Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-07-2005, 06:14 AM
TheMadStudent TheMadStudent is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Australia
Posts: 7
Default Voices,Voices,Voices..How to do it!? 002?MBox?HD?

Hey Guys & Girls
I'm looking for some advice.. new to the forum but thought cause it was a DigiDesign forum probly guna be the best place to get good advice!
Started Bachelors in Audio not so long ago, working on my ProTools cert and stuff, thing is studio time at uni on the TDM and HD systems is always going to be an issue.. i'm trying to find the best solution.. At the moment i basically have the issue that i want to mess around at home in ProTools to hear tracks and cut them about before i get into the studios and start patching into outboard etc. Which would obviously save studio time. Thing is with the HD and TDM system's we're using their are obviously far far far more voices and stereo outputs than an LE system with MBox or Digi002 or something.
I'm not concerned about inputs for recordings or anything like that i just need the option that will allow me the best option for mixing. The MBox is only allowing me 16voices which gets to be a problem when your mixing something off an SSL G with however many tracks.
Bouncing is an obvious option however as you all know its never easy to get perfect levels to a single track to then mix. All levels change every time you make even the smallest edit to another track.
Currently i only know people with MBox's and obivously the TDM and HD systems. I've scoured google trying to find the answers to my problem but to no avail, think you can help?
I basically need a workaround/solution that will allow me more than 16voices for mixing in ProTools. If there is absolutly no way atall of getting more than 16tracks through ProTools LE with an MBox then possibly start suggesting the best priced (cheapest, im a student don't forget) solution possibly in the HD versions that will allow me some more flexabilty for mixing.
Any help atall with this is very much appreciated as the main suggestions i get from my lecturers end up being.. book more studio or TDM all the way.. both of which are impossible for me currently.

Thanks very much and i hope to one day be in your places helping other new guys with their questions!

Nic
TheMadStudent!!
p.s if you want to hear a track i mixed yesturday with 1 of the studios, Yamaha 02R/96, ProTools HD, 2 AES/EBU slots giving me just 16 in's to mix with..
Mix Down
__________________
Its all about the sound baby!
Reply With Quote
  #2  
Old 03-07-2005, 07:09 AM
yOkO yOkO is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: aztekland
Posts: 1,488
Default Re: Voices,Voices,Voices..How to do it!? 002?MBox?

in PT le you have 32 mono voices, in 6.x systems
and there are 24 mono voices in 5.x systems,
so you´re talking 16 stereo, aren´t there some tracks you can make mono?
don´t know how many tracks do you have recorded,
when i was a teen i used to ping pong tracks in my tascam 4 track. just a joke.
anyway if you recorded in hd more than 32 voices they´ll appear as no output(voice dyn, no more out puts avaible)
__________________
so what
Reply With Quote
  #3  
Old 03-07-2005, 07:19 AM
TheMadStudent TheMadStudent is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Australia
Posts: 7
Default Re: Voices,Voices,Voices..How to do it!? 002?MBox?

Hey
Clever point you might be right, i was orgianally just routing all to the Stereo 1+2 but not 100% sure.. cause when i was bouncing, i bounced to tracks onto 1, i was playing both in stereo before the bounce and played the single track in stereo after and it didnt free any more voices?
Or is that just cause of the way im still playing all the others in stereo?
I'll deffinatly giv it a shoot tomorrow trying all mono as soon as i get back into the lab..
Thanks for your advice
Nic
__________________
Its all about the sound baby!
Reply With Quote
  #4  
Old 03-07-2005, 08:58 AM
tele_player tele_player is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: California
Posts: 6,557
Default Re: Voices,Voices,Voices..How to do it!? 002?MBox?

I'm not sure you get this. All your tracks, mono or stereo, are usually routed to outputs 1 + 2. But mono tracks only use one voice, stereo tracks use two.
__________________
Quad 2.5 G5, 4.5G RAM


Reply With Quote
  #5  
Old 03-07-2005, 10:16 AM
Rock_Artist Rock_Artist is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Hertzliya
Posts: 1,482
Default Re: Voices,Voices,Voices..How to do it!? 002?MBox?

PTLE 6.x support 128 Tracks of audio...
only 32 audiable ("Voices" but in a very limited manner)

Simple way of working...

Get the session from the HD to your home system.

Work on required stems turning off voices or even deactivating tracks not being used.

When you're back on the HD you have stems ready for fine tuning.

Regardless of voices HD & LE use different mixers so I always feels there's some adjusment to do when moving between the 2...
__________________
Just wanna do music,
RA.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voices and DSP teffi Post - Surround - Video 5 07-27-2010 08:31 AM
48 voices? Snarf 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 03-09-2006 04:06 AM
32 Voices UnlikeKurt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-16-2005 10:01 PM
G4 PB and 6.x LE. How many voices? tlester 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-07-2004 05:41 PM
mbox has how many voices? tomcat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-01-2003 01:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:38 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com