Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S3

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-07-2017, 08:58 AM
Macsearcher Macsearcher is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Toronto
Posts: 129
Default layouts strange behavior

Hey Eddie.
I generally use two layouts and switch back and forth between them.
Layout A has my VCA's and layout B is default which simply has everything set to auto-choose.
When I select layout A, the S3 populates the far left fader with track 12 no matter where I had previously selected.

Start a new session and create 40 tracks or so.
Attention track 20 - the S3 spills 20-35 - so far so good
Select layout 1 from the S3 (named default in this case) - S3 spills 12-27 -not good
Attention track 6 - S3 spills 6-21
Enable layout 1 - S3 spills 12-27
if a add more tracks to the session, the layout simply replaces the default starting track with whatever falls into the 12th slot.

EDIT *****
I've been doing some more testing and found the following.

The track that is selected at the time that a layout is created will become the default TRACK in the auto-assign layout.

So.
1. Create 30 blank tracks.
2. Select track 1
3. Create a layout called Layout A and leave all slots blank (auto-assign)
4. Save layout
5. go back to PT and select track 10
6. created a second layout called Layout B and leave all slots blank (auto-assign)
7. Save layout

now when you select layout A from the S3 it will populate with 1-16
when you select layout B it will populate with 10-26

The behavior is identical on Eucontrol 3.61 and 3.7

Please help,
Thanks

Last edited by Macsearcher; 11-07-2017 at 10:53 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-07-2017, 10:51 AM
Macsearcher Macsearcher is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Toronto
Posts: 129
Default Re: layouts strange behavior

.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-08-2017, 09:25 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco
Posts: 1,087
Default Re: layouts strange behavior

I'll take a look on Monday when I'm in front of an S3.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-13-2017, 06:51 PM
Macsearcher Macsearcher is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Toronto
Posts: 129
Default Re: layouts strange behavior

Hey Eddie,
Just wondering if you've had a second to look at this.
Thanks
Reply With Quote
  #5  
Old 11-14-2017, 11:00 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco
Posts: 1,087
Default Re: layouts strange behavior

I think this is working as expected. When you save Layout A you are saving tracks 1-16, when you save Layout B you have selected track 10 (and I presume you have bank to selected on) so you are saving tracks 10-26
Reply With Quote
  #6  
Old 11-14-2017, 01:27 PM
Macsearcher Macsearcher is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Toronto
Posts: 129
Default Re: layouts strange behavior

Ah, I understand.
Is there any way to suspend layouts or make some kind of a zero layout default?
It would be handy and make a lot of sense for when you are mixing and you want to jump to a layout, say VCA's, adjust some levels and then pop back to where you were in the session, ie, selected track.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-14-2017, 01:46 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco
Posts: 1,087
Default Re: layouts strange behavior

Unfortunately not I think.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8.0.1 Strange behavior?!?!?!?!?! danander11 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 25 09-03-2009 03:44 PM
7.3 strange behavior donicas 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-17-2008 03:22 PM
Strange Behavior Bender 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 02-16-2007 05:19 AM
FB strange behavior Branko Post - Surround - Video 2 11-26-2006 05:35 PM
Strange 002 behavior Ricco 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 05-25-2003 06:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:01 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com