Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-16-2014, 10:06 AM
alian82 alian82 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Rome
Posts: 6
Default Access violation occured,unable to read location

Hello,my name is Alessio,i m a Pro Tools user and i m having a big problem when i try to open it.As you can see in the pic I attacched,I have an " Access violation occured,unable to read location " .It's always worked very well,so I can't understand why suddenly and without a reason it s stopped working.I tried a lot of things...I deleted Database and preferences folder and reinstalled PT.
I don't want to format my pc.

I use PT11.2 with Mini Mbox (3rd generation) on a Notebook HP Pavilion DV6 - Windows 7 Home Premium 64bit - Ram 6 Gb - Intel Core I7 2670CPU 2.20 Ghz .

I would greatly appreciate any help you can give me.

Sorry for my bad english.

Alessio.
Attached Images
File Type: jpg IMG_5543 (1).JPG (85.7 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 11-16-2014, 10:27 AM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 3,013
Default Re: Access violation occured,unable to read location

Have you got the latest Ilok manager installed ??
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #3  
Old 11-16-2014, 10:47 AM
alian82 alian82 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Rome
Posts: 6
Default Re: Access violation occured,unable to read location

Yes mate
Reply With Quote
  #4  
Old 11-16-2014, 10:58 AM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 3,013
Default Re: Access violation occured,unable to read location

Did you make a back up of your system with acronis or something similar when it was working ok
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #5  
Old 11-16-2014, 11:07 AM
alian82 alian82 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Rome
Posts: 6
Default Re: Access violation occured,unable to read location

No,I ll do it next time.Anyway it s incredible that a lot of users have this kind of problem and no one knows how to solve it.I read a lot of threads about access violation...but no solutions....How is it possible? We just paid to use Pro Tools,it s not for free
Reply With Quote
  #6  
Old 11-16-2014, 11:10 AM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 3,013
Default Re: Access violation occured,unable to read location

I would download the free version of CC registry cleaner I had loads of issues before I ran this. I had installed and uninstalled plugins software etc and this cured a lot of my issues
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #7  
Old 11-16-2014, 11:19 AM
alian82 alian82 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Rome
Posts: 6
Default Re: Access violation occured,unable to read location

Thank you very much Raoul for your advices,I ll do it as soon as i solved my problem...I hope to solve it.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-16-2014, 11:21 AM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 3,013
Default Re: Access violation occured,unable to read location

The CC registry cleaner will prob solve your problem
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #9  
Old 11-16-2014, 11:59 AM
alian82 alian82 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Rome
Posts: 6
Default Re: Access violation occured,unable to read location

Doesn't work Thank you anyway
Reply With Quote
  #10  
Old 11-16-2014, 12:01 PM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 3,013
Default Re: Access violation occured,unable to read location

Bummer are you opening PT as Administrator
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to launch Pro Tools- Access violation, unable to read location 0x000000008 JaydenLoone Pro Tools 10 10 10-25-2015 10:46 AM
Access violation occured, unable to to read location: 0x0000... mandal Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 5 06-30-2014 07:22 AM
Access violation, unable to read location. Soul El Windows 3 04-22-2013 07:36 PM
Access violation occured, unableto read location;0 times00000004 and 0 times00000B31 Ofentse Morris Windows 0 09-07-2012 08:00 AM
Access violation occured, unable to read location 0x00000010 shamanrock Windows 0 04-03-2011 05:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com