Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-21-2013, 07:54 PM
Neale Eckstein's Avatar
Neale Eckstein Neale Eckstein is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: MA
Posts: 121
Default Can you use an HDX 16x16 and a 192 I/O together

I'm considering the HD3 and an interface trade for an HDX and a 16x16 as well as other options. I have a second 192. Could I continue to use it for additional I/O with 11HD and the HDX interface? I've tried to find this answer, but no luck searching.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-21-2013, 08:31 PM
SHIRK SHIRK is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Chicago
Posts: 206
Default Re: Can you use an HDX 16x16 and a 192 I/O together

That's what I'm doing with PT10. Dumped my Aurora 16's and am going with 2 x AVID 16x16 i/o's and 1 x Digi 192 8 in/16 out all clocked in loop sync with the 1st HD i/o as Loop Master. Seems to be working well so far in 10. AVID won't fully support the 192 anymore in PT11 but that doesn't mean it won't work. I seem to recall someone from AVID even saying just that in an interview.
__________________
SHIRK

www.shirkmusic.com
www.hearya.com

MacPro 12core 2.66Gh Westmere
OSX v10.7.5
20GB RAM
1x HDX
2x HD i/o 16x16, 1x Digi192 8in/16out
PT HD v10.3.7
Reply With Quote
  #3  
Old 06-21-2013, 08:40 PM
Neale Eckstein's Avatar
Neale Eckstein Neale Eckstein is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: MA
Posts: 121
Default Re: Can you use an HDX 16x16 and a 192 I/O together

Thanks for quick reply. So at least it's theoretically possible. You have any plans to go to 11HD?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-21-2013, 08:48 PM
SHIRK SHIRK is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Chicago
Posts: 206
Default Re: Can you use an HDX 16x16 and a 192 I/O together

Eventually I'll migrate to PTHD 11. Not going right away though. I imagine I'll give it a few months and let my preferred 3rd party plugins catch up.
__________________
SHIRK

www.shirkmusic.com
www.hearya.com

MacPro 12core 2.66Gh Westmere
OSX v10.7.5
20GB RAM
1x HDX
2x HD i/o 16x16, 1x Digi192 8in/16out
PT HD v10.3.7
Reply With Quote
  #5  
Old 06-21-2013, 09:27 PM
Neale Eckstein's Avatar
Neale Eckstein Neale Eckstein is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: MA
Posts: 121
Default Re: Can you use an HDX 16x16 and a 192 I/O together

If I discover whether the old blue interfaces will still work with the HDX ones, I'll post it here. Maybe as more people get 11, we'll get the answer.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-22-2013, 07:15 PM
Jay Levin Jay Levin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Philadelphia, PA
Posts: 131
Default Re: Can you use an HDX 16x16 and a 192 I/O together

I personally will be very irritated with Avid if the blue 192 interfaces (at least) don't work with HDX on Pro Tools 11, at least as a second interface hanging off an Avid i/o. I know they promised nothing on this, but they should have promised something, and I won't be letting them off the hook. They could even make feature limitations – like maybe hardware inserts won't work, or the latency correction won't be precise or something – but there's really no good reason they can't support basic ins and outs.

A few MIX-era interfaces were supported as legacy devices in Pro Tools HD systems for at least six or seven years after the new generation debuted. And they were a far greater liability in terms of compatibility than the blue 192s are now. I will consider it an act of callous hostility to longterm customers if one can't use a blue 192 as a second interface.

Keep in mind, it's not merely a question of whether they deliberately break it or not. The devices can't merely "not break," they have to show up properly and be recognized and controllable from the Hardware Setup window. They have to sync with the master interface.

JSL
Reply With Quote
  #7  
Old 06-22-2013, 08:03 PM
Podgorny Podgorny is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Nashville, TN
Posts: 24
Default Re: Can you use an HDX 16x16 and a 192 I/O together

Worry not. They work just fine.
__________________
Kyle Mann
www.kylemann.com
Reply With Quote
  #8  
Old 06-23-2013, 05:40 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,555
Default Re: Can you use an HDX 16x16 and a 192 I/O together

black and blue boxes work fine together with PT11.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-08-2015, 08:09 AM
hotmits hotmits is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: London and Mallorca
Posts: 31
Default Re: Can you use an HDX 16x16 and a 192 I/O together

This may be a daft question that may have already been asked and answered, but is there a limit to the number of 192's you can 'daisy chain' together off the back of an HDX 8x8x8
Reply With Quote
  #10  
Old 04-08-2015, 08:51 AM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Can you use an HDX 16x16 and a 192 I/O together

yes, 1 (2 boxes per card port, so HD Cards were 2 boxes per card, the HDN/HDX cards can do 4 boxes per card [or 1 MADI I/O])
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
re:16x16 2224 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 03-06-2014 02:55 PM
Re:16x16 interface 2224 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 02-02-2014 06:36 PM
hdx and 16x16 output red stanonbass Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 8 01-19-2013 09:10 AM
HD I/O 16x16 Fooks Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 04-03-2012 11:04 AM
Avid IO 16x16 versus Apogee symphonie 16x16 kristalan Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 06-28-2011 10:35 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com