Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-05-2012, 11:28 AM
Hotcrazyfruit Hotcrazyfruit is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Toronto
Posts: 1,261
Default No headphone jack output - Meters showing output

Hey Guys, So far, in the 2 years or so of having my 11 rack i havent had a single issue. I haven't needed to use the headphone output until now, and it appears there may be a problem.

I'm connecting the headphone out to an old receiver and speaker system that i have. The receiver works fine, I use it with other sources to play back music.
Upon plugging in a 1/4" TRS male to RCA cable into my headphone jack, while its connecting you can hear the connection being made (by the output of the speakers connected to the receiver), but upon play back of any sort, nothing. The I/O meter shows output on the 11 rack (scrolling to the far right), but nothing makes it to the receiver. I have the headphone volume set at 8.2, and it is not muted.

Is my headphone amp IC fried or something? This really sucks.

On a further token, is stuff like this covered? Or am i screwed :/ I never really used the headphone jack until now. As far as I can remember this is one of my first times using it.

Any help will uhh... help

Thanks dudes. (and dudets )

Nick

PS is it possible to purchase another front I/O board? Its pretty simple to install. I just wouldn't know where to get one :S
__________________
Core i7 920 OC'ed @ 4.0 GHz (200 X 20)
12 GB Patriot Viper Extreme
Asus P6T
OCZ Agility 64 GB SSD
Hitachi 1TB 32 MB HDD
WD Caviar Black 500GB
Saphhire HD 5850
3 x 20" monitors

Eleven Rack w/ ERXP
Fender Super Champ XD
Marshall JCM2000 DSL100 Silver Edition W/ Silver Jubilee Cabinet
Reply With Quote
  #2  
Old 05-05-2012, 11:52 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,662
Default Re: No headphone jack output - Meters showing output

does it work with headphones?

Did you cycle the Mute/Unmute button. If you had the Phones muted then turned the unit off and back on, most likely the Mute designation is not lit, but it can still be muted.

Didn't you at one time break off a trs sleeve in the headphone port?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-05-2012, 01:58 PM
necjamc necjamc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: RI
Posts: 2,667
Default Re: No headphone jack output - Meters showing output

Quote:
Originally Posted by Benoni View Post
Didn't you at one time break off a trs sleeve in the headphone port?
I remember that
Reply With Quote
  #4  
Old 05-06-2012, 12:17 PM
Hotcrazyfruit Hotcrazyfruit is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Toronto
Posts: 1,261
Default Re: No headphone jack output - Meters showing output

Quote:
Originally Posted by Benoni View Post
does it work with headphones?

Did you cycle the Mute/Unmute button. If you had the Phones muted then turned the unit off and back on, most likely the Mute designation is not lit, but it can still be muted.

Didn't you at one time break off a trs sleeve in the headphone port?
Yes I had cycled the unit, yes i had cycled the mute switch.

YES. That was the other time i went to use the phones jack :P Of course I didn't use it at the time since I felt something not "click" in place but slide out, which is when i figured out there was a problem. After opening up the rack, it was simply stuck in place and was not shorting anything, i popped it out and it should be good to go, no? I really couldn't see how something like that could render the headphone jack useless!

After applying a signal using a tone generator in windows(i used 60 hz since thats what my multimeter is calibrated to read, not sure if it makes a difference) and measuring across any combination of pins there is no voltage output. At all.

Hes dead jim!

In acceptance of this fact, is there a way i can buy a replacement board?

Nick
__________________
Core i7 920 OC'ed @ 4.0 GHz (200 X 20)
12 GB Patriot Viper Extreme
Asus P6T
OCZ Agility 64 GB SSD
Hitachi 1TB 32 MB HDD
WD Caviar Black 500GB
Saphhire HD 5850
3 x 20" monitors

Eleven Rack w/ ERXP
Fender Super Champ XD
Marshall JCM2000 DSL100 Silver Edition W/ Silver Jubilee Cabinet
Reply With Quote
  #5  
Old 05-06-2012, 12:46 PM
necjamc necjamc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: RI
Posts: 2,667
Default

Out of curiosity (I'm new to the eleven rack so it might be a stupid thought ) but do you have pro tools open during this? And do you have a track armed at the time? The headphone jack does not send a signal when pt is open with no track is armed. Just a thought.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-06-2012, 01:03 PM
Hotcrazyfruit Hotcrazyfruit is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Toronto
Posts: 1,261
Default Re: No headphone jack output - Meters showing output

No, this is under windows. However I may try going into protools and assigning a signal to the headphone bus. See if that changes anything. I doubt it though since the meters already display a full signal.

Nick
__________________
Core i7 920 OC'ed @ 4.0 GHz (200 X 20)
12 GB Patriot Viper Extreme
Asus P6T
OCZ Agility 64 GB SSD
Hitachi 1TB 32 MB HDD
WD Caviar Black 500GB
Saphhire HD 5850
3 x 20" monitors

Eleven Rack w/ ERXP
Fender Super Champ XD
Marshall JCM2000 DSL100 Silver Edition W/ Silver Jubilee Cabinet
Reply With Quote
  #7  
Old 05-06-2012, 01:09 PM
necjamc necjamc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: RI
Posts: 2,667
Default Re: No headphone jack output - Meters showing output

If you don't have the 11r plugged into a computer at all and you have no headphone out signal then I suppose your probably right then. I only asked because I thought mine was broken the first time I opened PT and lost the signal to my phones. It took me a minute to figure it out.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox Pro 2 No headphone output from "B" jack SilverRang 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-03-2012 10:42 PM
Eleven Rack: Headphone Output Impedance & Amp Output Tech Specs MR290378 Eleven Rack 12 11-29-2011 06:10 PM
Replacing Headphone output jack on Mbox? davidsophia 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 03-19-2007 12:48 PM
Replacing Headphone output jack on Mbox? davidsophia 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-09-2007 11:39 AM
Meters are lit, but no output... arib1 Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 02-13-2002 04:46 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:12 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com