Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-07-2012, 03:13 PM
rtm rtm is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Chicago,IL U.S.A.
Posts: 116
Default Avid HD I/O (16x16 Digital I/O) & 96 I/O

I am thinking of purchasing a Avid HD I/O (16x16 Digital I/O) . I currently have a 96 I/O that I use with a Focusrite Octopre 8 digital channels thru octo Lightpipe and a AP1 +3124 4 channels of analog when recording drums at 44.1 . I wish to record at 88.2 and can not get 8 channels of digital thru light pipe with 96 I/O .
Would my 96 I/O and the Avid HD I/O (16x16 Digital I/O) work in conjunction ? Is there any other way to do this with my current set up?
Is the Avid HD I/O (16x16 Digital I/O) overkill? Omni?
Any suggestions?
Thanks in advance.
__________________
ORyan Productions/Studio Ten23/WuLi Records
Reply With Quote
  #2  
Old 01-07-2012, 05:14 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: Avid HD I/O (16x16 Digital I/O) & 96 I/O

You can do 88 with the HD IO Digital via SMUX, and you can also still use the 96io, integrating it with your setup.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-07-2012, 08:07 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,646
Default Re: Avid HD I/O (16x16 Digital I/O) & 96 I/O

Quote:
Originally Posted by nst7 View Post
You can do 88 with the HD IO Digital via SMUX, and you can also still use the 96io, integrating it with your setup.
Keep in mind that SMUX needs 2 lightpipe cables for 8 channels at 88.2 or 96K.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 01-09-2012, 11:09 AM
rtm rtm is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Chicago,IL U.S.A.
Posts: 116
Default Re: Avid HD I/O (16x16 Digital I/O) & 96 I/O

I guess I have a newbie question how would I link/intergrate 96 I/O and Avid 16x16 digital ?
I have another question can I get 4 tracks of audio thru Lightpipe @88.2 now with my Octopre and 96 I/O? I can not seem to configure in setup>hardware

At 44.1 with this setup (below)I can get 8 channels thru Lightpipe but @88.2 I get this message thru channel input ADAT 1 (Mono)-DigiLink n/a

Clock Source: Internal
Digital Format: AES/EBU

Should digital format be optical? I am a hair confused. Any insight would be greatly appreciated.Thank You
__________________
ORyan Productions/Studio Ten23/WuLi Records

Last edited by rtm; 01-09-2012 at 11:11 AM. Reason: Typo
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Avid HD I/O 16x16 Analog Jantzen Buy & Sell 0 10-03-2013 10:11 AM
Avid HD I/O 16X16 RCN Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 12-24-2012 05:00 PM
Silly question HD I/O 16x16 digital Nightworker Tips & Tricks 13 09-19-2012 09:33 PM
HDX - can i run 2 Aurora 16s and an Avid HD 16x16? johnsimmons Pro Tools 10 0 01-07-2012 10:43 AM
Avid IO 16x16 versus Apogee symphonie 16x16 kristalan Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 06-28-2011 09:35 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:39 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com