Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-03-2011, 07:18 AM
surferdeac surferdeac is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Nantucket MA
Posts: 41
Default MASSIVE CLIPPING/HISSING SOUND from record enabled instrument line in track

Hello everyone out there. Maybe wondering if someone could give some advice. I think my Mbox 2 is starting to have problems. whenever i try to record enable a track within a pro tools session, i am encountering an annoying clipping/hissings sound from the track. This just started to happen recently, and I have been recording for a few years now with no problems. I was considering having it sent in to possibly be refurbished. Maybe there are components inside the mbox 2 that are starting to wear out. Maybe I possibly screwed around with an internal setting on my computer or within the preferences within the mbox 2 software itself, but I am pretty sure i didn't do this. the only thing that I knowingly mess around with sometimes is the bit depth of a given session mostly use 48khz setting instead of the 44.1 khz setting at 24 bit. I could be saved a lot of heartache if it was a simple adjustment somewhere instead of sending it back to the company and finding out nothing was wrong with it in the first Place. I WILL BE EXTREMELY GREAT FULL TO ANYBODY WHO CAN HELP ME WITH THIS. THANKS - PEACE -
__________________
THE OLD-ModelA1117 G5 Power pc mac dual core 2.3 Ghz, 6GigsECC Ram10.4.11 OSX Tiger,Mbox2,le 7.4, Ez Quest Pro Audio Firewire 800 250 GB external Hard drive, 20" Cinema Display Screen THE NEW - MAC BOOK PRO 15in retina display 2.8ghz 16 GB 1600 MHz DDR3/Coming soon-Clarett 2pre/Pro tools 12.2 Mesa boogie stiletto ace head/2x12 rectifiercab/DMC Ground controlpro/TC gmajor2/MaxonOD9proplus/DR. rhythm 670/MorleyHUMeliminator/Ibanez guitars JEM/RG/ classical/Sennheiserguitar Mic EVOLUTION E906
Reply With Quote
  #2  
Old 05-03-2011, 12:06 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 3,044
Default Re: MASSIVE CLIPPING/HISSING SOUND from record enabled instrument line in track

This happens regardless of which input source is selected on the track?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-09-2012, 07:15 AM
surferdeac surferdeac is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Nantucket MA
Posts: 41
Default Re: MASSIVE CLIPPING/HISSING SOUND from record enabled instrument line in track

problem resolved - actually cleaned up my computer full of dust and i think that was the culprit
__________________
THE OLD-ModelA1117 G5 Power pc mac dual core 2.3 Ghz, 6GigsECC Ram10.4.11 OSX Tiger,Mbox2,le 7.4, Ez Quest Pro Audio Firewire 800 250 GB external Hard drive, 20" Cinema Display Screen THE NEW - MAC BOOK PRO 15in retina display 2.8ghz 16 GB 1600 MHz DDR3/Coming soon-Clarett 2pre/Pro tools 12.2 Mesa boogie stiletto ace head/2x12 rectifiercab/DMC Ground controlpro/TC gmajor2/MaxonOD9proplus/DR. rhythm 670/MorleyHUMeliminator/Ibanez guitars JEM/RG/ classical/Sennheiserguitar Mic EVOLUTION E906
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Low frequency rumble on record enabled A.I.R. Instrument tracks erik c Pro Tools 11 3 06-22-2013 05:17 PM
ADC Audible Latency When ANY Instrument Track Is Record Enabled Intransit Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 09-15-2011 04:07 AM
New Instrument Track has Real Time Properties enabled Firechild Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 08-18-2011 11:15 AM
No sound from track while it's record enabled. Fryder 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-12-2010 10:24 AM
Buzzing Sound When Track Record Enabled Rushmore 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-16-2007 05:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com