Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-16-2008, 09:18 AM
Muzoid Muzoid is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: southeast VT
Posts: 525
Default ADC weirdness

First time I'm seeing this...

I did just upgrade to 7.4cs8, so maybe it's a new bug...?

my longest latency is 964, yet most of my tracks are being delayed by 1837. I've never seen this before and don't understand it.
system is ...

Mac G5 Dual 2G, 4GB, PT HD2 Accel (PCI), Rosetta 800, same as yesterday, only more fun to deal with today.



addl info: all my fx returns are only delaying to 964, but all my tracks are delayed to add up to 1837, all are bused to the same stereo aux.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-16-2008, 09:38 AM
Touchwood Studios Touchwood Studios is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 868
Default Re: ADC weirdness

Start Removing plug-ins one at a time and see which one is causing the delay
Reply With Quote
  #3  
Old 11-16-2008, 10:27 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,756
Default Re: ADC weirdness

It might be that there actually *IS* something strange going on, becuause im 100% sure Digidesign is now focusing on PT8 and every fix to previous platform can be compromised.

I don't know how it is, but I'd say if possible test the session with a previous version and if it's okay just use the old one.

CS updates are meant to fix a very specific problem anyways, so if your system is not affected then you're not supposed to install the update. The dot-something releases are for everyone.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-17-2008, 12:37 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,642
Default Re: ADC weirdness

Do you possibly have RTAS plug-ins after TDM plug-ins on a track?

Keep in mind that RTAS plug-ins in that configuration will double the latency.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 11-18-2008, 01:20 AM
digilogin digilogin is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 181
Default Re: ADC weirdness

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
Do you possibly have RTAS plug-ins after TDM plug-ins on a track?

Keep in mind that RTAS plug-ins in that configuration will double the latency.
hello,

and the delay comp. engine will see it and adjust, right?

digilom
Reply With Quote
  #6  
Old 11-18-2008, 07:19 PM
prophonic prophonic is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Location: UK
Posts: 76
Default Re: ADC weirdness

Hi Muzoid,

I reported this as a bug many months ago and it still persists. In our case the issue was to do with inactive tracks causing the ADC to calculate the wrong value.

http://duc.digidesign.com/showthread...hlight=ADC+Bug

Below is my original post. Check to see whether you have any inactive tracks.

-----------------

I posted this many weeks ago and have not heard back from Digi regarding its status. I just upgraded to cs3 and the bug is still there.

In 7.4(including cs2, cs3) the ADC bug manifests itself as follows:

1. You open a session from a previous version of PT (7.1 in our case) with 7.4 (including cs3)
2. You have some inactive tracks (like most big sessions do)
3. If an inactive track uses the same bus as an active one, PT 7.4 generates the wrong ADC value.
4. Turning ADC on/off does not make the problem go away
5. Problem is plugin independent - my example session has only one plugin
6. Deleting the inactive track forces PT to calculate the correct ADC value

We have a session which demonstrates the problem.

ADC Bug Example Session

1. When you first open the session, you will see that the ADC values are incorrect. If you do not have LINEQ, use any other plugin with a suitably long latency. The audio on that track does not matter.

2. The first track (the inactive one), is the one causing the problem. You will see that, if you delete that inactive track, the ADC values magically correct themselves.

Digi, is there a timescale/status on the bug. It is delaying our migration to 7.4 (we cannot reliably trust any of our old sessions under 7.4)

Osman
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
10.3 weirdness Cryos Pro Tools 10 5 10-01-2012 08:38 PM
E.R. weirdness. guitaramundo Eleven Rack 2 09-16-2012 02:40 PM
PT6.1 HD3 weirdness Goff Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 03-31-2012 04:16 AM
More Weirdness OddsAre 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 12-04-2008 04:03 PM
7.3 Weirdness mattshort 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-16-2007 06:48 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:02 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com