controller 1 : Giga-Byte IXP SB600 SMBUS Controller
LPC Hub Controller 2 : ATI (AMD) SB700 LPC host controller
LPC Legacy Controller 1 : ITE IT8718F
Audio Device : Giga-Byte IXP SB600 High Definition Audio Controller
Audio Codec : Realtek Semiconductor Realtek 885 High Definition Audio
Serial Port(s) : 1
Disk Controller : Giga-Byte SB700 SATA Controller [IDE mode]
Disk Controller : Giga-Byte SB700 IDE
USB Controller 1 : Giga-Byte SB700 USB OHCI0 Controller
USB Controller 2 : Giga-Byte SB700 USB OHCI1 Controller
USB Controller 3 : Giga-Byte SB700 USB EHCI Controller
USB Controller 4 : Giga-Byte SB700 USB OHCI0 Controller
USB Controller 5 : Giga-Byte SB700 USB OHCI1 Controller
USB Controller 6 : Giga-Byte SB700 USB EHCI Controller
USB Controller 7 : Giga-Byte SB700 USB OHCI2 Controller
FireWire/1394 Controller 1 : Giga-Byte TSB43AB23 1394a-2000 OHCI PHY/link-layer Controller
SMBus/i2c Controller 1 : ATI SB600 SMBus
SMBus/i2c Controller 2 : ATI AFS SMBus
Printers and Faxes
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)
Printer : Canon iR C5058/C5068 (600x600, Colour)
Network Services
Network Adapter : Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
Wireless Adapter 1 : NETGEAR WG111T 108Mbps Wireless USB2.0 Adapter (802.11g (ERP), 54Mbps)
Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line
Operating System
Windows System : Microsoft Windows 7 Ultimate 6.01.7600
Platform Compliance : x64
Windows Experience Index
Current System : 3.3
Performance Tips
Warning 100 : Large memory sizes should be made of Registered/Buffered memory.
Tip 2546 : Large memory modules should be ECC/Parity.
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-14-2010, 02:50 PM
WorshiperDj WorshiperDj is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Seattle, WA
Posts: 37
Default Re: Multiple blue screen errors when trying to install/run PT 8.03 in Windows 7 Ultim

Quote:
Originally Posted by sw rec View Post
Right off the bat, a second hard drive for audio is a must.
If it wouldn't run 6.9 successfully, it's less likely to run 8.
AMD's are not the best choice for running PT8, Intels are much more predictable.
Yes definitely. Not going to do any major recording until that happens, but waiting on the paycheck until then. I plan on adding at least one more internal 1TB drive as the audio file unit.
And thanks for the tip on the chips....will keep that in mind next time I'm buying! (Which hopefully will be a Mac...)
As for the versions, I called the Digi support line and the guy there said that 8.03 is the only one that will work with Win7.... ????? Yeah. Go figure....
Thanks for the tips!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 7 Ultimate Freezing and BSOD Errors! terrencej31 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-13-2012 05:05 AM
multiple blue screen error messages on PT Startup trixxnixon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 07-17-2010 06:22 AM
Blue screen after playing session multiple times... Adman44 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 07-15-2009 09:34 AM
Blue screen of ultimate re-accuring death AbjectEvolution Pro Tools M-Powered (Win) 2 07-17-2007 09:11 PM
Blue screen on install PT LE with MBox Akasha 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 02-20-2004 04:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:56 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com