Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-26-2009, 04:08 AM
Delso Delso is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Dorset, England
Posts: 89
Question I'm back! Curb your enthusiasm.

I last visited: 06-09-2008 at 05:59 PM.

For a whole raft of reasons, I haven't touched my studio until the last couple of weeks.

I decluttered a whole lot of distracting unused gear and bought some half-decent powered monitors, with the proceeds.

I'm now working daily in there, but I have the occasional problem with iMac. When I power up, the screen lights up, but no logo shows. What usually seems to work (apart from hysterical profanity), is to switch off, turn off the power at the wall, then switch it on and power up again. A 'cold reboot', I believe.

That can't be right.

Anyone else experienced this?
__________________
PTLE 7.4, Mbox 2 Factory
iMac G5 iSight,OS X 5.6
WD My Book 250Gb Firewire drive
Roland RD300s electric piano
Toontracks dfh EZ drummer
Reply With Quote
  #2  
Old 03-26-2009, 05:34 AM
BradLyons BradLyons is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Atlanta, GA
Posts: 2,985
Default Re: I'm back! Curb your enthusiasm.

So are you saying that upon boot-up, it just hangs?
__________________
Thank you, Brad Lyons
GC PRO- Pro Accounts Manager
(404)844-9758
blyons@gcpro.com
www.theaudioprofessional.com
Reply With Quote
  #3  
Old 03-26-2009, 07:20 AM
Delso Delso is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Dorset, England
Posts: 89
Default Re: I'm back! Curb your enthusiasm.

Yep. Exactly that, Brad.
__________________
PTLE 7.4, Mbox 2 Factory
iMac G5 iSight,OS X 5.6
WD My Book 250Gb Firewire drive
Roland RD300s electric piano
Toontracks dfh EZ drummer
Reply With Quote
  #4  
Old 03-26-2009, 08:51 AM
docbop docbop is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 403
Default Re: I'm back! Curb your enthusiasm.

One of the things Apple would have you do is a power reset. Which they have you disconnect ALL cables on the Mac power and everything else. Then let the Mac sit for about 5 minutes. Reconnect all the cables and power on.

The other thing they do which has help me in the past is the PRAM reset, but I'm having trouble remembering the keys to hold down. I think it Shift-Cmd-P-R all four keys. So you turn off your Mac, restart holding those key down. The Mac will pause at the grey screen and you keep holding the keys down until the MAc beeps. Then release and the Mac reboots. That PRAM reset has fixed a lot of strange behavior for me on my Mac Pro. If you have access to another computer Apple website has technotes on the PRAM reset.
__________________
Steve B.
----------------------------------------------------------------
If you think you can or if you think you can't, you're right.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-26-2009, 01:18 PM
Delso Delso is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Dorset, England
Posts: 89
Default Re: I'm back! Curb your enthusiasm.

Thanks, Steve. I'll check that out.
__________________
PTLE 7.4, Mbox 2 Factory
iMac G5 iSight,OS X 5.6
WD My Book 250Gb Firewire drive
Roland RD300s electric piano
Toontracks dfh EZ drummer
Reply With Quote
  #6  
Old 03-29-2009, 05:37 AM
Delso Delso is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Dorset, England
Posts: 89
Default Re: I'm back! Curb your enthusiasm.

Steve, thanks - worked a treat.
__________________
PTLE 7.4, Mbox 2 Factory
iMac G5 iSight,OS X 5.6
WD My Book 250Gb Firewire drive
Roland RD300s electric piano
Toontracks dfh EZ drummer
Reply With Quote
  #7  
Old 04-01-2009, 10:19 AM
Delso Delso is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Dorset, England
Posts: 89
Default Re: I'm back! Curb your enthusiasm.

Until today.
I'll try the thing with pulling out all the cables, but I'm really hacked off about this. Today, the external hard drive - called Audio Files - just wouldn't mount on the Desktop; so, I switched everything in the studio off at the mains, powered up in the right order, rebooted the iMac and - nothing. After that I got the light grey screen - just hanging. I've given up for today, but if anyone can think of anything else, please shout.
__________________
PTLE 7.4, Mbox 2 Factory
iMac G5 iSight,OS X 5.6
WD My Book 250Gb Firewire drive
Roland RD300s electric piano
Toontracks dfh EZ drummer
Reply With Quote
  #8  
Old 04-01-2009, 07:11 PM
basslik's Avatar
basslik basslik is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 1,643
Default Re: I'm back! Curb your enthusiasm.

Quote:
Originally Posted by Delso View Post
Until today.
I'll try the thing with pulling out all the cables, but I'm really hacked off about this. Today, the external hard drive - called Audio Files - just wouldn't mount on the Desktop; so, I switched everything in the studio off at the mains, powered up in the right order, rebooted the iMac and - nothing. After that I got the light grey screen - just hanging. I've given up for today, but if anyone can think of anything else, please shout.
i had the same thing happen to me when i first upgraded the ram, thinking nothing of it cause when it did boot up the Imac showed everything correctly, but what i did is reseated the new ram and Whala the problem went away, it's worth a try?
Reply With Quote
  #9  
Old 04-02-2009, 05:31 AM
Delso Delso is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Dorset, England
Posts: 89
Default Re: I'm back! Curb your enthusiasm.

The additional RAM was fitted by Apple over a year ago. What's reseating - physically removing and replacing the RAM?
__________________
PTLE 7.4, Mbox 2 Factory
iMac G5 iSight,OS X 5.6
WD My Book 250Gb Firewire drive
Roland RD300s electric piano
Toontracks dfh EZ drummer
Reply With Quote
  #10  
Old 04-06-2009, 08:24 AM
Delso Delso is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Dorset, England
Posts: 89
Talking Re: I'm back! Curb your enthusiasm.

I just upgraded to 5.6. Seems to have fixe my little problem - fingers crossed.
__________________
PTLE 7.4, Mbox 2 Factory
iMac G5 iSight,OS X 5.6
WD My Book 250Gb Firewire drive
Roland RD300s electric piano
Toontracks dfh EZ drummer
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Should I back back all files from my internal hd to my OWC external firewire800 hd? moya83 macOS 1 11-12-2012 06:36 AM
2 monitors back to 1 - can't get video back from right screen simon hunt macOS 5 10-09-2012 05:37 PM
Digital feed back on play back after Bounce drew88 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 05-12-2005 01:18 PM
Back up system folder on back up drive? Mick F. Cantarella Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 12-24-2002 09:15 AM
hardware monitoring to curb phasing of doubled vocals? kalil 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-12-2002 12:21 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:10 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com