Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-24-2021, 07:23 PM
dre41 dre41 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 47
Default Pro Tools graphics gon wild (Pics)

I have Pro Tools version 7.4 on a Mac Pro 1.1. The systems seems to be working as normal but the graphics all of sudden look crazy. Notice the yellow header, yellow counter and multiple colors in the mix and edit windows, along with the faders. Logic and every other program I’ve launched appear normal. Pro Tools is the only program affected. I have trashed the preferences and contents of the volume folder but it had no effect. Any ideas on how I can fix this?572BFDFF-C29A-4179-A0F7-E2495DADBDD8.jpg
Reply With Quote
  #2  
Old 02-25-2021, 09:34 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,320
Default Re: Pro Tools graphics gon wild (Pics)

Have you tried a reinstall?
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.12 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #3  
Old 02-25-2021, 09:59 AM
dre41 dre41 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 47
Default Re: Pro Tools graphics gon wild (Pics)

Yes I reinstalled and still have the problem.

Last edited by dre41; 02-25-2021 at 10:37 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-25-2021, 01:08 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,320
Default Re: Pro Tools graphics gon wild (Pics)

I'm at a loss. But I'll continue to ask around.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.12 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #5  
Old 02-25-2021, 01:19 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,059
Default Re: Pro Tools graphics gon wild (Pics)

Quote:
Originally Posted by dre41 View Post
I have Pro Tools version 7.4 on a Mac Pro 1.1
Dare I ask which OS you are running?
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-25-2021, 04:56 PM
dre41 dre41 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 47
Default Re: Pro Tools graphics gon wild (Pics)

This machine has OSX Tiger 10.4.11.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-04-2021, 09:17 AM
dre41 dre41 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 47
Default Re: Pro Tools graphics gon wild (Pics)

Still no answer. I just reset the 003 rack and updated the firmware. Kinda stuck right now. I’ve combed the web to find a similar story but haven’t. Program seems to be running fine. Yeah it’s an older version and machine but all other programs and functions are flawless. Can an issue with 003 rack cause a graphics problem like this?
Attached Images
File Type: jpg B8390DD4-55C9-48EF-9154-EDFA86512BA6.jpg (58.0 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #8  
Old 03-04-2021, 10:03 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,320
Default Re: Pro Tools graphics gon wild (Pics)

What are you using for system sounds?
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.12 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #9  
Old 03-04-2021, 11:03 AM
dre41 dre41 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 47
Default Re: Pro Tools graphics gon wild (Pics)

Are you referring to plugins? If so I have a waves bundle installed. I have removed them from pro tools and still have the same issue. I had the tech support utility remove data and plugins. Do you think it could be an issue with 003 rack?
Reply With Quote
  #10  
Old 03-04-2021, 02:36 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is online now
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 3,624
Default Re: Pro Tools graphics gon wild (Pics)

A graphics card problem?
Other applications showing any colour shifts?
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired.
Mac Mini 2018, six core i5 3.0 gHz, 32 gb RAM.
Focusrite Scarlett 2i2 3rd gen, Dynaudio BM6's, Command 8 and iPad w/Avid Control.
Pro Tools 2020.11, Mac OS 10.15.7.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Metronome gone wild Dunwoodyfan Getting Started 4 03-18-2021 03:05 PM
ILOK gone wild oliver sterian 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 17 07-12-2010 08:02 AM
Pro-Tools On A Tablet PC. [Pics Included] epu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 26 02-15-2009 02:31 PM
Mutes gone wild! orage 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 05-16-2003 09:42 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:43 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com