Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-25-2012, 04:49 AM
robinbjerke robinbjerke is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12
Default Issue with Track Color in Edit Window

Hi all,

We have been experiencing a eird bug in PT9HD recently which is really hampering the workflow in the studio.

For some reason the track color part of each track in the edit window is remaining black, regardless of the actual track color. (We have checked coloring regions and tracks independently and have verified that the track is in fact colored, ie: new regions are not blue f.ex)

Has anyone come across this issue before and does anyone know what may be done about it?

All the very best,
Robin
Reply With Quote
  #2  
Old 09-25-2012, 05:00 AM
Lincoln Mitchell Lincoln Mitchell is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Richmond, Va
Posts: 238
Default Re: Issue with Track Color in Edit Window

Check the saturation level slider, and can't remember but there may also be a button to turn colr off next to the slider...?
__________________
Lincoln Mitchell

Pro Tools 2018.10
Mac Mini Server. 10.13.6, 16GB Ram, SSHD
Apogee Ensemble Thunderbolt, Apogee Element 24
Presonus StudioLive 24 and 24R Series III
Presonus Digimax DP88 ADAT



Reply With Quote
  #3  
Old 09-25-2012, 05:10 AM
robinbjerke robinbjerke is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12
Default Re: Issue with Track Color in Edit Window

Hi, thanks for replying.

We've tried all the regular options. I dont think this is a preference issue, more a bug and am wondering if anyone else has come across it?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-13-2012, 02:21 PM
LAStudios LAStudios is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Los Angeles
Posts: 1
Smile Re: Issue with Track Color in Edit Window

I was having the same exact problem, it seems to be triggered when you open a session from older PT versions.

Solution: In your VIEW MENU go to EDIT WINDOW VIEWS - and check TRACK COLOR. Done...
Reply With Quote
  #5  
Old 08-08-2013, 12:42 PM
Jorrin321 Jorrin321 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Las Vegas, Nevada usa
Posts: 1
Default Re: Issue with Track Color in Edit Window

LAStudio your solution has saved the day!
Reply With Quote
  #6  
Old 05-25-2016, 04:53 PM
amazingrugs318 amazingrugs318 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 10
Default Re: Issue with Track Color in Edit Window

Believe it or not this bug still exists in pro tools 12.5, and your solution still works. Thank you!
__________________
Mac Pro Cylinder 2013, Mavericks 10.9.4, 10 Core Intel Xeon E5 3.0 GHZ, 256GB Hard Drive, 32GB Ram
Pro Tools HD 11.2.1
HD Native PCIe and and UAD-2 Octo PCIe in Magma ExpressBox 3T
HD I/O 16x16 Analog
UAD Software 7.10
6GB Lacie 2Big Thunderbolt drive for Audio (set up in JBOD mode)
Reply With Quote
  #7  
Old 05-24-2018, 06:19 PM
claredubois claredubois is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Taos, NM
Posts: 7
Default Re: Issue with Track Color in Edit Window

Go to the track and at the top is the little window with an arrow-the same you use for track size...scroll down to the bottom and you will see Track Color, click on that. Also in the color window to the left of the saturation slider is a button with red, white and blue, enable that, and of course use the saturation and brightness sliders to adjust the color. The Clips In Tracks button, located in the color window also allows you to choose what portion of the track you want hi-lighted. Make sure you click on the track you want the color for as well.
__________________
Mac Book Pro 2.93GHz Intel Core 2 Duo 4GB 1067MHz DDR 3
Digi 003 Rack, ProTools 8.0.5
Reply With Quote
  #8  
Old 05-24-2018, 06:52 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,805
Default Re: Issue with Track Color in Edit Window

Not sure i'd call it a bug, but it does seem silly that anyone would need the option to show color in 1 window but not the other Took me a year before I finally found that option
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #9  
Old 05-25-2018, 06:22 AM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angles
Posts: 388
Default Re: Issue with Track Color in Edit Window

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Not sure i'd call it a bug, but it does seem silly that anyone would need the option to show color in 1 window but not the other Took me a year before I finally found that option
Because when editing audio all day, black waveforms is actually easier on the eyes and brain. You can still keep colors on the mixer window to organize tracks.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird track color issue with groups Thumper1040 Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 10-07-2011 07:20 AM
8.01 and Edit Window/Color Question acmost Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 10-11-2009 11:25 AM
How do I get color back in edit window? jjboogie 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-31-2009 11:11 AM
PT 7.3 MIX WINDOW TRACK COLOR AMIEL Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 05-28-2007 08:00 AM
Color coding regions in Edit window? nz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-01-2001 01:37 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:02 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com