Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-30-2007, 05:34 PM
Alécio Costa's Avatar
Alécio Costa Alécio Costa is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Florianópolis, Magic Island - Brazil
Posts: 2,835
Default PT HD1 (core card PCI) x PTHD1(Accel core card PCIE)

Hi
Is there a difference in terms of power between those two systems?
For example, HD2 Accel PCI and HD2 Accel PCI-e have the same power, but...
Since PT HD1 was introduced along with HD2 and HD3, doe this new HD1 has also more power?
How woud it be compared to? a mix Plus, Mix cubed?
Thanks again
__________________
Alécio Costa Studio
High-End e-Mastering & Music Production
www.aleciocosta.com

http://www.facebook.com/alecio.costa

PT HD2 Accel - 10.3.10 OS 10.6.8 - Mac Pro 1,1 16GB RAM and Mac Pro 2,1 GB
Mastering Gear: Pendulum Audio, Crane Song, Avalon, Great River, Sebatron, Sonnox, Izotope, PSP, TC, Fab Filter.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-30-2007, 08:09 PM
LoZion's Avatar
LoZion LoZion is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Montreal
Posts: 345
Default Re: PT HD1 (core card PCI) x PTHD1(Accel core card PCIE)

http://www.digidesign.com/index.cfm?...54&itemid=5143
__________________
"The secret in life is to have no fear"
Fela Anikulapo Kuti
Reply With Quote
  #3  
Old 04-30-2007, 09:56 PM
Alécio Costa's Avatar
Alécio Costa Alécio Costa is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Florianópolis, Magic Island - Brazil
Posts: 2,835
Default Re: PT HD1 (core card PCI) x PTHD1(Accel core card PCIE)

Thanks!
So HD1 PCIe is better than HD1 OF but weaker than HD2 Accel.
So it would be equivalent to a mix3 in terms of plugin usage, right?
__________________
Alécio Costa Studio
High-End e-Mastering & Music Production
www.aleciocosta.com

http://www.facebook.com/alecio.costa

PT HD2 Accel - 10.3.10 OS 10.6.8 - Mac Pro 1,1 16GB RAM and Mac Pro 2,1 GB
Mastering Gear: Pendulum Audio, Crane Song, Avalon, Great River, Sebatron, Sonnox, Izotope, PSP, TC, Fab Filter.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-01-2007, 12:51 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,925
Default Re: PT HD1 (core card PCI) x PTHD1(Accel core card PCIE)

Only in processing power. HD1-PCIe has 9 DSP chips but Mix3 has 18, so unless your plugins take advantage of the "plugin sharing", you would need HD2-PCIe to match Mix3.

But the raw power is there anyway. As a rule of thumb, one original HD card equals to two Mix cards (in MIPS), and one Accel card equals to two original HD cards (in MIPS). So, as HD1-accel roughly equals to HD2 non-accel, then it also roughly equals to Mix4 (in MIPS), or at least Mix3 that you had in mind.

Still, there's more to it than pure MIPS spec. You know what happens once you run out of free chips
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-01-2007, 03:41 AM
thin ice thin ice is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Surrey
Posts: 651
Default Re: PT HD1 (core card PCI) x PTHD1(Accel core card PCIE)

See you're still thinking about the upgrade Alecio. I have loaded mixes that were almost maxed out on my Mix system and had space left on HD2 Accel. There are a few reasons for this and it might not always be the same. However, some plugins are now chip sharing that were not in Mix days and of course each chip is more powerful. You would also have the option of a more powerful computer with more RTAS capability. Beware if you use ADC though. This will take a few slots. I wouldn't recommend to anyone to upgrade to a PCI system though as you'd be stuck one rung further up the ladder with computers.
__________________
Mac Pro 2.66 Quad-Core Intel Xeon
6 GB 1066 MHz DDR3
HD3 Accel PT 9.0.6, OS 10.6.8
Reply With Quote
  #6  
Old 05-01-2007, 06:29 AM
Alécio Costa's Avatar
Alécio Costa Alécio Costa is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Florianópolis, Magic Island - Brazil
Posts: 2,835
Default Re: PT HD1 (core card PCI) x PTHD1(Accel core card PCIE)

many thanks thin ice. You got the idea.
I had to gave up, but not totally. A system like HD2Accel + 192 costs twice the price you guys pay in the US down here. It is pretty ridiculous the taxing we have to pay.
Just waiting or a better opportunity.
Nice tuesday. LAbor day here.
__________________
Alécio Costa Studio
High-End e-Mastering & Music Production
www.aleciocosta.com

http://www.facebook.com/alecio.costa

PT HD2 Accel - 10.3.10 OS 10.6.8 - Mac Pro 1,1 16GB RAM and Mac Pro 2,1 GB
Mastering Gear: Pendulum Audio, Crane Song, Avalon, Great River, Sebatron, Sonnox, Izotope, PSP, TC, Fab Filter.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-02-2017, 06:52 AM
SoundVillageStudio SoundVillageStudio is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Rome-Italy
Posts: 13
Default Re: PT HD1 (core card PCI) x PTHD1(Accel core card PCIE)

Hi, probably i need to buy a new used Core card PCI-X, cause the one i have seems broken.

-Anyone can suggest me if is better to buy a same older Core card PCI-x or with a little more money buy an accel card?

-replacing the Core with the Accel, i will have the same compatibility with the older session maded with the PCI-X? (i read it should be possible)

-Does it will be compatible with my version: HD8?

-Does it will requires more RAM? (i have only 4 giga)

Thanks and cheers
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
accel core card pcie pie55 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-16-2013 09:53 PM
FS Accel Core Card PCIe Raoul23 Buy & Sell 1 02-13-2013 09:30 AM
Using a PCIe core card as additional Accel card? Firechild Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 07-30-2012 10:48 PM
FS: HD1 Accel Core PCIe card Captain Audio Buy & Sell 0 05-15-2012 10:19 AM
Is every HD Core PCIe card an Accel Core Card? Matiz Pro Tools TDM Systems (Win) 3 06-11-2006 09:05 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com