Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-21-2007, 10:34 PM
Jim Casey Jim Casey is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 419
Default FADER MUD - IMPOSSIBLE TO MAKE FADER WRITES IN REAL TIME

Ok, I know I can buy a supercomputer and some of this issue would be somewhat solved, but I have a 2.8 ghz machine with a separate audio drive, 4 gigs of ram and it is all fast.

I am working with a 12 track session and I just imported it into a new session folder to get rid of the albatross of all the old wav files.

The disc is defragged.

During playback it is virtually impossible to write fader moves because I cannot get the faders to move in real time. It's all sluggish and muddy.

I am running Strike, Xpand and a few delay and reverb plugins on individual tracks. Obviously I cannot disable the plugins because that would also effect the levels.

What can I do to my settings in Pro Tools to ease this up and make the fader writing possible?????

Please tell me the tweaks!

Thank you so much.
__________________
Casey
You can hear what I'm doing at:
http://www.reverbnation.com/jimcasey
Reply With Quote
  #2  
Old 04-21-2007, 10:37 PM
bigbubbaj bigbubbaj is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Colorado, USA
Posts: 1,457
Default Re: FADER MUD - IMPOSSIBLE TO MAKE FADER WRITES IN REAL TIME

Have you tried the troubleshooting steps in this forum? There is a lot of really great information.
Also, knowing information about your system, as well as what you have done is urgently relevant to this question you ask, so I would ask of you to give us a sandra report, and give US the info we need to help you.

Cheers,

Justin
__________________
5198 Studios
Reply With Quote
  #3  
Old 04-22-2007, 05:01 AM
GeoffLee GeoffLee is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Sydney Australia
Posts: 255
Default Re: FADER MUD - IMPOSSIBLE TO MAKE FADER WRITES IN REAL TIME

Strike is a huge hog. If you're happy with your Strike programming and internal mixing, try recording it to a stereo track, or bounce and import.
__________________
2010 iMac 4gig ram, OS 10.8.5, PT12.4, Saffire Pro 40, Octopre.
2011 Macbook Pro 4gig, OS 10.10.4, PT12.4, Fast Track
Reply With Quote
  #4  
Old 04-22-2007, 07:01 AM
Jim Casey Jim Casey is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 419
Default Re: FADER MUD - IMPOSSIBLE TO MAKE FADER WRITES IN REAL TIME

Thanks for the Strike point, I can mix with it inactive and that helps WAY MUCH. I will go generate a report.
__________________
Casey
You can hear what I'm doing at:
http://www.reverbnation.com/jimcasey
Reply With Quote
  #5  
Old 04-22-2007, 10:34 AM
Jim Casey Jim Casey is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 419
Default Re: FADER MUD - IMPOSSIBLE TO MAKE FADER WRITES IN REAL TIME

Hey - I couldn't generate a Sandra System report, unless there is a condensed version, the complete report kept crashing my system. After around two hours of troubleshooting that to no avail, I've decided to go skating.

BUT, the analyze report did give me a few more system services I could shut down!

It's a nice day out, see ya guys later.
__________________
Casey
You can hear what I'm doing at:
http://www.reverbnation.com/jimcasey
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to make send pre-fader? ergalthema 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-13-2012 12:11 AM
Artist Mix, real time fader levels for aux tracks grant howarth Artist Series 1 06-15-2012 03:31 PM
Escaping timecode, make time jumps impossible. tj_davies Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 08-02-2010 05:28 AM
C-8 problems - touching fader 1 writes fader 2, etc MixerGuy ProControl, Control|24, Command|8 27 08-16-2007 09:23 AM
How do i make the master fader work? talontsiawd Pro Tools M-Powered (Win) 1 01-24-2007 06:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com