Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-18-2006, 10:12 AM
RobbaDobba RobbaDobba is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: New York, NY, USA
Posts: 277
Default Keyboard Shortcuts in Dynamics III plug-ins

Please believe I have searched every way I know how for an answer to this, as I can't believe someone wouldn't have asked this question before...so please bare with me if it has been asked:

The keyboard shortcuts to call up the AudioSuite versions of several of these plug-ins are the same as other keyboard shortcuts that have existed for ions (Apple-L: Lock regions; Apple-G: Group Tracks; etc.). Now these are over-ridden by the Dynamics III plug-ins they are attached to now.

Can this functionality be changed by the user, and if so, how? Please don't tell me I have to learn a new shortcut for locking regions after 7 years...
__________________
One good thing about music: when it hits, you feel no pain. --Bob Marley

Rig: MacBook Pro (15,1) 6-Core i7 2.6GHz / 32GB RAM / OS 10.14.6 / Digi 003R Factory / PT 2020.5 / Waves Horizon v11 / Mackie Baby HUI / Apple SSD AP1024M 1 TB (System), Samsung T5 SSD 1 TB (Audio) / Cal-Digit TS3 Plus TB3 Dock / Genelec 1030A Monitors
Reply With Quote
  #2  
Old 01-23-2006, 09:02 AM
RobbaDobba RobbaDobba is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: New York, NY, USA
Posts: 277
Default Re: Keyboard Shortcuts in Dynamics III plug-ins

C'mon...a simple "here's how" or "you're S.O.L., pal" will suffice. Please don't ignore me.
__________________
One good thing about music: when it hits, you feel no pain. --Bob Marley

Rig: MacBook Pro (15,1) 6-Core i7 2.6GHz / 32GB RAM / OS 10.14.6 / Digi 003R Factory / PT 2020.5 / Waves Horizon v11 / Mackie Baby HUI / Apple SSD AP1024M 1 TB (System), Samsung T5 SSD 1 TB (Audio) / Cal-Digit TS3 Plus TB3 Dock / Genelec 1030A Monitors
Reply With Quote
  #3  
Old 01-23-2006, 09:14 AM
Slim Shady Slim Shady is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Los Angeles, CA
Posts: 7,527
Default Re: Keyboard Shortcuts in Dynamics III plug-ins

This happens with lots of plug-ins. Waves for example takes over lots of keyboard commands when the plug-ins are open. Just close the plug-in window and everything should function fine.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-23-2006, 10:43 AM
RobbaDobba RobbaDobba is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: New York, NY, USA
Posts: 277
Default Re: Keyboard Shortcuts in Dynamics III plug-ins

thanks, Slim.

Nope...in this case, as soon as I hit Apple-L, Compressorimiter opens. When I close the plug-in window, and I hit Apple-L again after I've selected a region, the plug-in window pops up again. The only way I can lock a region is to go into the menu and choose it. To boot, Compressorimiter now shows up at the top of my AudioSuite menu with the Apple-L shortcut all the time...and I can't get rid of that either.
__________________
One good thing about music: when it hits, you feel no pain. --Bob Marley

Rig: MacBook Pro (15,1) 6-Core i7 2.6GHz / 32GB RAM / OS 10.14.6 / Digi 003R Factory / PT 2020.5 / Waves Horizon v11 / Mackie Baby HUI / Apple SSD AP1024M 1 TB (System), Samsung T5 SSD 1 TB (Audio) / Cal-Digit TS3 Plus TB3 Dock / Genelec 1030A Monitors
Reply With Quote
  #5  
Old 01-23-2006, 11:09 AM
CharlesL CharlesL is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Singapore | Chinatown
Posts: 288
Default Re: Keyboard Shortcuts in Dynamics III plug-ins

Hi mate,

At the moment, my workaround, is to reprogram the LOCK and GROUP keys to a function key (ie. APPLE+F1 to Lock, APPLE+F2 to GROUP..etc)

This can be done in OSX's system Preferences/Keyboard & Mouse/Keyboard Shortcuts menu.

In fact, I've also used this method to programme my own "Bounce to Disc..." shortcut

Hope this helps! (for now..)

Regards,
[Charles]
__________________
.. TWO ROOMS pte ltd
.. Audio Post Production
.. www.tworooms.com
Reply With Quote
  #6  
Old 08-13-2006, 03:22 PM
studior studior is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: SF CA
Posts: 8
Default Re: Keyboard Shortcuts in Dynamics III plug-ins

I know this thread is a bit old, but just thought I'd post a workaround that I recently found. Maybe this will be of use to other old digi001/6.4LE users like myself!?

NOTE: as with the previous post, I'm working on a Mac, so this only works for Macs... there may be a way on PC, but not sure.

As Charles mentioned, go to Preferences -> Keyboard & Mouse -> Keyboard Shortcuts. Create a new keyboard shortcut for ProTools, but instead of using a new shortcut for the GROUP or LOCK, you can 'reassign' the offending audiosuite shortcut to a different keystroke, and keep the original GROUP/LOCK keystroke. For example, the Command-G shortcut was originally used for the "New Group" command. However, with the Dynamics III and EQ III, now that same shortcut is also shared by the "Expanderate Dyn 3" command. So, what I did was 'remap' the "Expanderate Dyn 3" command to a different keyboard shortcut-- Command-F1 (or could be anything else you want).

Just be sure to use the exact same name of the command that appears in the menu in ProTools when you're naming it in the Keyboard Shortcuts preferences panel. Apple's "help" info is pretty good for this topic as well, if you're stuck or confused.

Hope this helps!
studior

PTLE 6.4
Mac OS 10.3.2 (I know!!! too lazy/busy to upgrade to 10.3.4 or 10.3.9, but haven't noticed any problems)
digi001
Sawtooth G4 350 MHz Motherboard
1.4 GHz PPC G4 upgrade w/2MB L3 cache
1.12 GB SDRAM
Reply With Quote
  #7  
Old 08-17-2006, 01:21 PM
gwest gwest is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chicago
Posts: 25
Default Re: Keyboard Shortcuts in Dynamics III plug-ins

Thank you...that was EXACTLY what I've been looking for!
__________________
gw
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A-Z keyboard shortcuts for GROUA-Z keyboard shortcuts forPS in the SECONDS ID group.. jessedtf Pro Tools 10 6 10-24-2012 10:42 AM
Keyboard Shortcuts-Apple Thin Keyboard Brian in Charlotte 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-15-2008 04:17 PM
keyboard shortcuts for audiosuite plug-ins epm Post - Surround - Video 3 05-06-2008 08:45 AM
keyboard shortcuts without an Apple keyboard? doublestakked 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-22-2006 06:04 AM
midi keyboard dynamics/velocity Jepse MIDI 5 08-03-2002 09:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:09 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com