Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > The Drum Room

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 04-17-2010, 10:22 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,630
Default Re: Need some help with Superior Drummer questions

Quote:
Originally Posted by necjamc View Post
I'm not sure either, but your on the money about using a better program for burning. I was thinking that his transients from SD were clipping, because they clip slightly in PT with the default settings on some of the hits anyway.
Good point on those clips. Its a good idea to dial in the SD mixer settings and save it as a plugin preset. I have 3 versions for each preset. One with all assigned to a single stereo out(for building a song/performance), another with all the sounds spilled out over several tracks for recording the audio(or using AUX tracks) and the third version has no brass(for fast loading when the drummer brings real cymbals and hat).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #12  
Old 04-19-2010, 11:16 AM
andymonize andymonize is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 44
Default Re: Need some help with Superior Drummer questions

I can't remember how to convert midi tracks to audio tracks. How do you do that? I have 8 midi tracks that are all bussed to an instrument track with SD2. What would be the best way to convert them to audio?
Reply With Quote
  #13  
Old 04-19-2010, 08:15 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,630
Default Re: Need some help with Superior Drummer questions

Quote:
Originally Posted by andymonize View Post
I can't remember how to convert midi tracks to audio tracks. How do you do that? I have 8 midi tracks that are all bussed to an instrument track with SD2. What would be the best way to convert them to audio?
Set the output of each instrument track to a stereo bus. Create a stereo audio track(for each instrument) and set its input to the same bus and record it. Once you are dine, you can choose Hide and Make Inactive on those instrument and midi tracks. BTW, you are not being efficient using midi AND instrument tracks as all can be done on an instrument track alone.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do you mix Superior Drummer? nate11 The Drum Room 25 11-05-2012 01:30 PM
Superior Drummer 2 djcreation24 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-25-2011 08:45 PM
EZ Drummer and Superior Drummer Problems verticleman Virtual Instruments 5 01-02-2011 11:41 AM
Superior Drummer and EZ Drummer on sale nst7 Virtual Instruments 0 09-01-2010 09:57 AM
Ez-Drummer and Superior Drummer by Toontrack Narzugon Virtual Instruments 3 12-17-2008 08:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:43 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com