Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-11-2021, 04:36 PM
subwoof subwoof is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Saratoga
Posts: 523
Default fade shape tool not working

After upgrading to 2020.12, my fade shape tool quit working. Anyone know of a preference to change that back? Thanks.

OS High Sierra, HDX.
__________________
Michael McDonough, M.P.S.E.
Michael McDonough Sound Design


http://www.mcdonoughsound.com
Reply With Quote
  #2  
Old 01-16-2021, 07:22 PM
underground123 underground123 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Toronto, Canada
Posts: 5
Default Re: fade shape tool not working

Quote:
Originally Posted by subwoof View Post
After upgrading to 2020.12, my fade shape tool quit working. Anyone know of a preference to change that back? Thanks.

Same here. (OS Catalina, MBP 16 i9 8 core)

OS High Sierra, HDX.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-17-2021, 04:00 AM
Sonopolis Sonopolis is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Berlin
Posts: 298
Default Re: fade shape tool not working

With "fade shape tool" you mean setting the curve in the edit timeline?

Preferences/Editing/Fades/Smart Tool Fade Adjustment/Always on

Manual page 115 btw

Last edited by Sonopolis; 01-18-2021 at 06:26 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-19-2021, 11:49 AM
subwoof subwoof is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Saratoga
Posts: 523
Default Re: fade shape tool not working

Yes I mean using the edit shape tool in the edit timeline window. It seems to have quit working even though it is enabled in the preferences.
__________________
Michael McDonough, M.P.S.E.
Michael McDonough Sound Design


http://www.mcdonoughsound.com
Reply With Quote
  #5  
Old 01-19-2021, 04:21 PM
Sonopolis Sonopolis is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Berlin
Posts: 298
Default Re: fade shape tool not working

Does CRTL+ALT+left/right arrow key work? You know that the shape has to be set to Standard in the pref, right?

Last edited by Sonopolis; 01-20-2021 at 05:36 AM.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-29-2021, 03:08 PM
subwoof subwoof is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Saratoga
Posts: 523
Default Re: fade shape tool not working

Thank you! Resetting the fade prefs to standard did the trick. I'm not sure how they got changed, but it's all good now. Thank you again for your sage advice!
__________________
Michael McDonough, M.P.S.E.
Michael McDonough Sound Design


http://www.mcdonoughsound.com
Reply With Quote
  #7  
Old 02-01-2021, 06:43 AM
Sonopolis Sonopolis is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Berlin
Posts: 298
Default Re: fade shape tool not working

Cool. I have so many issues I wouldn't have been surprised if this had been broken, too.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Edit window fade shape editing idris Post - Surround - Video 4 09-07-2020 08:51 AM
Pops and clicks on start of fade when using Fade Tool O.G. Killa Pro Tools 12 6 06-23-2016 02:38 PM
Pro Tools First - Fade Tool and Cross Fade - How to Defier Pro Tools | First Discussion 2 03-30-2016 04:45 PM
Demonic Fade Shape Bug! Stuart P. Post - Surround - Video 32 08-03-2004 08:59 AM
fAde shaPe and tRim buG in PT6 jimlongo Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 06-17-2003 12:28 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com